Operation renovering på gång

image40image41image42

Två översta bilderna visar hur mitt vardagsrum ser ut just nu....
Änglatavlan i gips har jag plockat ner från vägen och funderar över hur man gör rent en sådan?

Har som sagt nu äntligen kommit igång med vardagsrummet. Det tog lång tid att bara täcka golvet och sen började jag ta ner tapeten från väggen som inte ska målas. Det är ju bara själva strukturen som ska bort men det visade sig  att det var inte  det lättaste....Får ta det lite pö om pö, är lite rädd om armarna. Medan jag jobbar lyssnar jag på en bok, jättebra med underhållning.

Lördag-söndag hos mig.

image38image39

Lördagen ägnades bl.a åt att fylla på sten runt torvpartiet och fika i sandlådan tillsammans med några grannar.

Igår lördag hade vi här en strålande vårdag , alldeles perfekt för att snygga till härutanför tillsammans med goda grannar. Jag ägnade mig åt att sopa och sen gräva bort ogräs i en rabatt. Jag och en granne tänkte lika och tog ut fika som avnjöts i sandlådan, mysigt så.Hann även ta bort lite ogräs i min egen rabatt och gräva upp en vinbärsbuske som varit sjuk.... Eftermiddagen var jag på körövning och på kvällen var jag bjuden till en väninna och där bjöds jag på en maträtt som hette "flämtande uttern" Man skulle kunna tro att det var en halvdöd råtta men det var kyckling som smakade jättegott...
Idag var det så premiär för kören och det gick riktigt bra och var så roligt. Alla i kören var så glada och det verkade som även de som lyssnade blev glada av alla positiva kommentarer att dömma. Trevligt att sen fika tillsammans efteråt, man blir nästan lite hög och det känns skönt att varva ner tillsammans. Till lunch blev det ugnstekt potatis, morötter och lök, till det åts vitlökssås, halloumi och sallad.Hoppas du som läser detta också haft en fin helg.




En röd jacka.

Haft en så trevlig dag idag. Blev hämtad av min goda vän och vi for vidare mot Västerås där vi träffade en en gemensam vän till. Av olika skäl har vi inte träffats på flera år och nu kändes det så fint att ses igen. Vi åt en god middag på resturang Pråmen och sen blev det fika på kondis. En röd jacka inhandlades också , de båda röda jag har är lite för stora...Om ni tror att jag älskar rött så stämmer det. Rött är kärlekens och glädjens färg och är man inte glad så kanske det hjälper lite med en röd jacka eller ett par röda skor. Annars är det mest beiget i affärerna nu och det är absolut inte min färg.
Lyssnar just nu på nån konstig tjeckisk jazz på p2, låter för bedrövligt helt enkelt. Nyss var det riktigt bra men det här är inte bra för mig... Programledare är min måg så det är mest därför jag lyssnar....han låter dessutom både bra och snäll....
När jag kom hem från Västerås tror jag varenda granne satt ute och grillade. Köpte räkor och vitlöksbröd som jag intog på min altan och det smakade jättebra. Saknar mannen och våra altankvällar och att säga till varann "Det här är livet.....(på en pinne)  Kvällens film var Notting Hill men den hoppade jag över, den är på något sätt en av "våra" filmer...Så trots en jättebra dag känner jag mig just nu ledsen....

En fin dag idag.

Efter frukost begav jag mig så småningom ut på en stavrunda. Idag blev det två varv, ett åt vardera hållet (allt ser ju helt annorlunda ut när man går åt motsatt håll) Har börjat lunka lite mellan varven och hoppas orka längre och längre sträckor i lite högre tempo.På andra varvet tog jag av mig jackan och gick i t-shirt och solen värmde mig så skönt. Hemma igen blev det kaffe i solen och sen sådde jag lite frön för förkultivering inomhus, återstår att se om det gror. Mina såningsresultat brukar inte bli så lysande. Det känns roligt att komma igång med täppan, förra året hade jag alls ingen inspiration för vare si g täppan eller något annat....Lunchen intogs på altanen och idag blev det potatismos (hemgjort förståss) korv och sallad. Hade sen bestämt mig för att bara sitta på altanen en stund och det gjorde jag lyssnande på en nylånad bok. Försöket att sova misslyckades sen, det blev väl en halvtimme innan det var dags att vakna igen. När jag cyklade till jobbet var det alldeles ljummet i luften, härligt. Här har nyss lugnet infunnit sig då en orolig farbror äntligen kommit till ro. Nu väntar en kopp te och ett par mackor.
Kan meddela att jag "ringt människan" men inte fått tag i henne.

Kursdag

image37

Har bytt ut mina teburkar i plåt mot dessa fina konserveringsburkar som jag hade i garaget. Te i de
flesta men som synes passar de även bra   till godis och vitlök.

Tisdag är som sagt kursdag, geriatrik på eftermiddagen och Alfakurs på kvällen. Nu är det bara en gång kvar av båda kurserna så nu blir det snart tomt på tisdagarna. Ja , inte behöver jag sakna sysselsättning framöver, täppan behöver sitt, vardagsrummet ska renoveras och en del andra målningsarbeten skulle också behöva göras. En runda i skogen blev det idag också, dock bara ett varv för vattenflaskan glömdes hemma...
Vädret är bara så underbart, det är ju det här som är det bästa  vädret på hela året, den första värmen...Jag älskar våren. I morgon ska jag i alla fall ta en stund och bara sitta på altan och njuta, kanske lyssna på ljudboken jag lånade på biblan idag och försöka ringa "den där människan".

En härlig vårdag

                             
                 Fotade den här fjärilen förra våren.     
               
 




     image36

Visst ser han ut att ha det bra där han ligger bland blommorna vid Nyckelviksskolan på Lidingö. 
Tyvärr  inte min...

Vilken vårdag vi haft idag, underbart. På förmiddagen kom jag så till slut ut med stavarna, det blev två varv iskogen alldeles nära här. Tyckte det gick riktigt bra, har inte tappat all kondition ialla fall.
När jag kom tillbaka blev det en latte i solen och sen blev det fortsatt röjning i garaget. Nu är det mesta genomgånget där så nu vet jag både vad jag har och var jag har det och det finns plats att flytta ut lite grejer inifrån också. Till  lunch blev det porterstek och den intogs på altanen. Cyklade sen till Ica för lite inhandling till Alfakursen i morgon. Vi ska laga kyckling med paprikasås...
Träffade vännen och pastorn och jag berättade om mobilen som verkade ha fastnat totalt, klockan hade stannat och den gick inte ens att knäppa av. Han föreslog att jag skulle testa att ta ut batteriet(och så förståss sätta i det igen...) och se det hjälpte, vad glad jag blev att det inte var något större fel. Skyndade mig sen för att handla lite åt mig själv och susade sen hem och var precis hemma innan min goda vän kom. Bjöd på tortillas med fläskfilé och cremefraiche sås med vitlök och messmör, så gott och så kaffe med chokladtryffeltårta. En trevlig afton, så gott med goda vänner.
Skulle ju ha tömt vardagsrummet idag var det tänkt men det blev inte mycket med det, försöker ändå ta med mig någonting varje gång jag går upp. Nu, sängdax. Godnatt.

Annorlunda söndag

image32image33 

Överst är en bild på min favoritkopp som kommer från Åhlénsoch passar jättebra i mitt gröna kök.
På bilden under är en flaska jag köpte på loppis här om dagen.

Varit på katolsk, burundisk mässa med barndop på eftermiddagen. Det var 60 burundier och så jag. En lite annorlunda känsla att vara enda blekansiktet och inte förstå nånting av det som sades. Dock var det mycket glädje och sång och i det kände jag mig hemma.
Nu blir det sängen och i morgon hoppas jag få undan det jag behöver i vardagsrummet för att sen komma igång med operation målning.



Vår

image29                          
Här är en bild på min karaff som blir extra vacker när solen lyser på den och jag ser den genom gardinen.

Idag har det varit riktigt vårigt här och på min promenad lyste backarna blå av massor av blåsippor. En hel del vitsippor blandade sig också i på sina ställen och det var så vackert. Kameran var förståss med men...minneskortet var kvar här vid  datorn. Men jag ska väl ut nåt mer innnan det blå försvinner. 
Klippte ner mina rosor idag och tog bort det sista torra så nu är det bara att räfsa bort det sista skräpet och börja gräva bort det ogräs som redan finns där.
Har försökt sova en stund för att om möjligt vara lite piggare i natt men det blidde ingen sömn idag. Dags att äta lite innan jag ska iväg. Önskar er alla en trevlig helg och kom ihåg: Njut av våren.

Kulturell lördag

Så vackert.                                                                                                                      
Vackraste dörrmattan                                                                                                                                                                          Vet inte om jag vågar ge mig på det här, har blivit av med text flera gånger både igår och idag..
Det blir lite kort bara då. Idag har jag och syster min varit på Lidingö på elevutställning. Sonens flickvän går där så det var därför vi begav oss dit. En massa vackra konstverk, en del fula och en del roliga också. en härlig miljö att gå i skola var det , blev själv sugen....
Begav oss sedan till Älvsjö på trädgårdsmässan och där fanns förståss också en massa vackert. Köpte inte så mycket mer än en dörrmatta dock men tror nog att det är den vackraste dörrmatta jag någonsin sett, skulle kunna ha den på väggen.

Kallt är det.

Idag har det till sist slutat snöa, skönt...Här är det dock just ingen snö som ligger kvar så det ser genast ut som vår igen. Hade en sån mysig helg uppe i Norrbotten och jag som knappt alls rest på egen hand tidigare fixade både att ta mig med tåg till och från Arlanda å så vidare med flyget till Kallax och lokalbuss på det. Har ju tidigare haft min alldeles privata reseledare som fixat allt med biljetter och beställningar så jag har aldrig fixat sånt på egen hand. "Välkommen till verkligheten" sa min dotter lite ironiskt.(Hon  är ganska feministisk) Nu är verkligheten som den är och det är en massa saker jag måste lära mig att sköta själv och det mesta ska väl ordna sig med sånt kan jag tro, fast det går åt en del tårar särskilt när det gäller apparater som inte fungerar....
Dottern hade planerat in en massa trevliga saker under helgen. Vi var  bl.a på "Jazzomat" som är vad det låter som och var väldigt familjärt och trevligt,  rekommenderas varmt. På lördagen var vi på "SMASK" (Musikhögskolornas egen shlagerfestival) som var fantastiskt roligt och höll hög klass på både musik och framförande och så fick publiken vara med och SMS-rösta och min favorit vann vilket ju var extra roligt. Det var Piteås uttagning vi var med på och ettan och tvåan går vidare till riksfinalen som är i maj. En del shopping hanns också med och besök på Ekbergs kondis i Piteå mm. mm. Tyvärr blev det ingen pulkaåkning då det var alldeles för blött i snön, möjligen att det hade funkat med våtdräkt. På lördagmorgon kom det närmare 2 dm snö som smälte bort under dagen, gissa om det var gott om vatten på gatorna. God mat bjöd dottern på också, smakade bl.a qinoa för första gången vilket var en positiv erfarenhet och jag kommer nog att själv försöka mig på att tillreda detta. Ska ju var så nyttigt också.
Har sen jag kom hem jobbat två nätter och gick av i morse. På eftermiddagen gick jag med lillasystern för att se en väns tavlor som ställs  ut just nu, tyvärr var inte galleriet öppet så det bidde inget med det, vi tröstade oss med fika på café i stället.
Nu ska jag dricka nåt varmt och sen blir det sängvärmen, här är iskallt.  image14   "SMASK"                                          image15Härlig sallad hos dottern
image16Rekommenderas...


Packat och klart

Nu är väskan packad och huset städat (det är ju mycket roligare att komma hem när det är välstädat). Lite nervös är jag allt för resan men jag tror nog att jag ska klara även det här. Pappa kommer och kör mig till järnvägstationen i morgon bitti och sen har jag god tid på mig på Arlanda innan planet går. Hinner titta på folk , fika osv. I Luleå möter dottern på stan och sen tar hon hand om mig....
Var till sjukgymnasten ännu en gång och det var så skönt. Fick sen ett par timmar över då personalmötet jag skulle ha varit på blev inställt. Passade på att ta bort en del torra växtdelar i trädgården så blev det genast lite snyggare även där. Sen blev det premiär för altanfika och sådana hoppas jag det blir många framöver, det är  ju "livet på en pinne" som vi brukar säga.....att sitta där och njuta av solen.
Nu är det dags att gå till sängs om jag ska orka upp i morgon bitti. Ha det gott mina vänner, höres på måndagimage13
Krokus i min lilla täppa.

Dementi

Hon ska inte flytta till Spanien , hon ringde nyss, april, april... Hon lovade dessutom att om något av liknande dignitet  skulle inräffa kommer hon att informera  mig muntligt. Å jag som började planera för en höstvecka i Spanien.....

1 april

  image12 

Fick just reda på att min dotter fått jobb i Spanien i höst. Hon har hållt hemligt att hon ens sökt så jag känner mig omtumlad kan man säga... Har ju vetat att hon velat iväg men trodde inte det skulle ske så snabbt, hon blir färdig med sin utbildning nu i vår. Hon har pluggat i Spanien tidigare och även jobbar som volontär i Honduras så hon har ju lite resvana....Får glädja mig åt att den andra dottern kommer närmare i alla fall och till henne åker jag över helgen eller rättare sagt redan på torsdag, det ska bli så roligt.
Igår hade jag besök av en vän jag inte träffat på flera år och av henne fick jag den vackra tulpanbuketten. Det kändes som vi träffats för en månad sen, vi fortsatte där vi slutade sist och kunde tala om både det som är svårt och bra i livet. Det är väl så det är med riktiga vänner.
Fick lämna min vän här en liten stund och när jag kom tillbaka sa hon att hon hade det så bra där hon satt, det var ett sånt lugn. Jag berättade att jag har änglar i mitt hus och det är därför det är en sån frid här, jag känner det så tydligt.
Hit har sommaren kommit idag och i rabatten är det fullt med färgglada krokus och gräslöken och rabarbern är redan på väg, underbart.

RSS 2.0