Kräftkalas

          Just hemkommen från trevligt kräftknytiskalas med en massa god mat och trevligt sälllskap.  Fryser dock lite om fötterna så strax blir det dunsockorna och fleecemorgonrocken på å sen ner under duntäcket. Var ju till "samtalsdamen"  idag. Blev lite tagen när jag kom till samma ställe där mannen och jag var på ca 10 samtal förra våren men annars kändes det bra. Var sen till den sjuka kamraten och vi lämnade sjukhuset en stund och for till Pizza Hut där vi intog lunch och pratade. Hade ju tänkt att jag skulle hinna shoppa lite men därav blev inte då jag i stället fick ila hem för att hinna handla till kyrklunchen på söndag.
Gläds med äldsta dottern (som nyss flyttat till huvudstaden och bekymrat sig lite om att hitta en kör) att hon nu kommit in i en alldeles nystartad kör      Grattis S.Nu är klockan över midnatt igen och jag är så tröööött. Godnatt sov gott, godnaatt sov gott.....                                                                                                                         

Dans, sång och skratt gör livet glatt....

    



Har just skrivit om hur trevligt jag haft det i kväll med mina gospliga vänner å så försvann det bara när jag började lägga in bilder, därför blir det inte mer än så här idag. Godnatt.


Lennarts konditori

Har länge tänkt att tipsa om ställen som är trevliga eller speciellt goda att fika på och här börjar jag .

Lennarts konditori  i Eksjö.
Besökte Lennarts under semester i Småland augusti 2008. Här fanns så mycket gott att det var svårt att välja, småkakakor, godbitar, bakelser och tårtor. Eksjö är en fantastiskt söt liten stad som är väl värd ett besök men om så inte vore så skulle den vara värd att beökas bara för Lennarts konditori. I dessa tider när det finns massor av cafeér som  mest serverar  chokladbollar, kladdkaka och morotskaka  är ställen som Lennarts snart unikt.






Marmelad och ost?

Sov till 9.30, och det var längesen, skönt. Frukosten intogs på altan trots ett stilla regn och smörgåsarna med ruccola från egna odlingen smakar härligt.Till frukosten studerades Ikea-katalogen, en nästan perfekt frukost får jag säga.
Målade sen fönster och dörrkarmar i sovrummet på utsidan något jag skjutit på hela sommaren och förra med för den delen. Hängde mig halvvägs ut genom fönstret så det var lite med livet som insats faktiskt men klättra på stege känns ännu värre. Jag lär får göra det med vad det lider men ett steg i taget.... Lunchen intogs dock inomhus, glömde helt enkelt att jag tänkt sitta ute. Idag blev det lax med paprika och purjo med curry och lite annat och ris, allt i en låda från frysen och till det serverades broccoli med senapsvinegrett. Kaffe med äppelkakka på det.
Cyklade sen till matbutiken och inhandlade bl.a. socker så jag sen kunde koka färdigt resten av det passerade äppelmoset så nu är det också gjort, så skönt. Plockade bort lite visset på täppan och kokade rabarber som jag nu ska tillsätta syltsocker och vanilj för att få en underbar marmelad. Apropå marmelad, så blev min kära vän mycket förvånad när vi häromdagen talade om marmelad och ost, "har ni marmelad och ost ihop"? Det hade hon aldrig hört talas om och jag blev lika förvånad över det som tvärtom. Nog är det väl vanligt med denna kombination eller är det jag som är en minoritet?
Har sovit en stund,( i gästrummet idag på en sån här jättetjock uppblåsbar säng, för första gången och jag låg rätt bra) och hoppas nu att jag orkar med min första arbetsnatt efter semestern. Kan inte säga att jag längtar....
Ha det bra nu mina vänner.

Altanliv och äppelmos

Startade dagen med en stavrunda vilket var väldigt längesen. Var ute en timme och 20 minuter och benen kändes och känns men jag ska fortsätta och hoppas de blir bättre igen. Hämtade äpplen hos mor och far och hade sen besök av bästa arbetskamraten och vi har ju inte setts på ett tag så vi hade mycket att avhandla. Fika intogs på altanen där det var mycket varmt och soligt. Fika är verkligen en bra uppfinning tycker jag, gott är det och fint att få sitta en stund och gärna tillsammans med någon man tycker om. Mycket fika ska vi ha.... Bjöd på äppelkaka som jag bakade igår och biscotti från Lennarts konditori i Eksjö. Har också fått  ett recept på sådana skorpor så inom en snar framtid hoppas jag få till såna här hemma. Sen var det dags för operation äppelmos som skulle gå så lätt om jag och apparaten var överens vilket vi ju sällan är, jag och apparaterna. Det var mycket ståhej här innan det blev nåt mos men nu är det till slut klart förutom en del som inte är kokt då jag inte hade tillräckligt med socker men det går ju snart. Det är själva passeringen som inte går så bra....
Gårdagen blev just en sån sån strålande dag som jag önskade. En härlig gudtjänst och möte med flera vänner jag inte sett på ett tag och sen blev jag bjuden på lunch hos några grannar och det blev även eftrmiddagskaffe då tiden rann iväg. Vi satt ute i solen hela eftermiddagen och hade det så bra.
Idag får ni se några fler bilder från Jönköping och Eksjö men jag struntar i bildtexter, de hamnar alltid på fel ställen.
Kram ni alla.

Söndag morgon, sovit gott i min egen säng.

Hej igen, var några dagar sen sist. Kom hem igår eftermiddag och skrev några rader här men de försvann.....Nu gör jag ett nytt försök.
Haft fina dagar först i Jönköping hos min flicka och hennes älskling och på det några dagar hos vännen och hennes älskling i Nässjö.Har pratat, skrtattat, gråtit, shoppat, strosat, fikat , ätit, trädgårdsarbetat, varit turistisk mm. Haft det bra helt enkelt.
Har gått riktigt bra att komma hem också, så frodigt i min täppa och jag kunde sitta ute och kvällsfika. Pappa mötte vid tåget och så var jag med hem till mina föräldrar där jag bjöds på abborre och plommonpaj och glass. Fick med mig luktärter hem så nu när jag kommer ner i köket kommer det att dofta ljuvligt. Har packat upp och ställt undan väskorna och ska snygga till litemer idag, kanske... Det är ju söndag så om jag inte vill så behöver jag inte göra något idag, bra va. Ska till min kyrka på gudtjänst och träffa många vänner som jag inte sett på ett tag hoppas jag. Ute är det ett strålande väder och jag hoppas på en strålande dag och det hoppas jag att du också får.

 Vacker i Jönköping          Ovackert i Jönköping                             Ängel i Eksjö                                                Underbart fika i Eksjö 

Härligt och jobbigt.....

                                                                                                                                                                                            



Kan man placera bilderna och texten där man vill eller är det för alla som för mig att det blir som det blir? Bilderna idag är i alla fall från min utflykt till Stockholm. Så mycket bra musik, torsdagskvällen på Gustav Ad
olfs torg var kanon med massor av härliga musiker och sångare och vädret var perfekt. Vi stod på samma ställe i 4 timmar utan speciellt tjocka kläder och vi mådde prima. Fredagen bjöd på riktigt varmt väder och det var skönt när vi väl var ute men den mesta tiden spenderades i butiker. De vackra knapparna fanns på A touch of Africa på Hornsgatan. . Utanför Gudrun Sjödén stod cykeln med den fantastiska blomsterkorgen. Lyssnade också på 1600 gospelsångare på Plattan och en konsert med bl.a Walt Whitman och hans kör, Frank Åhdal, Servents m.fl.. Hittade en indier på Odengatan där vi åt jättegod mat. Igår hann vi inte så mycket mer än att äta frukost, underbart och så blev det en fika i Kungsträdgården och ett beök på Hötorget där jag handlade 1 kg kantareller för 100 kr och en härlig bukett Gladiolus.. Synd bara att jag far bort igen så jag inte kan  njuta av dem, glömde alldeles bort det när jag köpte dem.
Hemma igen igår eftermiddag och sen har det inte varit så roligt. Utan förvarning bara brakade jag, så tomt här hemma , ingen att dela det roliga med. När ska man sluta sakna ? Idag är det faktiskt som höst här, blåst och regn, mörkt och kulet och jag sitter här för att slippa städa och packa för i morgon bär det ju av igen. Tåget går mot Småland och dottern och även till goda vännen bara några få mil därifrån

Hjärnsläpp...

Min vackra rabatt med dahlior,lejongap,clematis,violer, svarta och lila, karpaterklockor mm. Å så ljus från altan igår kväll
                          

Skulle betala en räkning via internet och lyckades slå in fel kod tre gånger och sen var det ju kört.   Enligt bankkillen jag talade med skulle jag ändå kunna betala med kortet mot uppvisande av leg. Får hoppas det fungerar för i morgon ska jag ju till Stockholmen och förlusta mig tillsammans med tre härliga kvinnor. Vi ska bo i en svit på hotell Continental två nätter, äta brakfrukostar , strosa, titta på folk, fika, äta god mat men framför allt lyssna på härlig gospel och ha roligt.  
Dottern från Småland och hennes D. for hem idag men det var inte lika ledsamt som vanligt för nästa vecka åker jag ju dit. igår kväll hade vi sensommarmys på altanen trots att det inte var något höjdarväder. Med te, levande ljus och infravärme som D. fixade så kunde vi sitta ute tills sent. Hoppas på fler såna kvällar för sommaren är ju inte slut än som en del påstår. Har hört ord som höst.... det är ju alldeles fel. Än är det sommar kvar säger mor.....I november blir det kanske höst.
Nu lär jag packa hur lite jag än vill det, det tar verkligen emot. Konstigt egentligen för jag packar ju för att göra nåt roligt Innan jag far i morgon ska jag lämna blod  så jag lär upp i ottan. Vi hörs på lördagkväll.                                                         

25 och 50-årskalas

 Den här underbara boken utgiven 1944 köpte jag i Nora.
                                                                                              Matchande paket och kort till god vän som fyllt 50.
                                          Chartrad båt för 50-årsfest. På denna holme intogs middagen.

Gårdagen tillbringades i Stockholms skärgård då goda vännen sen barnsben nu fyllde 50. Hon hade helt enkelt hyrt en båt med kapten och hoppilandkalle och bjöd 90 gäster på en härlig dag på sjön. Det blev en riktigt härlig dag med härliga människor, god mat, vacker utsikt och t.om vädret som inte såg så lovande ut , var på vår sida. Vi kunde sitta ute och det var skönt.
När jag klev i land mötte äldsta dottern och gav mig en smärre chock då hon hade rakat av sig sitt vackra hår. Det hade ändå vuxit lite så det var väl en 1/2 cm nu. Yngre dottern och hennes pojkvän och en annan vän mötte vi i gamla stan och strosade sen till Lilla Essingen där dottern ju nu bor. Så vackert område med vatten alldeles nedanför huset, ca 75 meter till badbryggan. Det är ju fantastiskt att man kan bada mitt inne i Stockholm. Te och macka intogs och vi blev segare och segare men kom till slut iväg och 23.30 var vi hemma igen, jag och smålänningarna.Idag har det mesta av dagen ägnats åt tårtbakning och pajgörning eftersom mina föräldrar och syskon var här och firade 25.åringen.
Har ont i benen och de har de gjort ett par veckor nu, förstår inte vad som är fel. Äter panodil för att kunna somna men på morgonkanten gör det ju ont igen. Om det inte ger sig lär jag väl kanske gå till doktorn.,ryggen är inte heller på min sida.
Nu blir det godnatt, snart blir det huvudstaden igen, hurra.

8/8-08

Sist jag försökte försvann det jag skrivit igen men jag försöker väl idag igen. Hoppet är det sista som sviker än.
Vackraste badplatsen med det härligaste vattnet.                                                                                                   Den vackra liljan har växt i min täppa.
.  
Kraftan tycker också om bästa badplatsen.    
                                                                                                                                                                                                                                   
Ja inte hamnar vare sig bilder eller texter där  man har tänkt sig men man får väl vara glad om de fastnar här överhuvud taget.
Igår var jag på utflkt till Nora med bästa svägerskan. Nora är ju den lilla staden med tre små gummor ni vet. Ett besök rekommenderas, det är verkligen en söt liten stad och med världens godaste glass, igår var smakerna vanilj, hallon och nötter.Bör provas. Vi besökte Noras diversehandel som har det mesta men allt är gammalt och begagnat och ganska dyrt men ack så trevligt och så nostalgisk man blir. Matsäck hade vi med och den dukade vi upp på en parkbänk i duggregnet. Vi hade både kantarellpaj, potatissallad, tomatsallad och lite till. Åkte sen vidare mot Frizon som är en stor ungdomsfestival som ligger ett par mil söder om Örebro. Där var goa brorsdottern och ett gäng ungdomar härifrån och eftersom både jag och svägerskan nu fyllt 50 så hade vi fritt inträde mot uppvisande av  legitimation förståss.   Vi var på gudtjänst tillsammans med ett par tretusen ungdomar i en jättestor lada, lyssnade på stand up med Jonas någonting? (Han har i allafall   skrivit boken "Grabben i kuvösen bredvid" och handlar om hans liv som Cp-skadad . Mycket rolig var han i all fall och slutade med att fråga Vem är normal?)fikade i våra ungdomars husvagn och såg afrikansk dans. Träffade också min kusins fru som jag inte sett på sådär 14 år... 
Idag har det varit regn ute och regn i mittt hjärta. M. ringde och föreslog att vi skulle luncha tillsammans med födelsedagsbarnet på måndag men jag sa som jag känner ,jag vill inte gå med .Jag fixar det inte längre.jag blir så ledsen  av att höra hans röst eller se honom. När jag lagt  på  kändes det som hjärtat skulle gå sönder, att man inte vänjer sig, att det inte gör mindre ont? Det är möjligen så att det gör ont lite mer sällan, jag hoppas i alla fall att det  kommer att bli så, att smärtan försvinner helt. Det måste den göra. Mitt i gråten ringde kamrat L och undrade om jag skulle hänga  med till Ikea en sväng och jag sa först nej men ändrade mig för att få nåt annat att tänka på. Jag hade ju tänkt åka dit en sväng den här veckan  i och med att jag haft tillgång till systerns bil men lusten har inte riktigt infunnit sig och det har inte varit så mycket tid över heller. Skulle handla tesilar för 5 kronor och runda mattor lika som jag redan har en men se: tekulorna för de inte längre och mattorna verkade också ha försvnnit. En  likadan Bennyo Cd-hylla som jag redan har köptes dock men jag tror inte jag sätter ihop den förrän jag är färdig med vardagsrummet. Kvällen har sedan ägnats åt att diska och prata med döttrarna.Nu väntar sängen, klockan var över 2 när jag kom isäng igår så jag känner mig lite mör nu. Godnatt alla och sov gott.

Å det är bara regn hos mig....

Så är det regn och blåst, inget vidare semesterväder men jag har bakat en kaka och fixat med lite annat inomhusgöra så inget ont osv... Fast jag bor i inlandet blåste det rejält också här i natt. Har varit ute och tagit bort avblåsta blommor och rest och stött upp andra. Har faktiskt tittat på tv ikväll, både Allsången och Morden i Midsummer å så strök jag lite under tiden. Nu blir det sängen för i morgon lär jag upp skapligt, jag får gäster vid 9.30 och innan dess är det lite att fixa med. Så ska vi eller i alla fall gästerna vara turistiska, jag följer väl med men väntar utanför...Så ska vi promenera i min vackra stad och fika och äta god mat. Kunde höra "Du är min man " utan att gråta idag, det är väl ett steg framåt?

Jag blir galen

Här har jag suttit och skrivit ett långt och ganska bra inlägg så lyckas jag klicka bort alltihop...Blaaa Rubriken på det var What a wonderful world.... Nu orkar jag verkligen inte skriva om det så nu uppmanar jag dig i stället att i morgon försöka säga nåt vänligt eller uppmuntrande till någon människa. Det lilla trädet som man klickat på när man ska lägga in bilder här finns inte längre kvar så hur gör man nu?? Nån som vet? Godnatt alla.

Snart semester

Ska strax gå till jobbet för att göra mina sista två nätter före semestern, känns segt. Förstår mig inte längre på att lägga ut bilder här så det blir oillustrerat idag också.Har dessutom haft telefonkrångel, telefonerna och internet var helt borta ett par dagar men får beröma Telia som var snabba att fixa. Igår kväll var jag ute med gospelladisarna på finaste stället, åt god mat och umgicks, fortsatte hos systern där vi såg en liten inspelning av nya körens första framträdande som lät riktigt bra. När jag kom hem läste jag ut Åsa Larssons bok Svart stig som jag började med dagen innan. Tyckte den var bra förutom slutet som kändes som "Hur får jag slut på det här,...jag tar död på allihop" Sov sen alldeles för kort och försökte ta igen det på förmiddagen men det blev lite si och så med det. Oljade trätrallen framför ytterdörren som jag skurade igår och gissa om det var mycket spindelbon under den... Nu är den så fin så. Var sen till sommarhemmet där jag var protokollförare åt föräldrrna och faster och farbror som spelade minigolf och sen bjöd far på fika i den härliga trädgården. En pratstund hos bästa arbetskamraten innan jag kom hem och sen har jag sovit en stund. Nu lär kag stoppa något i magen och göra mig i ordning, får ej heller glömma att mata katten som jag tar hand om några dagar. Önskar er alla en trevlig helg.

RSS 2.0