Julfint...

Måste nog säga att det är julfint här nu trots att det inte är städat in i varje vrå. Klockan är inte midnatt och jag är färdig för sängen, känns bra. Vardagsrummet är så fint med nynedtaget skrivbord som nu tjänar som gottebord, bild kommer.....
Dottern har pyntat granen som i och med det är väldigt modest i år, nästa år blir det nog en Disneygran med tjocka grenar och guldrosetter.... Jag trivs i alla fall väldigt bra med vardagsrummets nuvarande status.
I morgon bitti blir det sång på hemmet som traditionen bjudit sen urminnes tider och sen kommer jag att ägna mig åt diverse matbestyr då vi blir 12 personer här på kvällen. De två barnen som är hemma går till sin far på dagen så jag får dona fritt här. Kommer att gå till systern och fika en stund. Vet inte hur jag kommer att känna i morgon men jag hoppas det går bra, det har varit nära "bryt" ett par gånger idag men jag har tryckt bort det.....
Önskar dig som läser en mycket god jul och  du som har någon att krama passa på att kramas lite extra  nu när det är jul.

Julkorten färdiga



Nu har jag gjort 64! såna här julkort och de allra flesta är skickade. Känner mig rätt nöjd att jag fick till det i år. I fjol fick jag inte iväg många kort alls. Hade bestämt att bara skicka till de jag verkligen tycker om och som jag känner bryr sig om mig men det blev ändå så många och det är väl fantastiskt bra  att jag har så många vänner.
Julkonserterna är över och båda var fantastiskt roliga men den igår kväll var ändå bäst. Det gick så bra att sjunga och det var så många som lyssnade och såg glada ut.
Igår fick jag också den finaster present jag tror jag någonsin fått. En ung vän såg en tavla och kom att tänka på mig och så gjorde hon en liknande tavla och gav till mig, bara så där, för att göra mig glad och det blev jag. Väldigt mycket glad blev jag, långt in i hjärtat, tacka snälla rara A. Ni ska få se den här men den är just nu hos mina föräldrar... Den kommer i alla fall att få en plats i mitt nyrenoverade vardagsrum.
Annars är det många tankar och minnen som kommer farande i dessa tider och funderingar hur julen ska bli? Hur har mannen det, är han glad? Jag vet , jag ska inte tänka på det men ibland går det inte att låta bli. "Pratmannen" säger att jag bara ska tänka sorgliga tankar 5 minuter i taget men idag har det nog blivit lite mer....Kom mitt under konserten att tänka på den 5 juni 2007 när mannen sa att han "inte ville försöka något mer".... Det är inte mest det han sa mer känslan, hur långt ifrån mig han var.......en mardröm som var sann....
Hade tänkt göra så mycket i kväll men det blev en film om två skilda kvinnor i stället, tänkte jag kunde lära mig nåt om livet men jag vet inte om deras sätt att leva är något för mig. "Pratmannen" skulle nog bli nöjd om jag följde deras exempel tror jag , han tycker jag ska dejta runt och vara ute och dansa. Jag vill ju helst att någon(den perfekte mannen) ska ramla ner från himlen bara. ( men så går det väl inte till kan jag tro?)

Gjort lite av min läxa

Har idag tagit mig ut på en promenad precis som "pratmannen" sagt åt mig. Det ska höra till varje dag precis som maten, det går inte att välja bort. Det var ingen timmes promenad men ändå... Har dock inte sagt till min spegelbild, så snygg du är eller vad du är bra men det ska jag nog göra i morgon...
Idag har jag i alla fall gjort chokladkola som blev god och lagom seg. Jag häller all kola jag gör i knäckformar i stället för att stå och skära kolan i bitar och sen slå in den i papper, lite rationell lär man vara i dessa tider. Har också gjort cocosflarn som ska fyllas med punchcreme alldeles innan intagandet annars blir de alldeles mjuka. Fick en grantopp av fadern och den har jag ställt i en zinkhink på framsidan, ser så trevligt ut så. I kväll har jag haft 4 damer här och vi har sjungit julsånger som vi ska sjunga för de "gamla på hemmet på måndag". Nu ska jag försöka göra några julkort innan det blir midnatt. Kanske kan  jag få godkänt på det där med sömnen också.....

Svarta pepparkakor passar ju bra i mitt nya vardagsrum....

Lyssnar på webjulradio medan jag sitter här och när jag är nere är Cd-spelaren laddad med julskivor där också. Har bestämt att jag kan börja lyssna på julskivorna lite tidigare  än vanligt så jag hinner njuta länge och av dem alla. I fjol hann jag inte med alls.
När jag kom hem i morse tyckte jag det luktade lite bränt och mycket riktigt, jag hade glömt en plåt pepparkakor i ugnen  och dessutom glömt att stänga av densamma. Glad att det inte börjat brinna i alla fall.
På eftermiddagen var jag åter igen till "peppningsmannen" på vårdcentralen. Jag hade ju inte skött min hemläxa, så jag fick bakläxa....Vet ju att jag mår bra av att motionera så det är bara att ge mig ut. Skulle ju vara väldigt bra om jag fick igång "Walkmannen" också. Väntar på att få hjälp med den. Så ska jag ju sova minst 8 timmar varje natt och för mig är det kanske inte det största problemet, mitt problem är mer att jag har svårt att komma i säng skapligt och får på det viset en väldigt oregelbunden sovrytm. Så var det det, det är med att tänka goda tankar om sig själv och tro att det blir bättre...
Har  så bakat saffransbullar och kom igång med det allt för sent då jag fick ett trevligt samtal från västkusten. Nu har jag i alla fall paketerat bullarna och stängt av ugnen så nu blir det sängen.
Några bilder på mina svart pepparkakor blir det idag.

Pepparkakor och julkort

Det är vad jag ägnat mig åt sen jag vaknade. Tror jag ska hinna baka klart pepparkaksdegen innan det är dags att bege mig till jobbet igen. Ca 18 julkort till ska göras och skrivas o sen är det dags för saffransbrödet och havrekexen, matbrödet, choklad och mandeln och.....

Tredje advent

Det gick bra med sången och änglandet, änglaperuken är toppen...En likadan peruk användes också till ett av fåren, man såg direkt att han var ett får.
På eftermiddagen har jag suttit i min sköna fåtölj, med levande ljus och stjärna och ljusslinga tända, lyssnat på julmusik och halvsovit. Sonen ringde i en paus ifrån skivstudion, andra skivan är på gång... ringde också Stockholmsdottern och vi pratade tills telefonbatteriet tog slut. Nu dags för te och macka innan det är dags att tjäna kommunen. Rent livsfarligt att ge sig ut på cykeln idag, snösörja igen å så knöligt, isigt under det. Hoppas på en lugn natt och en skön sovdag i morgon. Godnatt mina vänner.

Vintervackert



Bilderna idag illustrerar att vintern kommit...Det snöade blötsnö hela dagen igår och en del av den försvann med en gång men en del blev som sagt kvar och har nu frusit och det hoppas jag att den får fortsätta göra så vi får en vit jul....De andra bilderna illusterar en del av mina pyssligheter. Har gjort apelsinsmörkola och pepparkakor. Pepparkaksdegen blev ovanligt lättkavlad i år vilket ju spar mycken möda. Bakar bara en lite stund åt gången för att spara ryggen så det lär bli ett par vändor till innan degen är slut. På bilden är det de små kakorna som blir på degslattarna mellan de vanliga pepparkakorna, ett bra sätt att få fort slut på degen.Det doftar i all fall jul här  nu kan jag säga. Annars är det julkorten som är på gång. De långväga är redan iväg och en del inom Sveriges gränser också men fler kort ska göras, många kort blir det...De stämplas och chalkas och glittras....
Har haft så mycket för mig senaste veckan men inget har blivit skrivet men kan ju berätta att i måndags var vi 18 arbetskamrater här och kalasade. Soppa serverades och jag tomtade iklädd turkkjol med bling och dito behå, till det svart peruk, glasögon och luva, succé förståss. Hoppas bara att jag inte fastnade på nåt kort. en trevlig kväll var det ialla fall.
Sista körövningen före julkonserten och det börjar stitta nu, så kul när man känner att"nu är vi där".
Har mått rätt bra ett par veckor då jag dippade  rejält men i kväll känner jag en sån saknad och en sån sorg över att jag inte längre är älskad  och att den jag levt med så många år inte ens vill vara min vän. Undrar om det alltid ska vara så?Finns det någon som kommer att älska mig som jag är med mina fel och brister och som vill ha min kärlek?
I morgon ska jag vara ängel, vilket ju är min favoritroll. Dock ska jag och två damer till sjunga en sång och det känns inte som den sitter som den ska, hoppas den har lagt sig till i morgon. Godnatt.

Bild på mitt nytapetserade rum.




Här är så några bilder från hemmet mitt och på en syns ju den nyupsatta tapeten. Är så glad för den och så glad för vännen som satte upp den. Fönstren är bara grundmålade, svårt att måla klart dörren nu när det är så kallt men det kommer väl bättre tider hoppas jag. Det blev i alla fall så fräscht med det vita. Den vita amaryllisen med kruka och ljuslyktorna är födelsedagspresenter och det är även den vita skålen från Bruka. Har  serverat soppa ur den och det lär väl bli gröt så småningom eller kanske apelsinris. Kortet med blommorna är taget i en blomsteraffär.
Igår kväll fick jag besök av en vän från Uppsala och jag är så glad att hon ville komma. Bjöd på god paj med bacon, champinjoner, feta, broccoli, vitlök,lök och ost, till det veckosallad. Riktigt gott var det. Kom i säng lite för sent men sov till 9 då det blev hotellfrukost, dvs. äggröra, prinskorv, färskpressad apelsinjuice, bröd, pålägg och te. Gick sen ner till centrum i snöslasket där vi besökte ett antikvariat som hade en utställning med textil konst. En tavla bestod av tre spetsar som var uppklistrade på ett svart blankt tyg, pris 800 kronor. Jag skulle kunna göra det för halva priset och ändå tjäna bra....Besökte sen ett bokcafé som hade en utställning av naturfotografier och där vi fikade vi också. Vi fick dessutom höra historen om hur en helt vanlig familj fick huvudrollen i den reklamfilm för Wasabröd som just nu går på biograferna.Ibland överträffar verkligheten dikten men roligt var det. Till sist besökte vi en  tavelutställning och en hantverksmarknad .Köpte föresten 5 glöggmuggar på "Hela människan" för 25 kronor, ska nämligen på måndag få besök av ca 20 arbetskamrater och då kommer de att gå åt. Får försöka låna en del också förståss.
Innan vännen lämnade mig åt vi middag och jag hade sen födelsedagen kvar både ytterfilé och kantarellsås och det var lika gått som sist.
Har börjat röja på skrivbordet (nu igen) ifall att arbetskamraterna tänker gå husesyn. Har genom att jag häromdagen städade ordentligt under trappen där fått in två flyttkartonger med saker jag tänker mig att sälja på loppis så småningom och som tidigare stått i arbetsrummet på golvet. Fick också in tre kartonger från förrådet under trappen så även förrådet blir  rymligare och prydligare nu. 
Satte fram min finaste adventsjärna igår kväll men hittar inte transformatorn och har inte en aning om var den kan vara. Det är ju trots allt finast när de lyser. Har inte satt upp nån mer stjärna och inte ljusstaken än heller.
Fick ju order om goda sovrutiner när jag var på samtal häromdagen och jag tänkte att jag ju kan börja med att försöka komma i säng före midnatt på kvällarna så då är det dags att sluta här.

Det blev så fint...

Godmorgon mina vänner.
 Nu är tapeten i vardagsrummet uppsatt  av en god vän och det blev såååå fint. När jag kom hem igår eftermiddag hade L .varit här och tapetserat och nu ser det ju lika snyggt ut som i vilken inredningstidning som helst. Fönsterkarmarna och altandörren är grundade men lackfärgen får vänta tills det blir varmare, de är i alla fall vita nu. Nu återstår att snygga till därinne, sätta upp gardiner osv....Bilder kommer.
Att jag är uppe vid denna tidpunkt är ett misstag men sömnen ville inte infinna sig  igen sen jag vaknade 5.30. Ska vara i Västerås klockan 11  men det känns inte så lockande att ge sig iväg då det snöar för fullt. Ska på samtal för själen och så till Classe Olsson för att lämna tillbaks klockradion jag köpte sist jag var i storstan och som ju aldrig har fungerat å så blir det en tur till Ikea. Har städat under trappen och fick då plats att ställa undan några kartonger som stått i förrådet så nu behöver jag två plastbackar att ställa där i stället och som ska  fyllas med allehanda saker som står i tvättstugan på bänken och på frysen i förrådet, det kommer att bli så prydligt så.
I morgon kväll får jag en gäst som blir kvar över natten och sen på måndag kommer ca 20 arbetskamrater så jag får ligga i lite nu för att hinna få det skapligt här. Ska dessutom på stämövning och dramaövning i kväll och i morgon ska jag på lunch på Statt och fira att jag tjänat kommunen i 25 år!                                                                                                                 Nu tror jag att jag försöker lura en liten stund till innan det är dags att fara iväg.
Önskar er en god och välsignad dag.

RSS 2.0