Någon mening?

Om det är det det funderar jag mycket över nu.Tror ju innerst inne att det är så men skulle bra gärna vilja veta vad Gud tänker om mitt liv och hur det ska se ut för så här vill jag inte ha det. Jag vet, jag har det jättebra och det är så mycket som är positivt i mitt liv. Har härliga vänner och ett rikt liv på så många sätt men jag är så ledsen och känner mig så bortslängd och oduglig.Har alltid känt mig så älskad av min man och nu vill han inte veta av mig, jag har inget hopp längre. Vet inte om det är därför det har varit extra jobbigt en tid för att det lilla hopp (även om jag inte trott att han skulle ändra sig) jag haft har försvunnit helt. Jag var 17 när M. och jag blev tillsammans och jag har jämt sagt att då började livet, innan dess var jag en mycket lessen tonåring,nu är jag en mycket lessen 50-åring som inte vet min plats i livet.

Intensiv helg

Fredagsförmiddagen ägnades åt ogräsrensning på baksidan innan solen kom fram på den sidan. Lyckades ändå bli lite röd på ryggen, det var första gången i sommar jag utsatte den delen av kroppen för någon sol. På em for jag och systern till ett av stans vattenfyllda kalkbrott och det var underbart att bada och njuta av solen några timmar. När det är riktigt varmt är det precis som att vara i Grekaland med all vit sten, absolut bäst. Senare på kvällen blev jag bjuden på mat hoss systern och vi satt ute till midnatt. Igår lördag var jag till stan för att försöka få tag i ett par shorts vilket jag också fann men innan dess fyndade jag på Lindex. "Ta två reaplagg, betala för ett" Det blev behå, trosor, vit jeansjacka och en röd lite vintrigare överdel. Eftermiddagen ägnades åt att förbereda mat och snygga till eftersom jag bjudit hem lite folk på kvällen.Gjorde bönsallad,tomatröra med sweet chili,tzatsiki och potatissallad och när gästerna kom grillade vi marinerad kyckling och starka korvar.Är inte så jättebra på det där med grillen för det har ju alltid mannen fixat men med lite hjälp av gästerna och grannen blev det till slut fin glöd och kycklingen blev jättemör och god. Satt ute till sent, när det är så här jättevamt är det ju kvällarna som är underbarast om man inte är vid vattnet.En trevlig kväll och roligt med bjudning och vänner omkring sig. Roligt att bjuda människor som inte känner varan så bra sen tidigare också. Idag har det nästan varit för varmt och det har inte blivit mycket gjort. Var på födelsedagskalas med middag på eftermiddagen och försökte sen sova innan jag skulle till jobbet men det gick inget vidare. Nu hoppas jag på en lugn natt i värmen . Har nyss varit och hjälpt en dam i säng och hon lyckas vända allt man säger negativt,man skulle helst inte vilja gå in där.Hur vänlig man än är är hon missnöjd, det är tur att såna som hon är undantag. På eftermiddagen åskade det rejält här men något regn kom det inte vilket nog hade varit skönt. Oj, nu kom jag på att jag skulle ha vattnat åtminstone majsen innan jag gick hit, får försöka komma ihåg det i morgon bitti. Nu önskar jag er alla en bra vecka.

En härlig dag

En härlig dag kommer det att bli idag. Solen skiner och jag har sovit gott.                                                                                                                                                                                                                      Minns att: Utan dig skulle inte universum vara det samma.

Äntligen sommar och massor av tvestjärtar

 
Matchande paket och kort till bästa arbetskamraten
EHar idag badat för första gången i år, utomhus alltså.... Bjöd bästa grannen på lunch vid värdshuset vid sjön å så passade vi på att att ta en promenad till badplatsen och det var inte ens obehagligt att komma i , bara skönt. Sen intogs en jätteglass innan vi cyklade hemåt. Mötte mannen lite på håll, vinkade bara men det gjorde ont. Tredje gången på hela året som jag sett honom. Har bestämt mig för att inte oroa mig mer för honom, han har valt bort mig och har nu en annan kvinna så det är väl inte min uppgift längre, en börda mindre. När vi kom hem undrade grannen vad klockan kunde vara och  jag gissade på 15.30 men när vi tittade på klockan var den redan 17.30 och en kvart senare skulle jag vara på ett annat ställe. Det blev bara in och vända och så cyklade jag till goda vännen för vidare cykling till T. som fyllt år och som vi uppvaktade med fin present, bild på den kommer .... Satt ute till 22 i den ljumma kvällen, skönt. Cyklade hem och träffade arbetskamraten som jag pratade med en stund och sen jag kom hem har jag suttit på altanan med fika och bara njutit.
 Är jättetrött nu och hoppas somna gott, var nästan lite sugen på att sova ute på balkongen men det är det där med tvestjärtarna, det verkar finnas precis överallt. Får se i morgon...

Trött

Klockan är 00.37 och jag befinner mig på min arbetsplats. Har varit på språng sen jag kom men hoppas nu på lite lugn. Är riktigt trött redan nu och detta nog beroende på att jag i natt delade säng med världens sötaste och goaste lilla pojke. Han sov så gott hela natten men jag sov inte alls....Vet inte vad som oroade mig egentligen.
Äldsta dottern kom hem igår vilket ju alltid är roligt. Har bett henne att nu när jag är borta slänga ett foto av mannen som jag haft kvar ovanför sängen och en t-shirt som var hans som jag har snorat i i flera månader. Vem lurar jag mer än mig själv,,jag kan inte hålla kvar honom hur mycket jag än vill. Känns ändå som ett steg framåt att göra mig av med det här men såå svårt på samma gång. Om nätterna kommer alla tankar, all sorg och  saknad, ensamhet som gjort att jag har sovit dåligt en längre tid nu. Kommer jag nånsin att bli hel igen?

Trädgårdstips

Har nyss kommit hem från en trip till kamraten utanför Örebro. Har rest med tåg och buss och jag var inte särskilt nervös före, börjar ju bli riktigt van med att fara med allmänna färdmedel. Gårdagen ägnades åt stadsliv vilket innebar lång lunch i Stadträdgården där det alltid serveras en härlig lunch och sen strosade  vi i parken å njöt av idéträdgårdar och blomsterrabatter. Shopping ägnade vi oss också åt men mycket lite, jag inhandlade en disktrasa i linne och en Cd med gospel och that´s it. Fika intogs sen på Bara Vara där vi också satt länge....
Efter en natt med inte alltför mycket sömn mestadels beroende av  att jag är så förkyld, snoren rann och huvudet sprängde så kände jag mig trots det lite bättre idag än igår. Mitt på dagen bar det av ut i skogen där vi följde en bäck upp till en sjö. Vi tog det väldigt lugnt och stannade på flera ställen bara för att njuta. Framme vid sjön intogs matsäcken som smakade härligt.  Efter 6 timmar ute grillade vi sen i kamratens trädgård och hon bakade bröd i en ugn gjord för att användas vid öppen eld, så gott såå. Kamraten är ju den mesta friluftsmänniska och hurtbulle jag känner och hon älskar att laga mat ute och det är ju trevligt för mig, dessutom försöker hon locka mig att följa med till Kebnekajse nästa sommar, det vore nåt det.
bilder idag som illustrera mina två dagar i Örebro.   "Brygga med sjö av blommor"
  BlomsterhjärtaMorotskaka på "Bara Vara"En lugn del av bäcken vi följdeVackert


Älskar min altan

Så var den "jobbiga veckan" avklarad för denna gång, nu kommer den inte åter förrän efter semestern.
Är fortfarande rätt förkyld men har ju ingen feber.  Helt på topp är jag  dock inte.Ska inte klaga så sällan som jag är hängig.
Kan meddela att jag snart läst ut en hel roman och minns vad den handlar om. Det har inte hänt det senaste ett och ett halv åren, har ju inte kunnat koncentrera mig tillräckligt för att klara en "riktig" bok. Det måste väl betyda att jag är på bättringsvägen.
Hade tänkt rensa ogräs idag men därav blev intet men har i alla fall dammsugit, ska nog torka av köksgolvet innan jag lägger mig också.
Systern har varit här och vi idkade altanliv, ömsom med tröja, ömsom utan. Växlande molninghet kallas det visst. Vi hade lite syjunta också, systern syr på en julduk som hon sytt på de senaste 5 årens syjunta och jag försöker virka ihop lite rutor som så småningom ska bli en garnkorg. När aftonen kom gick vi in och åt en lite italien/grekiskinspirerad sallad med kex och ost till. Smakade bra.
Tänkte åka till Utö nästa vecka och lyssna på sonens band som ska spela där men vandrarhemmet var fullbokat så därav blev intet. Hade varit mysigt att komma ut i skärgården lite.
Nu ska jag packa ner lite kläder lämpliga för vandring/paddling för det ska det ev bli på onsdag. I morgonbitti åker jag med tåget till Örebro där lekkamraten möter.Tisdagen ska ägnas åt stadsliv vilket innebär att lulla runt lite, fika, lulla runt lite till, titta på folk, titta in i nån trevlig affär, äta på en trevlig resturang, lulla runt lite.....Så blir vi alltså lite mer frilufsiga på onsdag då kamrataen bor nära Kilsbergen som har en fantastisk fin natur.Paddla har jag gjort en gång tidigare och det var ingen succé men ev. blir det alltså ett nytt försök nu. Håller bara tummarna för att inte "sjukan" blir värre.
Ha det gott alla o njut av era balkonger, altaner eller parkbänkar.Utsikt från min altanstol
.Mitt nyinköpta gröna pressglasfatMin altanpool.

Om du hatar din granne, ge hans son en trumpet...

Gav inte min grannpojke en trumpet men väl en trumma och kom osökt att tänka på ovanstående devis när jag hörde honom spela inne ho sig.  Det visar ju också att om man vill ont så går det också ut över en själv... Nu är det ju inte så att jag tycker illa om mina grannar för de är världens raraste. De åt lunch hos mig idag och efteråt tyckte David att vi skulle rocka lite och det gjorde vi på klarre och trumset bestående av denna  taltrumma och en degbunke, det var mycket snyggt och mycket attityd....
 Dagen idag var solig och fin ganska länge så  både lunch och frukost intogs utomhus senare kom en ordentlig regnskur men då låg jag i sängen och försökte sova vilket inte gick något vidare. Var även en sväng till stan där jag köpte ett grönt pressglas- tårtfat för 40 kronor i ett loppisstånd på torget, jättefint. Ni ska få se det en annan dag när jag hunnit fotografera det. Nu väntar jobb de närmaste tre nätterna så mer spännande än så blir inte helgen.Hoppas du får en jättebra helg på alla sätt.

Det mesta har varit bra idag.

Jag vaknade ju alldeles för tidigt men det gjorde ju också att dagen blivit väldigt lång och på en lång dag hinner man ju mer...
Frukost utomhus, alltid underbart. Tvättade av fönstren i köket och vardagsrummet dock endast på utsidorna men de blev i alla fall mycket renare än vad de var. Till stan för att hämta ut tågbiljetterna som jag idag lyckades beställa via nätet. När jag försökte häromdagen gick det inget vidare men skam den som ger sig. Det kanske helt enkelt var så att det var något fel i kopplingarna och inte alls var jag som var dum. Tror jag bestämmer att det var så. Nåväl, när jag kom ner till torget träffade jag körkamrat L. som var så glad för hon hade efter mycket letande köpt en lägenhet och det till bra pris. För att fira detta ville hon bjuda mig på lunch och det tackade jag ja till. Först följde hon mig till järnvägsstation och till apoteket där jag köpte Olivia schampo och deo. Använder sen tidigare nattcremen som jag tycker mycket om och nu får vi se hur de här produkterna fungerar.En mycket god lunch intogs utomhus och sen åkte vi åt varsitt håll för att lite senare träffas och göra sällskap till ett kalkbrott som är min favoritbadplats. När vi kom dit kom även moster och mamma för att ta sig ett dopp och de såg ut vill jag lova. Mamma hade en baddräkt som jag hade när jag kanske var 16 med tigermönster och snörning fram, helt fruktansvärd hemsk och moster hade lånat en tunnsliten baddräkt med alldeles för stora kupor av mor. Tur att det just inte var nåt folk där.... Mor och moster hoppade i spat genast men kamraten och jag själv ville bli riktigt varma innan vi skulle isa ner våra kroppar.  Srtax gick dock solen i moln och kom inte fram igen så det blev inget dopp för oss. Vi tog vårt fika och cyklade iväg till ett ställe med bord och bänkar och där fikade vi innan vi for hem.Sprutade mina växter för att om  möjligt få bort ohyran på rosorna och vad det nu är som äter upp alla blad på nästan allting. Hur jag än tittar så ser jag aldrig några djur på de här håliga bladen...........Hann med en liten stund på altanen innan jag cyklade ner till Stadsparken där det var allsångskväll. Strålande väder och fin sång. Hade sällskap hem med grannarna som bjöd in mig för att se en liten film från dotterns examenskalas, trevligt. Såg också nya körens första uppsjungning och det lät riktigt bra, så roligt.
Nu är jag jättetrött och hppas jag sover lite bättre och lite längre denna natt än vad jag gjorde natten till idag. Ska jobba de tre närmaste nätterna så jag behöver vara utsövd.

En sån trevlig dag igår


Jordgubbar med limesocker och kanelgrädde, vansinnigt gott.

Klockan är 7.21 och jag har varit vaken  över 2 timmar redan. Tänker nu duscha och gå ut och rensa lite i mina rabatter, ogräset frodas.
Igår sov jag på förmiddagen och på eftermiddagen hade jag fikagäster i form av mor, far, moster och hennes man. Bjöd på rabarberkaka och vaniljsås. Moster är snart 70 men gifte om sig för ett år sen efter att ha varit själv några år och hon och hennes man njuter av livet. De far runt och musicerar i alla möjliga sammanhang och verkar ha det så gott, härligt att se. På kvällen var jag och goda vännen bjudna av en tredje vän till stadens finast belägna resturang vid den lilla sjön. Kvällen var ljum och vi kunde sitta ute och bara njuta av den vackra omgivningen, den goda maten och de trevliga sällskapet ,en mycket lyckad afton. Vi bestämde också att göra detta till en tradition, att åtminstone en gång varje sommar göra denna lilla utsvävning.
Kanske rentav idag skulle besöka en badplats om vädret blir så fint som det ser ut just nu.


Det är bara regn hos mig....

Inte varit ut på hela dagen, inte förrän det var dags att cykla till jobbet och det fick ske i full skyddsmundering för att inte riskera att bli genomvåt. Nu är kvällssysslorna gjorda och nu hoppas vi på en lugn natt.
När jag var på väg att vakna efter min eftermiddagssömn tyckte jag att jag hörde att ytterdörren öppnades och så försiktiga steg i trappan, det var mor som funderade om jag mådde bra då hon hade ringt igår och idag och inte fått svar. Igår var inte någon av mina favoritdagar så då orkade jag inte svara och idag sov jag då hon ringde. Känns ändå bra att veta att det finns någon som kanske reagerar om man faktiskt skulle bli sjuk.
Kalaset i lördags var mycket trevligt och vi körkamrater sjöng några sånger och det var så roligt. Vår föräldraledige körledare var också med och han trivdes gott med att spela åt oss igen.
Mysteriet med växterna på trappen har fått sin lösning och det var körkamraten som fyllde som hade ställt dem där.
Igår fick jag också en liter jordgubbar av grannpojke David 3 1/2 som han egenhändigt hade plockat. Jag åt dem med limesocker och kanelgrädde, såå gott.
Kan också meddela att både lite persilja och morötter nu grott, hurra.
I morgon är det ju sovdag så då kan det gärna regna i alla fall fram till 15. ...H det gott mina vänner .

Min pappa har köpte en motorcykel...

Sov bättre idag än igår då hela kroppen värkte efter det moderna, afrikanska energidanspasset  jag deltog i på  tisdagskvällen.(tror i  alla fall att det kallades så) Var ett provapåtillfälle och det var riktigt roligt och riktigt jobbigt men jag hängde med skapligt, vilken seger för en gammal tjockis som jag. Lunch intogs på altanen förståss ( all föda intas utomhus denna årstid om det inte haglar eller snöar) Cyklade sen till stan för att inhandla en födelsedagspresent, det blev även tre stora fina rosa flitiga Lisor (som nu har planterats på framsidan.)och ett par röda byxor. For sen förbi "klubbkamraten" i SSS (snygg, sexig och snäll) där jag bjöds på kaffe, glass och jordgubbar och en härlig stund i trädgården. Hennes älskling ska var med i ett nytt frågeprogram på SVT som ska spelas in om ett par veckor så nu får ni hjälpa till  att hålla tummarna. Medan jag satt där ringde en annan god vän och berättade att födelsedagsbarnet som skulle få presenten flytt fältet så i stället för att gå på födelsedagsuppvaktning ägnade jag mig åt altanliv på egen hand. Försökte få hit en kompis men han befann sig på annan ort han med...Blev jobbigt men nu känns det lite bättre igen och dessutom ringde min son och det blev jag mycket glad över. Han hade av sin stora syster fått höra att morfar köpt en motorcykel och tyckte det var riktigt roligt och det är det ju... Roligt att min pappa som är 77år är så pigg men lite orolig är jag allt.
Någon hade härom morgonen ställt en kasse med en tomatplanta och 6 solrosplantor på min trapp men jag vet inte vem givaren är, ett riktigt mysterium.Trevligt i alla fall med en present bara så där.
Idag upptäckte jag att det i alla fall har kommit upp några salladsplantor och även spenat och det känns mycket glädjande. Sådde både blommor och grönsaker för ett par veckor sen och inget tycktes vilja komma upp men nu har det alltså kommit lite grann. Min pappa tror att jag lagt fröna upp och ner...
Köpte ett par skivor när jag var borta, den ena, en enkel skiva med Frank Åhdal  är underbar, älskar den....
Nu blir det sängen, i morgon blir det kalas och så ska jag försöka få bort lite ogräs, kanske jag upptäcker att även morotsfröna har grott.

En solig dag som jag sovit bort.

Å just nu känns det som jag skulle vilja fortsätta sova hur länge som helst för att slippa känna...Som tur är vet jag att jag inte känner så hela tiden... Det är ju så mycket som är bra: barnen, de bästa som finns att få, vännerna, tron, naturen, musiken, fester och en massa annat. Det är bara det att den allra viktigaste, den jag vill dela livet med finns inte längre för mig och ibland är det mer än jag riktigt orkar bära och det är heller ingen som kan göra det åt mig.Men jag är oändligt tacksam för alla som står bredvid och "peppar",  som lyssnar, som vill mig väl.

Gospelläger

Det här är ju jag i regnkläderHav med capuchinoskum och kanelSå underbart att vara vid havet.Konsert

Klockan börjar vara sent igen men några rader ska jag väl orka få ihop. Ovan är några bilder från veckan som gick då jag alltså var på gospelläger mellan Halmstad och Laholm. På ett gospelläger ägnar man större delarna av dagarna till att sjunga gospel helt enkelt och det tillsammans med  90 gospelälskande härliga människor till från olika platser runt landet.Instuktörerna och musikerna är de bästa som finns att få och det är det roligaste som finns att göra helt enkelt.  Att börja öva en sång och sen känna att den sitter och alla stämmor och musiken blir en helhet är en underbar känsla. På lördagkvällen hade vi avlutningskonsert och jag hade gärna hållit på två timmar till, man flyger nästan upp till himlen av lycka och se så fina vi var i vitt, ljusblått, turkost och grönt.
Vädret var inte det bästa tänkbara men jag var ner till stranden nästan varje dag och det var så härligt att vara vid havet. Rätt vemodigt och lesset också, tror aldrig jag varit vid havet utan mannen och sista gången var i Italien då det var lite samma väder, blåst och regn. Saknar honom...
Idag har det bara varit en skur och framåt eftermiddagen blev det riktigt fint. Gospelladiesarna var här och vi satt på altanen, fikade och sjöng. Vi ska på kalas för en av ladiesarna på lördag och övade lite inför det.
Nu hoppas jag att jag sover gott inatt för i morgon är den här korta semestern slut och jag behöver vara pigg för att orka jobba två nätter. Tror jag tar en sovtablett, lessna tankar är på väg...

RSS 2.0