Alldeles för sent idag igen...

Borde ligga för längesen men det är svårt att komma till skott.
Har idag varit till gymmet med bästa kamraten och där blev det en runda med plågomaskinernan(nåja, så farligt är det inte) och så drygt 7 km på crosstrainern. Är lite stel i kroppen nu och det är nog delvis av simnngen igår men det känns bra att det känns.
Var så hem till mor och far för att försöka hjälpa mamma att komma igång med att använda datorn och det första man måste kunna  är ju att använda musen. Jag minns att jag hade stora besvär när jag började och det är väl i alla fall 10 år sen och då var jag ungefär 40, min mamma är 79. Hon hade jättesvårt att klicka, jag vet inte vad hon gjorde för fel.Jag hoppas verkligen att hon fixar det nu när hon är på och vill lära sig något nytt. Ska försöka hjälpa pappa också men det blir en annan dag.
Kvällen har jag ägnat åt att skriva mail, kollat runt på bloggar, dammsugit lite,släpptur luften ur den uppblåsbara sängen för där ska två madrasser in i morgon när min/vår säng ska bort. Det känns så svårt men är nog nödvändigt och det är ju bara en sak...
Nu, sängen nästa.

Nu ska 10 kg bort...

Har gått upp 16 kg av de 28 jag gick ner år 2007, förfärligt hur lätt det var att gå upp igen .Det var inte heller svårt att gå ner för jag hade ingen aptit pga att jag inte mådde bra. Nu mår jag inte heller så bra och nu tröstäter jag ... så det kan bli...För att överleva så gick jag och gick och det hade också god effekt på kilona som bara försvann ut i atmosfären eller var de tog vägen??? Har börjat mitt nya sunda liv idag och första målet är -10 kg till påsk, det borde väl gå. Första dagen är värst och sen första veckan men sen brukar det gå lättare. Nog om detta.
Har krångel med externa datorn och skrivaren som jag inte kommer in i så några bilder blir det inte förrän det är fixat vem som nu ska göra det?
Nu ska jag sova förhoppningsvis, kroppen är lite lämmen efter simturen på eftermiddagen. Godnatt Sweden and may God bless you where ever you are.

Mysig fredagkväll...

Kvällen har börjat med att jag nyss vaknade och snart ska jag gå och mysa med mina gamlingar....
Dagen idag har bjudit på en runda på gymmet inlkusive 6 km på "gåmaskinen" som jag inte ens kommer ihåg  vad den heter..... Kändes bra i alla fall att få upp pulsen lite grann. Var sen pch åt lunch och det smakade mycket bra efter träningspasset. Var in lite spontant på en av våra vanligaste klädaffärer och se, även  där fann jag kläder till halva reapriset så det blev en långkofta och en jumper med nästan lång ärm. Det känns som nästan alla kläder har korta ärmar och jag som dels är frusen och dels inte har världens vackrast armar gärna har långärmat.
Nu lär jag ha något i mig innan det bär iväg att tjäna kommunen. Trevlig helg därute.

Bra och jobbigt idag....

Det bästa med den här dagen är att jag åter igen blev påmind om att när jag är nere har jag en bästa kamrat som alltid ställer upp för mig. Idag har jag varit lessen inte bara för att mitt eget liv känns så tungt utan för att flera vänner mår dåligt och för att jag har kommit i ett moraliskt dilemma eller vad man ska kalla det. Fick höra att det går dåligt skvaller om en väns man, (som jag inte alls tror har någon grund)men det känns som jag ska tala med honom om det innan ryktet sprids ännu mer.Svårt i alla fall....
Gick en skön skogspromenad med goda kamraten som sen åt lunch här. Sen jobbade jag på att hålla ett av mina nyårslöften nämligen att bada oftare och längre. Skönt var det i alla fall. Pysslat har jag också gjort men det får jag visa när det blir klart....Tittade på Antikrundan och lite på handbollen under tiden.
En annan vän berättade att han är nykär och att han mår jättebra och det var ju också en rolig sak men jag blir allt lite avundsjuk.Finns det någon för mig med tro? Har så svårt att tro det.
Till sist några rader från en dikt jag hittat på poeter.se och det är en Jojo som diktat

Huden längtar efter händer
som inget kräver
bara ömhet

Mycket kul idag....



Idag har det blivit dåligt med kort knäppta så jag visar några bilder jag tog på Nyckelviksskolans vårutställning 2008 Min svärdotter gick där så det var därför vi var där på besök. Den första bilden är en massa kaffekoppar som hänger på ett rep för att visa vägen...Något att ta efter i den egna trädgården kanske, det stod också koppar lite här och där i gräset, jag fick associationer till min mormors trädgård och kaffe -kalas på filt. Snart blir det sommar igen....Den fina klänningen är ju gjord av tunna gummihandskar och så 1000 papperssvalor i en mobil, det var så vackert. Den snygga basseten hade det bra ute i gräset, luktandes på massor av scilla eller är det kanske stjärnöga eller???
Här har det varit riktigt kallt idag men soligt och det gör ju att dagen blir mycket lättare. Fick kort från vänner som varit i USA , sånt är alltid roligt, det är ju inte så ofta man får rolig handskriven post i brevlåda. Sen hände nåt som inte var kul, jag blev riktigt arg och det händer mycket sällan. Föremålet för min ilska var chefen och det är väl henne jag blir arg på när det nu händer. Hon ska sluta snart så jag behöver väl inte engagera mig i det mer.
Ringde min syster och hon kom över på fika och det var trevligt. Försöker bli av med allt julgott för att sen sluta med sötsaker (jag kan inte bara slänga...) så kom ett blombud med en blomma, bara så där mitt på blanka vardagen och jag hoppades förståss att det skulle vara från en hemlig beundrare men det var det förståss inte men, det var från en vän som tänkte på mig och det gjorde mig så jätteglad. Så ikväll ha jag varit med bästa arbetskamraten på lokalrevy och det var lite småtrevligt sådär. Nu är det sovdags... Jag får nog ringa återbud till nästa terapisamtal eftersom jag inte sköter vare sig sömnen eller promenaderna ordentlig och det där med att affirmera har jag inte heller kommit igång med. Jag börjar nu: jag är snygg, jag duger, jag är lycklig, jag är snygg, jag duger, jag är lycklig, jag är snygg........Ssssssss

Bjudning bara så där...



Sen sist har jag haft julgransplundring och se, nästan alla barr var kvar efter avklädningen. Jag sjöng varken små grodorna eller gjorde raketen men jag lyssnade en sista gång för denna jul på en del julmusik.
Idag blev jag bjuden på fika hos Snoddas husse och matte och han verkade inte ha tagit någon psykisk skada av oljudet här om dagen. Trevligt med mysfika och prat bara så där mitt på blanka vardagen. 
Såg  sen lite på Antikrundan vilket ju alltid är trevligt. Har sen skrivit ett pappersbrev till min tant i Köpenhamn som snart är 102 år och varit i full gång men nu visst inte är så pigg längre...Så har jag börjat skriva rent årets dagboksanteckningar. Har tänkt att jag ska göra det med alla dagböcker men det tar en förfärlig tid. Men när det är gjort kan man ju lägga allt på en skiva så tar det ju ingen plats.
Igår var det sovdag men var ändå ner till stan för lite reafynd, det blev bl.a den här kavajen för 150 kronor, det var väl bra.
Nu blir det sängen och vetepåsarna, fötterna är iskalla.

En seg helg.....



Idag har jag lagt ut några bilder  på julen hos mig, det mesta är lite nytt för i år. Inte så mycket nya grejer men de har hamnat på nya ställen och i nya kombinationer. Trappan har jag aldrig dekorerat tidigare men jag tyckte inte det blev så tokigt. Det lilla hjärtat fick jag av en kär vän som sytt det till mig för att påminna mig om att hon tänker på mig och ber för mig, det får nog vara kvar framme även nu när jag ska plocka bort det juliga. Min skänsk står numera i hallen och på den ställer jag alla mina änglar rill första advent och så kvällen före julsfton brukar krubban komma fram. I år glömde jag dock bort den och den kom inte fram förrän på julafton. Det är en lokal keramiker som gjort krubban som verkligen är jättesöt, alla figurer har sina ansiktsuttryck.  Gottebord har jag aldrig haft nåt tidigare men i år blev det ett och det kändes
så roligt. Den gamla tomten längst till höger köpte jag på auktion första året vi var gifta så den är speciellt kär.
Igår sov jag länge och var sen till stanför att se om det fanns nåt på rea. Köpte en röd tunika för 79 kr, det var ju kanon. Har funderat på att köpa en väckarklocka också då klockradion jag bytte till för ett tag sen inte heller den verkar fungera riktigt säkert. Den är ju så bra för att jag kan lyssna på en Cd.bok och så slår den av sig själv men den har som sagt var inte startat på morgonen. När jag kom förbi ur-butiken hade de halva priset på klockor  så då passade jag på, en liten vanlig batteridriven. När jag gick ifrån Gallerian så fick jag syn på lillasystern och kamraten som satt oc fikade, de vinkade in mig och jag tog en fika jag med och det var trevligt att prata en stund. hade tänkt strosa en stund till men det blev bara ett besök på gardinaffären där jag köpte gröna fransgardiner som ska upp i köket så småningom.  Var sen hem till systern en stund där vi sjöng igenom sångerna vi ska sjunga i Gävle på Gosplefestivalen i slutet av månaden.
Idag har jag slöat och inte ens varit till kyrkan som jag ju alltid brukar när jag är ledig. Så en gudtjänst på tv i stället som var mycket fin. De talade om att Gud har allas våra namn skrivna i sina händer och att en tynande veke ska han inte
släcka...Innan gudtjänsten var jag för att ge grannkatten mat och när jag komutanför hörde jag hur brandvarnaren tjöt för fullt och den stackars katten såg förtvivlad ut. Han ville inte äta utan bara ut, undan oljudet. jag fick i alla fall ur batteriet ur varnaren och det blev tyst och katten kom in igen.
Sov sen igen och kom senare till slut ut på en promenad vilket behövdes för att livsandarna skulle vakna. Plusgrader, lite regn och blåst bjöds det på men det var skönt ändå.
I kväll har jag ätit alldeles för mycket fruktsallad med maräng,grädde och kolasås.
Har inte sett någon människa idag eller pratat med någon man blir nästan lite konstig....
Önskar dig en god vecka.


Sovdags

Nu är hela huset städat och jag känner mig så nöjd med det.
T.om jag har tittat på Let´s dance och jag tyckte många var väldigt duktiga, det ser fantstiskt roligt ut. Hade jag bara en partner skulle jag vilja lära mig lite grann.
Annars känns det inte så jätteroligt med helledig helg när inga trevligheter är inplanerade men jag tror jag ska prova lite nya stämplar i morgon och så blir det en sväng till stan.
Nu blir det  sängen och nu börjar boken "En del av mitt hjärta "att gå mot  sin upplösning så det är riktigt spännande att krypa ner i sängen. Hoppas du får en trevlig helg.

Tränat OCH dammsugit......otroligt!

Idag får ni se den fantstiskt fina tavlan som min dotters bästa vän har målat till mig. Bara så där för att hon vill göra mig glad och det blev jag verkligen. Det är jag i mitten ifall ni inte ser det. 
Sent igår kväll fick jag sms från bästa arbetskamraten som undrade om jag skulle följa med till gymmet idag och jag lovade om jag inte hade frusit ihjäl innan dess. Jag överlevde natten men var död när det var dags att gå upp då jag vaknade alldeles för tidigt. 99% av mig ville verkligen inte till nåt gym men ibland är den svage stark och procenten som var kvar segrade....Känner mig mycket nöjd med min insats, hoppas det inte blir samma kamp nästa gång för nu lär här tränas och motioneras och snart nog är julgodiset slut och då blir det morötter igen.
Personalmöte på em som kändes helt meningslöst, hela eftermiddagen förstörd för ett möte där det talades om sånt som inte berör mig som jobbar på natten, dagpersonalens schema t.ex.
Var sen hem till mor och far på fika och de börjar nu prata om att skaffa internet.....
Har lagt in en massa kort på min Bebo å så har jag dammsugit och torkat i köket och badrummet därnere, hurra. Tar hallen och vardagsrummet i morgon. Nu tänker jag snart värma mina vetekuddar och bädda i rena lakan i sängen, sätta på boken jag lyssnar på och sova före midnatt i kväll.Sweet dreams...

Noterna är funna....

Hurra jag hittade noterna så nu är det hårdkörning som gäller, 5 av sångerna har jag sjungit tidigare så det blir inte så farligt att lära sig. Ska bli så roligt att sjunga i Gävle, vinterns höjdpunkt.
Jobbat klart för denna gång och när jag vaknade bar det snart av till min arbetsplats där jag och 5 av gospelbrudarna hade en liten turné på två avdelningar. Vi sjöng julsånger med och för de gamla och det kändes så tacksamt. De har inte så mycket underhållning på äldreboendena nu för tiden (inga slantar) så det är  roligt för dem när dt händer något.
Var sen hem till lillasystern och åt av hennes goda julkakor. När jag kom hem åts det tacos och när jag lyssnatt av telefonsvararen var det bara att sätta sig här för att skicka iväg en massa bilder som skulle vara till ett bildspel i morgon... Så blev det inte dammsuget idag heller men dammet ligger ju kvar...Under tiden jag sitter här lyssnar jag på en massa härliga sånger på You tube, det finns otroligt mycket att lyssna på där. Jag måste lära mig att länka dit och till andra sidor också förståss.
Nu är det väl sovdags, i morgon blir det kyrkan nästan hela dagen.
Ett ord på vägen: "Må era bekymmer vara lika länge som era nyårslöften"

Mellandag....

Kan man väl verkligen kalla det när det är dagen mellan två arbetsnätter. Dagen går åt till att sova, äta och ev. orka göra något nyttigt som att dammsuga men det orkas sällan.... Det blev inte dammsuget igår heller och inte blev det nån färg i håret  men det blir  förmodligen fler dagar och skulle det vara så att det inte blir det så spelar det ju ingen roll om jag är gråhårig eller inte. En vän ringde och det var roligt att prata med henne en stund, det var längesen vi sågs.
Igår var jag till banken för att få hjälp att öppna spärrningen av internetkoden och se, det var bara att gå till en bankomat och ta knappa in koden där så löste det sig. När jag precis kommit in på banken så kom även mannen in där och det blev lite jobbigt och jag var nära tårarna men jag tyckte jag fixade det rätt bra ändå. Längtar till den dagen jag kan möta honom och känna ingenting mer än vanlig ömhet...
För några dagar sen kom övningscdn (hur skriver man det, det där såg inte rätt ut?) från Gävle med alla sångerna vi ska kunna innan vi ska dit på gospelfestival sista helgen i januari. Allt ska kunnas helst utantill och stämmorna bör ju sitta.. Nu är det bara noterna som ska hittas för dem har jag tydligen städat bort. Ser mycket fram mot den helgen ska bli roligt att sjunga förståss men också att umgås med gospeldamerna, vi hade så trevligt i fjol.
Nu hinner jag plocka lite på skrivbordet innan det är dags att cykla till jobbet. Sov gott ni som får sova.

Två gånger...

Jaha, nu ploppade det visst till i maskineriet och det jag skrev i natt hoppade in det med.... Men det får stå kvar så trots att det väl är ungerfär samma innehåll .....

Den första dagen.....



Ett gott nytt ,härligt år önskar jag dig.
Jag var här redan igår och berättade om årets allra första dag men något har uppenbarlgen klickat fel för här var ingenting ändrat sen före jul.
Min första dag år 2009 var i alla fall en bra dag som startade hos goda vänner där jag firade in det nya året.
Sov till 10 och åt då frukost framför teven ( första tevetittandet sen före jul) Såg en film om en härlig gammal dansk dam som fyllde 99 men som lika gärna hade kunnat vara 60, en film man mådde bra av att se.Såg förståss även nyårskonserten från Wien som jag sett de flesta är sen jag var barn.
Efter lunch blev det en skogspromenad i det vackra vintervädret som vi nu haft sen före jul. Det är ingen snö att tala om men rimfrost....såå vackert. Gick en runda häromdagen i samma skog och hamnade då lite fel, försökte rätta till det denna gång men det blev ännu värre. Stigen försvann och jag fick trava på bland stubbar och lingonris. Det är inte nån större risk att man går vilse för dkogen är inte stor men blev lite änglig att jag inte skulle hitta hem innan det blev mörkt för då hade det blivit svårt. Nu gick allt bra och jag var ute 1 1/2 timme vilket var mycket skönt.
På kvällen var jag så på traditionell nyårskonsert med blåsorkestern och de spelade både Radetskimarsch(med reserv. för stavningen) och Happy new year och det blir man ju glad av.
Som året startat, hoppas och tror jag att året ska fortsätta. Jag tror att året som kommer blir ett bättre år än det som varit. Jag kommer att bli mer hel och kanske träffar jag någon att dela livet med. Dessutom ska jag kramas mycket, bada skumbad minst en gång i veckan, dansa magdans i vardagrummet, umgås med vänner och lära känna nya människor, sjunga mycket och skicka flera kort. Vill också promenera mer än vad jag gjort det sista året och läsa många böcker och skratta mycket förståss.
Konstig dag idag, det känns som måndag fast det är fredag och jag ska jobba hela helgen....men först ska jag färga håret och åka till banken och se om de kan hjälpa mig med att komma in på internetbanken igen.....Trevlig helg önskar jag er.

Dag ett år 2009



Dag ett på det nya året är snart slut och det har varit en bra dag.  Jag tror och hoppas att det här året kommer att bli bättre än det förra på flera sätt.... Jag kommer att bli mer hel och jag hoppas att jag kan finna någon att dela livet med. Hjälp mig nu att be att Gud skickar en man i min väg (även om jag kanske får hjälpa till lite själv som min dotter säger) Jag ska umgås med mina vänner, vara ute i ljuset, läsa många böcker, bada minst en gång i veckan med mycket badskum och tända ljus. Fika på stan, sjunga mycket, skicka många kort, pyssla med sånt som är roligt, glädja mig åt allt som är positivt i mitt liv, ta minst ett foto om dagen, kramas mer,gå vidare med livet.....
Dagen idag började ju i natt då jag firade nyårsafton med goda vänner.Vi hade mycket trevligt och klockan var nog över tre när jag kom i säng. Sov till ca 10 och åt då frukost framför teven och såg ett program om en mycket läcker tant i Danmark som var 99 år men i full fart, underbart att se. "På spåret" blev det också och sen Nyårskonserten från Wien som ju är en nyårsdagstraditon sen alltid tror jag. När jag var barn åt vi alltid finmiddag i vardagsrummet framför teven på nyårsdagen för att kunna se konserten. Det var också enda gången vi åt framför teven och enda gången vi barn fick äta dessert på de finaste tallrikarna med blommor och guldkant. De tallrikarna fick jag av mina föräldrar för ett par år sen  och jag är mycket glad för dem.
Efter konserten gav jag mig ut på en skogspromenad och sist jag var ute hamnade jag lite fel så nu valde jag en annan stig men det blev ännu sämre, stigen försvann alldeles så jag  fick gå lite på måfå och till slut så kom jag på den breda vägen igen. Såå vackert i skogen med massor av rimfrost, som ett sagolandskap. En del växter ser ut som knistrande koraller, det är verkligen fint. Vi har haft sol sen julafton och det är underbart, dagarna känns genast mycket längre.
Så i kväll var jag på blåsorkesterns traditionella nyårskonsert med både Radetskimarsch och Happy new year. Hade sällskap av god granne och lillasystern. Kom hem lagom för att se kunglighetrna på tv och än finns det havrekex kvar och det smakade dellikat.
Nu önskar jag dig ett riktigt gott nytt år med mycket glädje.

RSS 2.0