Hur kan sängkläderna bara försvinna?

Började sakna både lakan och örngott i linneskåpet. En del lakan fanns det bara ett av och vissa örngott fanns det inget av . Sist barnen hade varit hemma fick dock gåtan sin förklaring.... När jag började dra av örngott och påslakan fann jag att en kudde hade 4 örngott! Ett täcke hade två påslakan osv. Tror jag kan kan göra ännu flera fynd men har ännu inte tittat igenom alla sängkläder.
Dagen idag blev jag bjuden på middag hos mor och far och fick bl.a mammas rabarberpaj med pajdeg i rutor och med bittermandelsmak. Det är den riktiga rabarberpajen det som jag aldrig själv orkar göra och så mycket mer uppskattad då.  Så mycket mer har det inte blivit gjort. Vaknade alldeles för tidigt och kunde omöjligt somna om trots att jag var såå trött. Försökte lyssna på boken jag håller på med vilket oftast brukar hjälpa mig att somna men skivan bara hackade så den hade jag ingen hjälp av. Gick så småningom upp, åt frukost och plockade lite och kunde sen sova ett par timmar till.
Funderar nu hur jag ska kunna somna ikväll utan ljudbok, har blivit beroende. Bättre dock att vara beroende av böcker än tabletter.
Konstaterar att jag sitter här alldeles för mycket, så mycket tid som jag kunde ägna åt nåt vettigare men inspirationen till allt gott verk tryter.
Saknar.
Idag får ni se några bilder på min prylhylla. Godnatt.                                                                     

Ska man aldrig sluta sakna????

Ibland kommer saknaden efter mannen bara över mig, helt plötsligt. Det känns som det skulle vara omöjligt att leva utan honom.. Uppenbarligen går det eftersom detta hänt mig många gånger under de snart två år som gått sen han valde att lämna mig och jag är fortfarande vid liv...Men vad jag saknar honom, saknar att dela livet med honom, saknar min bästa vän, saknar honom som jag  har så många gemensamma minnen med. Ofta är det småsaker som att man sett nån bekant som man inte sett på länge eller att jag såg film på hans mamma som varit borta i många år... Saknar att höra honom spela piano och öva på basstämman , saknar hans famn, hans axlar, saknar att sova med honom, saknar hans doft, saknar att spela Alfapet  med honom och att byta korsord. Saknar att  planera och åka på semester med honom och titta på Så ska det låta tillsammans. Jag är bara halv utan honom, Han fattas mig.

Drömtydare, någon?

Ibland funderar man över hur hjärnan är funtad, fantastisk är den i alla fall.
I natt drömde jag följande
Jag och mannen, som strax inte längre är min man åkte i vår gamla Volvo. Mannen körde och det på cykelbanan då vi mötte en polisbil. För att skynda sig från cykelbanan gasade mannen allt vad han kunde och eftersom det var vinter och mycket snö och halt for vi i luften, många hundra meter... Jag skrek "gode Gud nu dör vi" och rätt som det var hade vi landat med bil och allt i sovrummet, in mot hörnet stod bilen. Det konstiga var att när jag tittade mot fönstret var det alldeles helt trots att vi kom in den vägen.... Vad kan nu denna dröm betyda?
Har annars varit en sväng till närmsta stora blå-gula varuhus tillsammans med sonen. Inhandlade en stycket madrass-skydd som förhoppningsvis är mer anpassat till min nya säng än det gamla som bara täckte 2/3 delar av sängen. Ett litet bord och en stol att inta frukost eller förmiddagsfika vid soliga dagar inhandlades också. Sonen inhandlade en hög tavelramar för kommande utställning och när vi kom  ut blev det tvärstopp på kundvagnen och alla ramarna föll av vagnen varvid glaset i en av de största ramarna gick sönder. Jag gick in och tog en ny och när jag kom till kassan och sa som det var fick jag en ny ram utan att behöva betala den. Tycker jag var mycket gentilt, tack för det.
Gick igår med i "En god gärning" på Face Book och för att sköta mina åtaganden där så ska jag nu gå och posta ett kort till min danska tant. Hon börjar vara lite skröplig men det är kanske förstårligt, hon fyller 102 år i sommar.
Ska nu försöka ta mig samman och få något vettigt gjort denna dag. Är så trött trots att jag sover riktigt bra, har ingen intiativkraft alls.

Sorg och glädje....

Har haft en sån trevlig förra vecka ,med Kulturnatta här hemma förra lördagen där jag sjöng med mina båda härliga körer och lyssnade på annan härlig musik. På söndagen var jag till Uppsala där jag åt god mat vid Fyrisån tillsammans med god vän och var sen på konsert i Domkyrkan där dotterns kör sjöng. Följde därefter med dottern hem och försökte göra en liten insats i hennes kök och trädgård på måndagen. Det behövs spackel och färg, mycket..... På tisdagen följde sonen mig till Centralen där vi lunchade, innan jag for hemåt igen. På onsdagen anlände de nygifta hemlandet igen och de blev kvar här över Valborg som firades med att lyssna på manskör och blådorkester i stadsparken och se på flera hundra bilar som cruisade runt stan. Premiärgrillade gjorde vi också och på 1 maj gjorde årets första rabarberpaj.
Idag har jag sovit, ska snart iväg och jobba igen.

RSS 2.0