Ingen bild idag heller....

Lyckades ladda upp en bild men det blev inte den bilden jag tänkt men någon annan bild vill inte ploppa fram här....Så det blir ingen bild på Pärlan idag heller.
Idag har jag invigt Pärlan ordentligt. For först ut till en handelsträdgård och beställde en vinranka. Har länge haft en önskan om en sådan men trott att klimatet här inte skulle klara av en sådan men den här är tydligen väldigt härdig, kommer ursprungligen från Sibirien. Jag ser för mig hur den växer upp runt takstolarna på altanen full av blå druvor, vilken dröm. Kom på att jag inte var så långt från min goda vän så därför riktade jag näsan dit och där dracks kaffe i den varma solen, härligt. Cyklade sen en dryg timme till och njöt av fågelsången, tussilago, blå-och vitsippor efter vägen.  På eftermiddagen tog det vackra vädret slut och det började blåsa väldigt och det kom även lite regn. Hann dock plantera lite penséer i en kruka och även på kyrkogården.
Haft goda vänner här i kväll och vi har delat livet en stund.
Nu ska jag försöka ladda ner några foton från kameran till denna apparat, det har också krånglat tidigare idag. Får se om det lyckas bättre nu...
Godnatt alla.

En ny kärlek.....



Men se, idag gick det helt plötsligt att få in en bild här. Det här är ju de stekta bullar jag gjorde härom dagen. Oj det börjar vattnas i munnen.
Idag skulle jag till tandläkaren för att få en krona istället för den provisoriska jag haft ett par veckor. Blev kortslutning i hjärnan och jag tog fel på tiden. Tandsköterkskan ringde och undrade om jag kunde vara där om 5 min men det var omöjligt. Det hade tagit minst 10 minuter så jag fick en ny tid nästa måndag. Där gick några hundra slantar upp i rök, betalt vill de ju ha om man uteblir. GRRRRRRR.Så onödigt. Nu i kväll när jag använde tandtråden rasade den provisoriska lagningen så nu får jag hoppas att det inte börjar göra ont....

Tog så Skeppshultarn ner till cykelbutiken och hämtade min nya, fina röda cykel och till det en röd hjälm. Jag är nästan lite kär i den fina cykeln. En riktigt stadig, sju-växlad cykel är det med inbygd generator, så fiiin.
Det är första gången jag handlar något så pass dyrt alldeles på egen hand, utan att samråda med någon och det känns lite otäckt. Har dessutom betalt nästan 10000 för en ny garageport. Det har jag inte valt utan det var bara att betala för samfälligheten där jag bor har beslutat att byta alla garageportar. De är gamla och börjar vara farliga så det är jättebra att de blir bytta. Skulle jag ha fixat det själv skulle det blivit mycket dyrare.

Någon bild på cykeln får jag inte in, så den får ni se en annan gång.

Godnatt mina vänner.
I morgon, om inte vädret blir allt för rappligt ska jag göra en premiärtur. Idag blev det bara hem.


Stekta bullar....

Stekta bullar har jag ätit i kväll och de avnjöts ljumma med kall mjölk till, underbart. Längesedan sen jag smakade denna delikatess som vi alltid fick när mamma bakade vanliga bullar när jag var barn. För att slippa vänta på att de vanliga bullarna blev klara tog mamma helt enkelt och stekte släta bullar i smör i stekpannan och sen doppades de i kanel och socker, underbart...Jag bakade också vaniljbullar idag och jag känner mig så nöjd med att jag gjorde det, det blir inte så mycket gjort här annars.....
Har haft lunchgäster idag och det var också trevligt, roligt att slippa äta ensam ibland. Bjöd på torsk med vitlöksfrästa champinjoner, ost och ströbröd över och så grädde över alltihop och så skjuts in i ugnen, jätteenkelt men så gott.
Hade tänkt åka till cykelaffären och provcykla en cykel jag har kikat lite på men vädret lämnade en del övrigt att önska så jag hoppade över det idag med....
Tyvärr fungerar det inte att lägga ut bilder här idag heller så det blir ingen bild av mina stekta bullar....


"Varje gång du ser en blomma ler himlen mot dig"

Ingen bild idag heller....

Problem idag med att få in några bilder här men jag ska försöka få in några länkar, får se om det lyckas...
På Spotify spelas just nu  "Eres tu" en av de allra bästa Eurovisonsvinnarna tycker jag. Spotify är ganska nytt för mig men börjar förstå vitsen med det nu. En av mina döttrar har gjort en lista med "mammas godingar" som går medan jag sitter här, bara en massa härlig musik av alla det slag, kanon det.
I helgen hade jag träff med mina härliga "gospel ladies". God mat, och mycket sång, då mår jag som bäst.  I lördags övade jag med min kör och det var en kanonövning, så roligt. På lördag sjunger vi på Kulturnatten här och det ska bli jättekul. Ska försöka hinna med några fler ....(oj nu måste jag upp och dansa lite till "I will survive" för ett tag sen dansade jag och grät, nu kan jag dansa utan att gråta till den här sången, ett framsteg....)...några fler konserter, det finns mycket att välja på men tyvärr så är mycket på samma tid.
Nej jag lyckas inte med länkarna, det får bli en annan dag.

I morgon kommer goda grannar in på lunch, det blir torsk med vitlökschampinjoner,gott, gott.
Ha det gott alla.

Sommar idag....



Dock har inte liljekonvaljerna kommit upp än men på "Nordiska rum" kunde man lukta på dem och finns det någon bättre doft? Skulle vara rosor då eller luktärter eller heliotrop eller.....
Tandläkaren fick beök av mig idag och jag är så glad att jag har världens bästa tandläkare och att det inte kommer att kosta 16000 kr vilket jag är mycket tacksam för. Håret har jag också klippt men kan inte än avgöra om det blev bra eller inte. Behöver få fixa med det själv ett par gånger för att se om det fungerar...
Hann sitta en stund i solen på altanen en stund, det var underbart skönt. Något jag inte hann med idag var att tvätta fönster, diska eller dammsuga. Blir kanske sämre väder någon annan dag och då kan jag väl ta tag i såna saker.
I kväll har jag varit på 17-årskalas då goa brorsdottern fyller år idag. Kalas är alltid trevligt, mitt slagord är ju "Flera fester åt folket".
Fö funderar jag mycket på om jag nånsin kommer att sluta sakna min man, det skulle var skönt om det gick över....

Nordiska rum....

...på Älvsjömässan besöktes igår tillsammans med syster och hennes älskling. Tyckte nog det var färre idéträdgårdar än när vi var där för 2 år sen. annars är det ju mycket av allt....
Köpte några liljelökar vilket jag hade bestämt i förväg, några fröpåsar fick också följa med hem. Det jag annars fick med mig var helt stumma vader, kan knappt gå....
På hemvägen stannade vi i och åt på "Magnussons" i Uppsala som Os dotter driver. Det blev en riktig brakmiddag, fantastiskt gott. Äppelpannacotta säger jag bara mmmmmm.
Idag var jag på en fantstiskt fin och stark cafégudtjänst i "min" kyrka. Några olika personer delade med sig från sina liv....Eftermiddagen ägnades åt altanliv i solen, äntligen....Åt middagen därute, löste korsord,  läste lite och drack kaffe. Snön på altanen är nästan borta och nedanför är det också snart rent. Tänk vad snön försvunnit snabbt, trodde den skulle ligga mycket längre.
Försöker lägga ut lite bilder både här och på FB men det går lite halvdant.
I morgon väntar tandläkaren och det känns inte roligt att behöva lägga ut en massa pengar på det, kunde jag göra något roligare för. Tänder lär man ju ha så det är inget att göra åt det men nog kunde väl tandvården få ingå i högkostnadsskyddet. Frissan ska också beökas och det är också ett bekymmer, håret alltså ... Dessvärre känns det som inte frissan inte heller vet vad hon ska göra med det, kanske dags att byta frissa vilket inte är helt lätt. Har ju inget emot henne men när man haft en frisör i några år verkar det som deras fantasi tar slut. Tror i allafall att jag kortar av det lite mer än jag gjort de sista gångerna....
Någon bild verkar det i inte att få in här idag så det får vara bra så här för idag.
Må änglarna vaka över dig....

Du är vacker....

Om ingen har sagt det till dig tidigare så får du höra det nu : Du är vacker!
Vad som betraktats som vackert har ändrats sig genom alla tider och är olika i olika kulturer. Vi är inte vackra för att någon människa tycker det utan för att vi är skapade just så som det var tänkt att vi skulle vara och se ut.
I Guds ögon är du perfekt och älskad och han vill inte att du ser ner på dig själv.

Berätta för dina vänner,  dina barn, din fru, din man, flickvän, pojkvän att de är vackra,  fina och helt unika. Vi behöver påminna varandra, för det är så lätt att tro att jag inte duger, jag är inte så fin som "alla andra"

När jag gick i nian var det en ett år yngre pojke som sa "å ful är du också". Har nog trott på det mer eller mindre i alla år, ingen har tagit mig ur villfarelsen. Nu när jag tittar på bilder från min tonårstid tycker jag inte att jag är ful och jag känner mig lessen över att jag inte förstod det då. Nu, drygt 50 börjar allt hänga men jag tror att med kärlekens ögon kan man ändå se något vackert.

Vet inte varför texten i mitten blev så stor (skulle gärna vilja veta hur man gör den så)kan inte förminska den så det får var som det är....

Slutpåskat för i år....



Såå vackra ranunkler.

Påsken är till den ända och den har innehållit så många trevligheter.
Äldsta dottern kom tidigt i torsdags så vi hann prata en del och inleda påsken med em mycket god Janssons frestelse. Mitt i natten anlände dottern med man från Småland.
På Långfredagen anlände sonen och vi åt en mycket god laxrätt innehållande rökt och färsk lax, purjo och senapssås. Till dessert serverades rabarberpaj och vaniljsås. På eftermiddagen anlände släktingar från Västkusten, så trevligt att det är lite kalas emellanåt så vi får anledning att träffas....
Så var det dags för lillbrors 50-årskalas som var så trevligt med många härliga skratt, god mat, vackra dekorationer och härliga människor. Syster och jag höll vårt tal och sjöng lite och jag tror det blev lyckat.... T.om min mor sa att "vi var duktiga" Har nog inte tänkt så mycket på det men jag tror inte hon öst beröm över mig tidigare så det kändes roligt.
På påskdagen blev det brunch innan västkustborna var tvungna att resa. en redig frukost i lugn och ro är väldigt trevligt tycker jag. Senare skulle barnen till sin far och jag var bjuden till vänner. Hade försökt att ordna så att dessa båda aktiviteter skulle vara samtidigt men det blev tyvär inte riktigt så.  Men jag hade en trevlig eftermiddag och kväll i alla fall. Fick nåden att träffa lilla Sixten , bara någon månad. Satt med honom i famnen och njöt en lång stund, så ljuvliga de är de små. Lekte också med lilla A som är 2 och ett halvt åroch redan kunde alla färgerna.
Igår på påskdagen väcktes jag av sonen som kom insmygande och sa att han skulle resa hem. Fick en "flachback" eller vad det kallas.... Några dagar efter att min man hade bestämt sig för att han "inte ville försöka mer" kom han en morgon insmygande då jag sov. Han satte sig ner på huk och sa försiktigt "S, jag åker iväg, jag måste från stan" men innan han han säga något hann jag tänka "han har ändrat sig, han vill inte skiljas" Jag kan än känna kalla känslor jag hade då och de gör ont.
Äldsta dottern och jag gick till Missionskyrkan på gudtjänst som var mycket välbesökt. 50 tonåringar åkte direkt efter gudtjänsten på skidäger till Trysil och gudtjänsten var starten  kan man väl säga.
Promenad hem i solen och sen blev det en god midag innan även döttrarna åkte hem till sitt. Själv somnade jag i solen på altanen ,mycket skönt.



Fick med mig ett par av borddekorationerna från festen.

Påskdagen, Jesus lever. Hurra!

Här kommer en sång från gospelfestivalen i Gävle. Om ni tittar noga så står jag till höger.....




RSS 2.0