Vardagslyx....



Att efter ha skottat ner snö från altantaket och njutit en stund av solen på altanen  få komma in och slå mig ner i sköna fåtöljen med glass med jordnötter och kolasås och en stor latte, det är vardagslyx. När man dessutom får lyssna på favoritmusiken medan solen skiner in i rummet förhöjer ju upplevelsen. Efter all denna härlighet blev det ett bad med lavendelolja. Så bra man kan ha det....

Idag lyckades det...

.... att komma in här och det var ju bra. Igår kväll var det tji.
Igår gav jag mig ut igen  med skidor under fötterna, denna gång i ett skoterspår. Detta visade sig vara något bättre än att åka på gatan. Föll dock en gång rakt bakåt och detta känner jag av i de bakre regionerna idag.... Känner mig verkligen som Bambi på hal is, skidorna far lite som de vill. Trodde nog att det skulle vara lättare än det är, har ju åkt skidor förr och tänkte att det skulle vara som med cykel "när man en gång lärt sig så sitter det i". Största delen sitter nog i att musklerna man använder till skidåkning inte varit använda på ett tag.... Nästa gång hoppas jag få skida i ett riktigt skidspår, så borde skidorna hålla sig rakt under kroppen i alla fall. Vädret igår kunde dock inte ha varit bättre, strålande sol,  rimfrost i träden och vindstilla, underbart. Efter lunchen intogs kaffet på altanen.
Fick en tidning i brevlådan och där läste jag att nu är det dags att ta fram sina hyllspetsar eller
tillverka nya,
om man inte vill köpa färdiga i papper. När jag gifte mig för 100 år sen lutade jag av en skänk som stått på vinden hos morfar och när den var klar virkade jag hyllkantsremsor och de sitter ju ännu kvar. Har nästan känt mig lite töntig som haft sådana men nu får jag väl ha skåpdörrarna öppna så de syns....
Nu tror jag nästan himlen börjar gå åt de blå håller så jag tror jag ska se till att komma ut en stund idag med, idag tänker jag dock använda fötterna.








Vintersol

När det är sådant väder som det varit idag kan det gärna få vara vinter ett tag till. Kan inte säga att jag längtar till våren just nu. Nu får jag njuta av vita vidder och sol som värmer i ansiktet, härligt! Idag upptäckte jag också att någon kört med scooter alldeles nära här så där går det kanske att åka skidor, försöker eventuellt i morgon.
Saknade min mössa och mina mockavantar när jag kom hem från Gävle, (samma mössa som jag nyss återfått) Hade dock tur denna gång också, ringde hotellet och där var grejerna och de skulle ha godheten att skicka hit dem.
Dock saknar jag en annan sak och detta är mer mystiskt. Diabildsprojektorn är nämligen försvunnen! Har haft den utlånad men fått igen den men var är den nu??? Har jag lånat ut den igen, till någon annan eller har den gått upp i rök. Det är ju en ganska stor grej som inte kan ramla ner bakom något eller så och jag tycker mig ha letat överallt där den kan tänkas få plats.... Mysteriet fortsätter......
Har börjat snygga till i min receptpärm som nu kommer att bli två receptpärmar. En del recept behöver skrivas om så det är lite göra men det kommer att bli så fint så.
Mått lite bättre idag än jag gjort de sista dagarns som varit jobbiga. Blir man hel någon gång?
Idag får ni se en bild från mitt Stockholmsbesök för några veckor sen Härliga färger som man blir glad av. 





.

Gospel, en av Guds bästa gåvor.....

Att få sjunga härliga, glada, ösiga sånger tillsmmans med 300 entusiastiska, glada sångare under ledning av de allra bästa ledarna och musikerna det är ren lycka. Har för tredje året varit i Gävle på Gospelfestival. I år fick vi 14 sånger att öva in hemma för att  texter och stämmor skulle sitta när vi kom till Gävle. När man sen sjunger den första sången som man bara hört på en introduktions-cd och det helt plötsligt blir en helhet så det är fantastisk känsla. Sen är det finslipning av de otroligt duktiga ledarna Anki och Magnus Spångberg och som x-tra grädde på moset Mr Walter ?? från Chicago. Han älskade att överaska oss, så det gällde att ha full kontoll på honom hela tiden men så roligt.
Sen har vi ju så trevligt den tid vi inte sjunger. Vi, 8 tjejer härifrån lyxade och bodde på hotell och då är ju bara frukosten så underbar. Annars var vi väldigt nöjda med de resturanger vi besökte, jättegod mat och trevlig personal. Nu när det var tredje året vi var uppe så kan man ju också säga att det är en tradition att sjunga karaoke...Låtvalet är också en tradition, nämligen O happy day. (De har ingen mer gospel)....Succé förståss!
Repetionerna var på en annan plats än där vi varit förut och därav blev det att vi fick se andra delar av Gävle än vi gjort tidigare vilket var mycket trevligt. Många äldre butiker med härliga gamla skyltar som jag ju inte kunde låta bli att ta några bilder på. Rätt som det är finns det väl inga sådana skyltar kvar längre....
Har av olika anlednigar inte haft något gott förhållande till Gävle tidigare och har nästan känt ett obehag bara jag tänkt på staden trots att jag inte besökt den. Nu känner jag att det är en riktigt fin stad där man kan ha det väldigt trevligt och roligt.

Idag får ni se några skyltar i Gävle.












Visst är det fina skyltar!

Pepparmyntste...

Pepparmyntste odlat i min egen täppa har just avnjutits tillsammans med de tre sista julpepparkakorna och ost, såå gott. Sann vardagsglädje.
Dagen idag har ägnats åt att sova (då jag jobbade natten till idag) Gjorde sen köttfärslimpa i två varianter, otroligt lättgjort och gott.
1 kg blandfärs blandades med 2 påsar "Fransk löksoppa" 2 burkar creme fraiche och ett par ägg. Delade så smeten på två och i den ena hade jag i fetaost i tärningar och oregano och den andra var som den var. Två limpor in i ugnen ca 40 min på 175 graders värme. Nu har jag 9 portioner köttfärslimpa i frysen, hurra!
I går fick jag en sån fin överraskning med posten, ett handgjort armband av en kär vän med texten ÄLSKAD, för att påminna mig om att jag är just det. Blir man glad eller??? Så klart, jätteglad.
Nu ska jag försöka packa ner det jag ska ha med mig för en weekend borta, något jag inte alls gillar. Tycker alltid det är lika svårt att veta vad man ska ha med sig och därav blir det nästan alltid för mycket.
Önskar  er alla en god helg.

                                         

                                          Kan man bli annat än glad när man får en så fin present.


Nya iskakakor....

Känner mig nöjd med det jag fått gjort idag. Det är inte mycket men mer än på länge.....
Fått ner snön från taket över ytterdörren. Alla grannarna har tagit bort snön på sina tak så det är kanske något man ska göra.....Skottat  har jag  förståss gjort men det får man ju göra alla dagar nu för tiden.
Har röjt och dammat den här deln av skrivbordet. Det är en förfärlig hög av sladdar bakom datorn, det ser för bedrövligt ut men kan man göra något åt det?
Ändrat lite på Fasters skrivbord nu sen jag tog bort jullådan och funderat på om de människor jag var släkt med genom min man och som var döda när vi skildes ännu är mina släktingar? Jag vill att de ska vara så, även om de är borta sen länge....och de flesta var ju bort även när  jag och min man blev tillsammans 1975. man får så många besynnerliga tankar i huvudet ibland.
Nu blir det vetepåsarna och Isidor. Godnatt.




Istårta på isfat.



En till



Så här blev det på Fasters skrivbord....

RSS 2.0