Mycket trevligheter....



Fantastiskt vackra tulpaner.

När jag slog upp ögonen och tittade ut genom fönstret i morse singlade de allra största sagosnöflingorna ner mot marken. Rätt snart blev de dock mindre för att ganska snart helt försvinna och det känner jag mig ganska nöjd med....Snön sjunker undan förvånansvärt snabbt men det ska bli spännande att se hur länge det tar innan de största högarna är borta.
Helgen har bjudit på allehanda trevligheter.  I fredags försökte jag och systern spåna på ett tal till vår bror som ska ha 50-årsfest kommande fredag. Först tyckte vi inte att vi hade några minnen av vår bror från barndomstiden men så småningom kom det fram en del ur hjärnvindlingarna. Återstår att knyta ihop det så att det blir presentabelt. I lördags var det körövning vilket ju alltid är lika roligt, på kvällen var jag på födelsdagsbjudning med god mat och trevliga vänner. I går, söndag var jag syster och A ut till en by på landet och sjöng i en gudtjänst. Första uppsjungningen med denna konstellation och det var mycket roligt. På repertoaren stod bl.a "You got a friend" och "You don´t have to worried" som båda är favvisar. Eftermiddagen ägnades åt att plocka här hemma. Pratade en stund med sonen vilket var längesen så det var x-tra roligt. Han och hans band hade dessutom fått ett reklamfilmjobb så det var mycket att glädjas åt. Till helgen blir huset fullt med barn och goda
vänner från Västkusten så nu är det lite att stå i fram till dess. Jobbar de två kommande nätterna men har tagit semester i helgen. Önskar dig en god påskvecka.



En del dagar kunde man hoppa över...




Gårdagens fika, härligt.

Vaknar man lessen på morgonen så blir det oftast fel hela dagen.... å så har det varit idag. Funderar vad jag ska vara bra för.? varför dög jag inte? osv, osv....
Har i alla fall fått lite mer gjort ur "attgörakorgarna", plockat in noter, satt upp nya gardiner i förrådet, stoppat strumpor ( jag gör faktiskt det ibland, när strumporna går sönder när de är alldeles nya) och lite till.
I morgon är en annan dag och då hoppas jag att solen skiner både ute och i hjärtat....

Ny inspiration....



Finns väl inga blommor man blir gladare av att upptäcka än de allra första snödropparna. Dessa måste ha växt för fullt under snön, för igår morse, innan den stora snöstormen såg jag dessa  vid husväggen där snön precis försvunnit. Trots mörker, snö och kyla  stretar de uppåt bara för att glädja mig.
I morse var det -13 grader här men under dagen har det på nytt blivit vår  och alls snö som föll igår är på väg att smälta bort igen.
Har de sista dagarna röjt här på skrivbordet som vart överbelamrat med papper  och allt möjligt annat som nu är sorterat och en del är insatt i pärmar osv. Känns mycket bra och inspirationen till att sitta och arbeta här återkommer. Har tagit tag i "attgörakorgarna" där både sånt som ska lagas och sånt som ska sys hamnar. Har sytt igen några spruckna sömmar, fållat ett par byxor och håller nu på att sy gardiner. Hittade ett tyg till jag köpt någon gång  och det räcker till gardiner i trappfönstret. Har inte bytt gardiner där på flera år så det känns kul med lite nytt.
På eftermiddagen hade jag syster och A här och vi sångövade, så roligt. Fika hann vi förståss också med och jag bjöd på kletchokladmuffins som jag bakade innan de kom. A hade nybakta bullar med sig och de var underbara. Har inte bakat bullar på evigheter, det är nog dags.
Nu lär jag ha i mig lite mat, har lite risotto kvar sen igår.
..



Virkade en liten boll här om dagen, tyckte det var svårt att få den riktigt rund. Men härliga färger har den

Lessen i hela kroppen...

Skulle vara skönt att kunna glömma det som gör ont
bara komma ihåg det som är gott.
Om man visste att det skulle bli annorlunda
skulle det vara lättare att leva med sorgen.

Små saker med stor betydelse....

Visst är det ofta så att de det som kanske inte verkar så stort som kan göra ens dag ljus helt plötsligt.
Idag har jag ätit lunch hos en god vän jag inte träffat ordentligt på länge. Så bra det kändes och så varm man blir i hjärtat när man känner att "vi är vänner". En liten hundkille har ganska nyligen flyttat in hos M och det var också en mycket trevlig bekantskap. Börjar faktiskt på allvar fundera på att skaffa mig en liten katt att få lite sällskap av, att ha någon som blir glad när man kommer hem vore inte så dumt. Någon som älskar en oavsett...
Har suttit vid "Ansiktsboken" alldeles för länge idag men när jag gjorde det fick jag en annan god vän "på tråden". M. är en sån härlig och uppmuntrande person att man blir alldeles varm när man pratat med henne. Några andra små tillrop på "fejan" gjorde mig också glad..."Apparaterna" är trots allt inte bara "elände"....
När det gäller mitt skrivbord och röran här så har jag idag ändå kommit en bit på vägen, ser snart bordskivan. Hurra! För ett par veckor sen köpte jag ju ett par klädmönster och ska här kunna sys eller pysslas med något annat så är det bra om det finns någon arbetsyta. Som det ser ut nu kanske det kan bli verklighet.




Här är de nya vårgardinerna. tyget är så vackert.


Vilken liten goding.                                                      


Så fantastiskt söt St Paula

Vårgardiner

Här om dagen blev jag x-tra glad när jag fann en påse med ett gardintyg jag köpte för 2,5 år sen men som inte blivit sytt och dessutom helt glömt bort. Tyget inhandlades i Nässjö och jag har för mig att det var 70% rabatt av ordinarie pris. Brukar ju oftast handla billiga paneler eller tyg på Ikea men det här är ju lite "finare" men till ett jättebra pris. Sånt gillar jag. Nu är gardiner  sydda, fönstret putsat och gardinerna upphängda och det blev så vårligt och fint.
Satt ute en stund på altanen idag igen och det var helt ljuvligt, underbart. Solen värmde så skönt. Det är så härligt att veta att nu går det verkligen mot ännu mera ljus och värme...
I morgon ska jag till tandhygenisten och sen till en god vän på lunch, det blir bra. Vi ska sitta i solen och bara njuta....
Ord på vägen: Var dig själv, alla andra är redan upptagna




Färskpressad apelsinjuice till frukost är ren lycka


Doftande tulpaner, nästan vackrast när de är på väg att vissna.


Nya köksgardiner

Gardinerna jag sydde idag får ni se en annan gång.

Våren är ju redan här.....



Hur vet jag det?
Det droppar ja fullkomligt rinner vatten från taket, på gatorna är det stora vattenpölar och solen lyser och värmer...Satt ute på altanen och åt lunch och blev kvar därute i solen länge, underbart. Jag tror på våren, absolut.
Städat ett par lådor, plockat in papper i en pärm, ätit pannkakor med blåbärssylt och grädde och med äppelmos, kanel och grädde, jättegott i sin enkelhet.
I kväll såg jag en jättefin film om Beatrix Potters liv.Hon gick verkligen sina egna vägar, en riktigt tuff tjej. Hon älskade men förlorade sin älskade, livet rasade men slutet blev ändå bra... Hon blev lycklig igen....


                                               
                                               Istapp på vackert hus.                                                                        
         
                                                    
                                              
                                               Härligt med vattenpölar....

En bra helg....

Så är en bra helg slut, det är förresten redan måndag....
I fredags var jag och systern till Västerås för lite shopping, roligt att se något annat än sin egen lilla stad ibland. En syrenlila tunika inköpes på Joy. Köpte dessutom 2 mönster vilket inte hänt på många år. Har linnetyg som jag köpte för fler år sen men inte sytt något av nu är det tänkt att det ska bli av... Vi får väl se vad som händer?
Haft yngsta och äldsta barnen hemma lite grann i helgen, så roligt. I lördags var vi på 20-årslunch för brorsdottern som nyligen fyllt år. Hon befann sig i Los Angeles på "social praktik" under sin födelsedag och kunde berätta att det L. A. vi ser på teve är inte ens halva sanningen.... Så mycket slum och misär och människor som lever på gatorna....På eftermiddagen övade jag med min kör och det är ju alltid så roligt och dessutom får man ju träffa vännerna.Mina barn var också med vilket var roligt. Blev så bjudna till systern där hennes älskling fixat en härlig lasagne när vi sjöng. Till slut blev det te och prat med dottern tills klockan var 2.30 man lär ju passa på.
Idag åkte dottern hem och jag virkade klart en mössa. Ute var det en härlig vårvinterdag....

                                            

En doft av sommar....




När jag öppnade förpackningen med tomater doftade det precis som mina tomatplantor brukar göra på sommaren. Doften satt kvar på händerna en lång stund.... Om några månader är vi där, mitt i sommaren. Tiden går så fort....    
Fatet köpte jag på "Hela människan" här om dagen. Har några småskålar i grönt pressglas som jag tycker passar bra i mitt gröna kök.  Det här är lite större och alldeles orepigt och fint.
I går när det värsta snöandet gett sig tittade jag ut och se, där var en av mina rara grannar och skottade bort snövallen som lagt sig utanför dörren. Sånt blir jag glad i hjärtat av.
I går var en av mina goa brorsdöttrar här och vi hade en pysseleftermiddag, så mysigt. En del kort blev gjorda, så bra att ha ett litet lager.
Nu ska jag försöka få något vettigt gjort , som att dammsuga och plocka undan resten av pysselmaterialet. I kväll kommer goa vänner. Det kanske blir en bra dag i alla fall.

RSS 2.0