Vad lämnar jag efter mig...

Träffade en gammal arbetskamrat på stan igår, vi arbetade på samma ställe för 31 år sedan. Vi jobbade ihop från det att jag var 17 och ett halv år tills jag var 21 och ett halvt.  Arbetskamraten talade om vad hon mindes mest av mig från den tiden och det  första var "att jag bantade", skulle bli smal tills jag skulle gifta mig. De andra minnet hon hade var att jag sjöng gospel när jag var på toaletten och dessutom klappade jag tydligen  händerna också. De övriga arbetskamraterna satt utanför och skrattade sa hon..
Funderat lite på det där.... Vad lämnar jag för spår efter mig? Hoppas att det är något mer än "hon som bantade jämt".

Sett lite grann på Eurovisionsfestivalen semi, tycker Anna sjöng jättebra och har en fin låt, synd att hon inte gick vidare. Israels låt var jättefin men jag vet inte vad som hände uppe på höjden, killen var inte där i allafall.

Lite påt på täppan idag. Sått lite frön,tagit bort lite ogräs och ägnat mig åt lite altanliv såsom läst lite och ätit lunchen där ute.
Gör nu ett nytt försök att få in en bild här.....Men se det lyckades, hurra



I ett lusthus på landet tillsammans med goda vänner i fredags, så mysigt.

Här är blommor från min täppa, härliga färger.

Min mamma.

Försöker lägga ut bilder men det fungerar inte alls. Har varit mycket krångel med detta sista tiden.
Idag har min mamma fyllt 80 år, mamma som alltid funnits med och som alltid ställt upp för dem som behövt henne, de sista 25-30 åren särskilt för många nya svenskar. Hon har hjälpt dem med svenskan, lärt dem cykla, lärt dem bakat bullar, tårta och sockerkaka, berättat för dem om svenska sedvänjor, lagar och regler. Hon har fått många nya vänner, fått smaka mycket annorlunda mat, lärt sig uttala många "konstiga namn" och jag tror hälften av stans invandrare  känner mamma. Före invndrarnas tid var det missbrukarna hon ömmade för, alltid fanns det någon som behövde hjälp på något vis.
Mamma gick i skolan 6 år och började jobba när hon var 13 år. Jobbade tills hon fick mig och sen mina två syskon.Var hemma och tog hand om oss barn, vi har aldrig gått på dagis. När lillasyster började skolan började mamma jobba deltid och gjorde det till sin pension. 1962 flyttade vi in i ett hus som pappa byggde och där mina föräldrar ännu bor kvar.Det var kämpigt många gånger att få ekonomin att gå ihop. På sommaren kunde mamma sälja lite hallon till matbutiken där hon brukade handla för att få ihop lite pengar till det nödvändigaste innan barnbidraget kom. I trädgården odlade pappa potatis, grönsaker och frukt. Mamma konserverade, syltade och saftade, allt togs tillvara.
Nu får mamma ungefär 5000 i månaden att leva av. I lördags var det någon som stal hennes plånbok när hon var och handlade.....
Behöver jag säga mer.....
Mamma orkade inte med någon fest idag, hon är så andfådd. Läkaren vet inte vad felet är.
En vecka före midsommar ska jag , min syster och mamma åka på badsemester till Mallorca, mamma ska få bada i Medelhavet, något hon drömt om. Nu hoppas jag att mamma får vara så frisk så vi kommer iväg och att mamma får njuta av en veckas härliga bad.
Grattis mamma, jag hoppas du får vara med ett tag till och få uppleva många roliga och fina saker än.


Bubblor....



Å varför blåser man inte såpbubblor lite oftare, de är ju så vackra. Har en burk såplösning står här, den ska jag sannerligen ta och använda med det snaraste.                                                                                               De här bubblorna blåstes idag av de gäster jag hade här i kväll.
Så glad för mina vänner som kom hit på lite mat i kväll, de förgyllde verkligen min dag och hela min helg. Hade bjudit andra gäster denna helg redan för 14 dagar sen men av olika anledningar  kunde de inte de komma och helgen såg i torsdags ut att bli en ensam historia. Så blev det på ett helt annat sätt och vi kunde inviga min fina altan och fira att sommaren kom hit idag. Hjärtat mitt gladde sig...



Att man kan bli galen....



Lite papper och lim så blev trähästen blommig.....

Ibland undrar jag om det är så att barnsäkrade grejer är lättare att få upp för ett barn än mig. Skulle tvätta ett fönster på förmiddagen och trodde jag skulle få ge upp innan jag fick upp det dumma, dumma fönstret. Barnsäkringen på det här fönstret är inte lika som i övriga huset och det är samma sak varje gång jag ska tvätta det....När jag väl fått upp fönstret vet jag inte riktigt hur jag bar mig åt, så jag lär mig inte heller.




Min diabildsprojektor har ju varit försvunnen ett tag och jag har sökt överallt där den möjligen skulle kunna vara. En sådan manick är ju inte så liten att den bara kan försvinna under någonting.. Idag när jag skulle ha ner något från en hylla stod där en påse som jag kikade i och se, projektorn precis på den plats där den ska stå men tidigare har den inte haft någon påse runt sig... Ibland kostar det på att vara rädd om grejerna, att sätta på en påse föra tt skydda mot damm å så....

Dagen idag har annars varit fin. Solen har lyst, jag har grävt och snyggat till i rabatterna och kunnat äta lunch och fikat på altanen. Älskar altanlivet.


Vilken bra helg.....


Har letat 70-talskläder till en vän som skulle på 70-talsfest. Hittade bl.a den här klänningen som jag köpte till ett bröllop 1976. Använde den som den var på ett par fester men tyckte den var lite för uringad att ha annars så då kompletterade  jag med en silvergrå silkepolo till....Minns ni?


Trodde Valborsmässoafton skulle bli en ledam histora men ack vad jag bedrog mig. Mitt på dagen fck jag besök av den allra finaste lilla Alica,hennes mor och moster. Vi kunde sitta på altanen och fika och jag hade ju både bullar och noblesser i frysen....Mys, mys.....En liten olycka inträffade, dock utan personskador, plaststolen jag satt i bröt ena benet och så låg vi, stolen och jag  plötsligt i en hög på golvet. Stolarna har väl tagit stryk av det kalla vädret i vinter.
På kvällen var jag hos goda vänner,  tillsammans och lyssnade på vårsånger och vårtal och värmde oss vid brasan. Dock var kvällen inte alls kall, frös ovanligtvis inte alls. Myggen tyckte också det var så skönt att de hade betämt sig för att premiärflyga och öva på "operation anfall". Så årets första myggbett är avklarat.
På Valborsmässoafton började min vän att tala om hur vi skulle åka till Stockholm dagen efter.... Jag hade helt glömt, vi skulle ju till Cirkus och lyssna på Björn Skifs. Så roligt att komma iväg tillsammans med mina kära vänner. Showen var så bra på alla sätt och dansarna förhöjde helhetsintrycket. Ett par av numren var så vackra.
I morgon bitti väntar tandläkaren, missade ju den förra tiden......

RSS 2.0