Ny doft och nya lockar

När jag kom hem igår var här en helt ny lukt, en god sådan. Kan det bero på att jag målat om eller att jag bor här ensam nu?  Tycker nog att doften är lite mer kvinnlig....Kan också konstatera att mitt hår beter sig annorlunda än tidigare, det blir lockigt i fukt och inte mig emot. Har aldrig haft så mycket som en naturlig krok i huvudet tidigare så det känns rätt trevligt.
Dagen idag har mest ägnats åt att gå igenom post och tidningar och så har jag lagt in en massa bilder i datorn. Har inspekterat "ägorna" och känner mig lite besviken att sådden inte har grott än om den nu kommer att göra det????Så mycket uteväder har det dock inte blivit då det regnat mest hela dagen. Framåt aftonen visade sig dock solen och jag begav mig till "stan" för att hämta piller på apoteket och där blev jag raskt av med 440 kronor men det känns som det är värt pengarna att få somna gott de kvällar när det egentligen inte går  att somna. Kylen var väldigt tom så det blev även en tur till Coop och när jag var där hörde jag hur det började åska och vräka ner regn igen. Handlade i lugn och ro för att det ev. skulle upphöra och det var inte så kraftigt regn när jag kom ut men det ändrade sig snabbt igen, var ganska blöt då jag kom hem....
Är rätt trött nu då det inte blev mycket sovet inatt så jag säger godnatt nu och återkommer i morgon.
En blåsig dag i Gullbranna
.Liten åMycket kaffe har det blivit.

Hemma igen

Hemma igen efter en härlig vecka i Halland med minst 6 timmars gospelsjungande per dag. Berättar mer en annan dag, nu väntar sängen.

Midsommardagen

       Traditionell tårtbuffé hos bror och svägerska,mums.
                                                                               
 En av de hårigare gästerna, mycket               Platt fall.Så vackert
Midsommar afton firades traditionellt hos broren och svägerskan. I år var vi dock lata och klädde ingen stång och därav blev det heller ingen dans kring densamma.En trevlig afton var det dock som till slut bestämde sig för att solen skulle skina. 21.30 gick vi in men då hade vi varit ute sen 16.
Idag åt jag och syster min  lunch hos mor och far och med jordgubbar direkt från fars land och till det hemgjord glass, mmm så gott. Har sen plockat och snyggat till och lagat mat hela dagen känns det som, allt för att det ska vara i ordning när jag kommer hem nästa helg.har dock inte packat än och jag tror inte jag orkar det, är såå trött, får gå upp tidigare i morgon i stället. Lär fålla de röda byxorna jag köpte häromdagen innan jag lägger mig för dem vill jag ha med mig

Redan midsommarafton

Hade ingen tanke på att vara låg idag, har ju klarat av bröllopsdagen och helgen är planerad men... När jag var i matbutiken kom det så bara över mig, lessenheten, ensamheten  och oron för mannen som ju inte egentlig mening är min man men som är en sån stor del av mig och mitt liv. Hur har han det?, är han lycklig? Det går inte att bara stänga av efter 33 år tillsammans fast jag ibland skulle önska att jag kunde det och för honom gick det tydligen bra.....Det är fortfarande lika tungt, att jag inte dög.
Tidigare idag var en av mina trevliga grannar in på fika och sen var jag på rea på Lindex och fick tag på ett par RÖDA byxor för 119 kronor och så hade jag en rabattkupong på 50 kronor, det kan väl nästan kallas fynd.....? Nu är klockan00.40 och det är väl dags att försöka sova, hoppas det går bra. Försöker snåla på sovtabletterna som snart är slut, jag får inga nya förrän jag kommer hem igen och det är många nätter till dess.

En ny dag

Idag är en annan dag, en som är bättre än den förra.....
Har sovit och ätit och nu ska här snyggas till så det är fint när jag kommer hem igen nästa söndag.

Idag har jag hunnit mycket och....

....gått 12070 steg, det bästa resultatet på länge.
Började dagen med frukost ute på solsidan, underbart. Så blev det två varv i skogen och solen sken fortfarande. Tyvärr försvann solen bland molnen och regnet tog över men då fick jag lite gjort innomhus. Gjorde en riktigt god risotto till lunch och började sen operation "städa förrådet". I förrådet hamnar sånt som man inte riktigt vet var man ska göra av och verktygen bor också där och skruvar och muttrar och en massa grejer som jag inte ens vet vad man ska ha dem till. Plockade ihop grejer som jag tänker ställa i garaget, annat som skulle till  stora returstationen och en del som bara kunde slängas vid vår egen retur och en del som kanske kan säljas på en bakluckeloppis längre fram i sommar. Städade verktygslådan som mest var full av damm och grus, ensamma skruvar och tavelkrokar. Nu ligger alla krokar, skruvar och spikar i små lådor i "skruvbyrån" eller vad den möjligen kallas. Ett senare projekt blir att rensa och sortera densamma och då får jag väl ta far till hjälp för att veta vad allt ska vara till och om jag kan ha någon nytta av det som finns där. Började även plocka lite här i arbetsrummet och hittade ett par byxor jag glömt att jag köpt i april, de ska bara läggas upp lite. Så småningom slutade det att regna och åska och jag packade cykeln full med gammal färg mm och styrde kosan mot stora "Återvinningen" och sen vidare mot handelsträdgården. Där  köpte jag två blåklockor av något slag att sätta på svärföräldrarnas grav och en en Heliotrop till mig själv. Doften av Heliotrop under altankvällarna är något av det bästa med sommaren, vill jag inte vara utan. Så var det reastart på stans bästa klädaffär och jag var på jakt efter , röda, vita och rosa byxor... det blev ett par vita och ett blått linne. Hemma igen fick jag utlopp för mina aggressioner genom att först spola vatten på clematisen så alla gröna små larver föll av och sen trampa dem sönder och samman... Jag tycker ju om djur men larver som äter upp mina blommor och liljebaggar som äter upp mina liljor har jag absolut inget förbarmande över, det är dödsstraff direkt, utan rättegång.
Så blev det afton och jag och systern åkte ut till kamraten som  ska åka på gospelläger tillammans med oss. Vi skulle blil bjudna på mat och blev det också men inte det som värdinnan tänkt för strax innan vi kom började deras spis lukta bränt så den låg utanför huset... Hämtpizza är inte heller dumt och på det färska jordgubbar och vaniljglass mmmmm.
Vi planerade lite vad vi ska äta de första dagarna därnere och vad vi ska ta med oss av kryddor osv. Det är ju onödigt att alla tar med salt och kaffe å....
Nu längtar jag till sängen, jag är så glad att jag har en säng att sova i när jag är trött, å täcke å kudde och en Isidor att krama.
Om 10 minuter är det den 17 juni och för 30 år sen lovade jag min man att vara honom trogen till livet slut.

Jag älskar min täppa

Vad jag är glad för min täppa och det är otroligt hur fort blommorna växer. Det är ju inte länge sen det var mest jord i rabatterna och nu börjar en del av blommorna vara meterhöga. Idag har det mest regnat här men har ändå varit ute en del. På förmiddagen klippte jag gräset på gaveln, det är ju så lite så jag kör med trimmern men så mycket det gör när det är gjort. Var sen ner till stan där jag hade en date med min äldsta dotter som är hemma även denna helg. Det har inte hänt de sista 8 åren att vi setts så tätt men det är verkligen glädjande och jag ser fram mot att vi kan ses lite mer nu när hon bor bara 1 1/2 timmes tågresa härifrån. ´Vi åt god paj på ett nyöppnat café och inredningsbutik, mycket trevligt och gott.
På eftermiddagen avgick dottern för 30-årskals och jag skulle jobba på vandrarhemmet men när jag kom dit var där redan så många arbetsvilliga att jag for hem igen och ägnade mig lite åt täppan igen. Sådde spenat, morötter, sallad och diverse blommor så nu börjar det bli klart därute. Igår planterade jag en massa lejongap som jag köpte för 10 kronor. Om de tar sig blir det en mycket billig blomsterprakt. En fröpåse kostar väl mer än så....Satt en stund och bara njöt  av grönskan.  Lite roligt var att rätt som det var så hördes det "vrål" från flera håll och man kunde ju ha blivit förskräckt men misstänkte att det var nåt bra som hände i matchen mellan Spanien och Sverige. Tycker annars att det är rätt lustigt att att så många vuxna män går omkring i fotbollströjor de dagar Sverige spelar fast samtidigt är det är trevligt med lite engagemang också.
Nu är klockan midnatt och jag fryser som vanligt, det blir till at värma vetepåsen, den är min verkligen min vän.     De här larverna stötte jag på när jag var på skogspromenad häromdagen                                                                                               
Så här mycket var det kvar av den lilla granen, allt uppätet.

Krångelapparater

Fick en fin telefon när jag fyllde , en som man ska kunna lyssna på musik och böcker i. När sonen var hemma försökte han föra över två böcker till telefonen men gick det? Nej det var tji. Mms ska man också kunna ta emot i telefonen men fungerar det? Nej där också, trots kontakt med telefonaffären. Å datorn fungerar den som den ska? Naturligtvis inte, det är bara krångel... Dessutom går det ej att dra upp markisen, tror att hela gipsskivan håller på att falla sönder, får leva i halvmörker.
Låter som allt är pest men så är det ju faktiskt inte, det är mycket som är bra. Idag var jag och en vän och sjöng på min arbetsplats där de invigdes nya matsalar och det var så roligt att se de gamlas glädje.
Idag kom det brev från kommunalrådet också som undrade vad jag vill ha för 25-årsgåva (har arit anställd i 25 år i kommunen) Det är guldsmycken, guldklocka eller mässingskrona som gäller, inget som jag skulle köpa själv. Använder inte rött guld alls och inte tantsmycken,
 vilket jag tycker de är, så jag tar väl det som verkar dyrast....
Kan meddela att både brickan och assietterna är återfunna. Brickan var i skåpet och assietterna hade sonen placerat högst upp i ett skåp där jag inte såg dem, så nu är allt frid och fröjd.
I morgon ska resten av blommorna planteras och mer frön ska sås. Inne lär nog dammsugaren få lufta sig lite....
Nu godnatt alla som får sova, själv ska jag försöka hålla mig vaken.

Dyngsur...

     
Vid Falkasjön i Närke, där jag var föra helgen.

                                                                                        Krukor på min altan                                        
                                                                                        
Också på min altan.
Ja  det blev jag när jag cyklade till vandrarhemmet på eftermiddagen. Hade regncape på för det duggade lite när jag for men vad hjälpte den när det kom stora hagel i massor. Genomvåt om fötterna och upp på låren. Ringde min kära mor som var så snäll och åkte hem till mig och hämtade torra kläder. Annars har dagen ägnats åt personalmöte och lunch med sonen som kom tillbaka igår kväll efter besök hos flickvännens familj. Hann så lite vallmofrö, sallads- och tagetesfrö före lunch. Hoppas de gror, vet inte riktigt hur gamla de är.
Igår besökte jag min goda vän på landet. Bjöds på härlig sallad med rökt lax och senare rabarberpaj. Så gick vi en liten promenad i skogen för att kanske få se några rävungar som brukar gästa gården, tydligen helt orädda men de hade sprungit någon annan stans igår.
På kvällen rensade jag på baksidan så nu ska det sås där och planteras några blommor, bl.a två svarta violer och en silverarv som jag köpte igår.
Nu blir det sängen med hopp om att somna, har inte gått så bra sista tiden, för många lessna tankar....
Hoppas du sover gott eller vaknar gott om du läser det här i morgon bitti
.

Hur kan saker bara försvinna?

Efter helgen saknar jag min fina svarta bricka med röda blommor inköpt av svärföräldrarna i början av 80-talet ,i det forna Sovjet. (oj vilken mening) Jag menar, det är ju inte en minibricka som lätt kan gömma sig utan en redig en....Sex vita assietter saknas också. För det allra mesta brukar ju försvunna saker dyka upp så det är bara att hoppas  på det och det ska bli kul att se var. Nu slog mig en tanke, brickan kanske ligger i skåpet där jag alltid förr förvarade brickor, bör kollas...men assietterna...har kollat i skåpen... Återkommer om detta.
Nu ska jag åka ut på landet i fars bil som jag nyss varit och hämtat. Har också ätit frukost på framsidan men det var inte riktigt skönt idag, det blåser och är ganska osoligt. Det vore allt bra med lite regn, gräsmattorna börjar se lessna ut.
Nattsömnen blev inte den bästa inatt så jag är lite mosig nu men jag behöver ju inte vara på topp idag så det går nog bra.
Önskar dig en trevlig och bra dagoch kom ihåg att Du är älskad och värdefull. 

Å alla dessa dofter...

En bild från 100-årskalset förra helgen

Tårt och kakbuffé på 100-årskalaset förra helgen , underbart...

Suttit på altanen en stund i kväll och doften från den gula dagliljan är så härlig. När jag strax innan cyklade hem kände jag doften av jasmin... Å att man kunde spara dofterna och ta fram  dem när det bara luktar våta löv. Man borde verkligen inte behöva sova den här årstiden, den går så snabbt förbi. Så... njut alla så mycket ni bara kan.
Dagen idag ägnades åt att sova på förmiddagen och på eftermiddagen rensades ogräs i rabatterna på framsidan av huset. Utemiljön har blivit lite eftersatt då jag ägnat all tid till vardagsrummet den sista tiden men nu ska det bli fint ute också. I morgon tar jag baksidan...Var också till Missionskyrkans sommarhem för att kolla vilka dagar jag ska jobba där i veckan och se, det behövdes folk redan i kväll så jag kokade kaffe, diskade och försökte lära mig kassaapparaten som är som ny för varje säsong.  Varje år när jag är däruppe skrattar vi en stund åt nåt jag gjorde för några år sen... Arbetskamraten hade bakat massor av tekakaor och de stod på jäsning precis överallt  När .telefonen ringde svarade jag och satte mig på en stol... och just det , på stolen stod en plåt med tekakakor... Snabbare sätt att göra tunnbröd kan inte finnas, ta efter det om du har lust, väldigt effektivt i alla fall.  Nu är klockan strax 01 så nu blir det sängen, godnatt.

Härlig helg....å nu trött, tröt, trö...

Har sovit många timmar men det känns som jag går i sömnen. Natten var dryg, inte många minuter att hämta andan. De gamla blir säkert påverkade av värmen och har svårt att sova de precis  som mång andra. Hoppas att natten som kommer blir lite lugnare.
Annars har jag haft en härlig helg Barnen och deras far  kom i torsdags och vi grillade på altanen. Hade gjort potatissallad på färskpotatis och en morotssallad med spenat, till detta serverades tzatsiki, kyckling och karré. efteråt blev det rabarberpaj och vaniljjsås.
Nationaldagen åts frukosten på altanen och nationalsången sjöngs förståss direkt på morgonen. Så plockades det med bord och stolar från alla håll, gott med goda grannar och föräldrar som har gott om sådana. Vi fick duka på framsidan för på altanen tror jag det var  50 grader varmt. Familj och vänner kom och gratulerade socionomen och drack kaffe och saft! Den hemgjorda jordgubbssaften gick åt som smör i solen, däremot var inte den sura vinbärssaften så populär.....
På kvällen var jag så ut på landet på en härlig 50-årsfest med god mat, ljuvligt väder, trevligt sällsakap och en glad och vacker 50-åring. Där dök också årets första knott upp något som jag gärna skulle vara utan, de ger en förskräcklig klåda.
Så igår, lördag var vi alla, barnen m respektive och jag ner till stan och strosade lite och fikade på café. Sov sen ett par timmar medan barnen var och badade och sen åts det porterstek innan vi for för att lyssna på stadens blåsorkester som spelade på Missionskyrkans sommar och vandrarhem. Mycket trevligt. hann sen med en kopp te på latenen innan det var dags att fara till jobbet. I morse åt jag frukost med barnen innann jag la mig och nu när jag vaknade var alla borta igen, underbart är kort.... Men nästa helg kommer den nyblivna Stockholmsdottern tillbaka igen för hon ska på kalas här då. tänk att få henne två helger i följd, det har aldrig tidigare hänt. Nu blir det en kopp kaffe som jag förhoppningsvis piggnar till av, känner mig verkligen inte helt medveten...

5 juni

image81                                           vill bara visa skillnaden på före och efter.....
 image82                                         Här spelade gossens band igår kväll, nderbar plats.
image83   
De är så duktiga.   

Firar ett tråkigt 1-årsjubileum idag men tänker ändra på det och istället fira att min dotter blivit färdig socionom. Ska bara vara glad för hennes skull och för att mina barn alla tre kommer hem ikväll. Vi ska grilla och vädret kan ju inte vara bättre. Nu väntar vardagsrummet på att få tillbaka sina möbler och golven väntar på dammsugaren. Potatissallad och rabarberpaj ska göras plus diverse annat, kommer inte att ha långsamt idag och förhoppningsvis inte så mycket tid att tänka heller.....Men det kan inte hjälpas att jag är så rädd för att träffa M. som också kommer ikväll, det gör ju så ont.....
Nu, frukost på altan.
Hoppas just du får en god dag.

Färdigmålat....

Klar med väggarna....Bara resten kvar, men det får vara tills efter helgen och då vädret inte är så här strålande. Nu blir det till att röja och torka golvet, ta bort alla penslar osv å så in med möblerna igen.Nu ska jag försöka sova en stund för klockan sex ska jag träffa några damer för planering....

En god helg

image79                                                     Ljuvlig plats vid sjö i Kilsbergen                                                                                                            
                                                                                                                                                         

image80                                            
Vackert.

Måndagmorgon, klockan är 9.15 och frukosten är intagen ute på altanen. En av sommarens största njutningar måste jag säga. Trots att jag bor i ett område med många människor nära inpå så är det oftast lugnt och stilla vid frukosttid, endast skatorna skränar lite....
Bilderna är tagna i helgen då jag var på festligheter i Garphyttan utanför Örebro och dessför innan vandrade en bit av Bergslagsleden. Vädret kunde inte ha varit bättre och det var så vackert med sjöar och höjder. På kvällen så 100-årsfest (två 50-åringar) med god mat, kak och tårtbuffé! och trevliga människor. Tacksamt sov jag kvar hos jubilarerna och fortsatte gemenskapen med dem och några fler nattgäster vid frukosten under det stora kösbärsträdet, underbart. Hemresan i far och mors bil gick bra även om jag fick ta till  "sjungajättehögtmetoden" för att hålla mig vaken. Hemma igen blev det en lur på kökssoffan innan jag tog fram målarpenseln. Hade tänkt måla klart sista väggen men det blev för skumt och jag var för trött så nu är det dags. Måste bli klar i dag för att förhoppningsvis få undan och få lite snyggt här till torsdag.

RSS 2.0