Innedag.

Vaknade vid 7 och blev så ledsen när jag såg att det var alldeles vitt på gräset och alla dahlior hade frusit. Blommorna har ju varit min stora glädje den här sommaren. Det kändes lite som mitt liv, det har vissnat ner och nu kommer vintern med allt det mörka. Vet ju att dahliorna kommer att blomma nästa sommar igen men ibland undrar jag om jag nånsin kommer att blomma igen?
Ringde mina föräldrar och bjöd över dem på lunch, roligare att ha sällskap än att äta ensam. Hade sen tänkt gå ut och gräva upp dahliaknölarna men det började regna så jag blev inne. Har gått igenom den ena garderoben i arbetsrummet och faktiskt rensat lite. Även börjat med den andra  garderoben och plockat bort en del saker även där. Så småningom ska jag nog få det riktigt städat  och organiserat härinne.
Nu måste jag lägga mig en stund för om ett par timmar väntar jobbet.
Dagens ord: Tre stadier i livet: ungdom, vuxenliv och "Oj vad pigg du ser ut"!

Gosplat med gospelladiesarna....



Blev en fin promenad idag också och några höstmotiv med kameran blev det också förståss.

Varit till frissan också... Känner mig ju aldrig riktigt nöjd första dagarna men det brukar rätta till sig så småningom.
Så har gospelladiesarna sammanstrålat hos L. som ju nyss har flyttat till en ny fräsch lägenhet.  Mat skratt och sång förståss. Ett härligt gäng är vi och jag är så glad för att jag har dem , de förgyller mitt liv.
Trots att jag haft det så trevligt och skrattat så mycket känns det så jobbigt att komma hem. Skäms nog lite för att jag inte är så glad, jag har ju ändå så mycket som är bra i livet.
"Vi är alla änglar med bara en vinge. Enda sättet för oss att flyga är att omfamna varandra"
Godnatt mina vänner.

Höjdarcafé



Här är bilder från Lennarts konditori i Eksjö som bör besökas medan du lever. Ligger vid torget mitt emot kyrkan och är en riktig höjdare bland konditorier. Eksjö är ju värt att besökas även utan café men Lennarts gör det verkligen flerdubbelt värt.

Fika är gott!

 Här är godsaker från "Bara Vara" i Örebro. Mycket gott och mycket trevlig personal som gör det där lilla extra som gör att man gärna vill komma tillbaka och bara vara. Se på servetten runt glaset och dekorationskladdet på assietterna....Rekommenderas verkligen.

   Här är klassiska "Elsa Andersson" i Norberg i Västmanland.  Jag åt  tangotårta som är ställets  specialitet , mycket gott. Tyckte också att priserna var helt ok, trodde det skulle vara Stockholmspriser.... Bara huset är värt ett beök med en massa målningar på väggarna. Har du vägarna förbi så stanna här och bor du i närheten gör en dagsutflykt.

FIKA HÖR TILL LIVETS GULDKANTER

  Ekebergs konditori i Piteå, kanonställe som förmodligen sett likadant ut sen urminnes tider. Sådana ställen bör gynnas!

Hösten är också vacker



Visst är det vackert när solen lyser och förstärker de höstliga färgerna. Får hösten vara sån kan jag gå med på den.
Bilderna är tagna idag på den promenad jag till slut kom ut på. Har så fina promenadvägar  här omkring.
På förmiddagen var jag på gudtjänst och det känns alltid gott att komma till kyrkan.
Veckan som varit har innehållit en hel del trevligheter. Haft en lunchgäst och då var det så fint att vi satt ute och åt, härligt. En nattgäst hade jag också som förståss också fick frukost och det var roligt att ha besök med prat och skratt. Var också iväg till en granne på fika en dag och så var jag på invigningsmingel på stans finaste butik igår, mycket trevlligt att bli bjuden på sånt. Lillasyster och jag var också och invigningsshoppade  och fikade te och scones på stans nya fina galleria. på invigningsdagen var där 15000 besökare och här bor knappt 14000 i innerstan.... Handlade en kofta och smink och på en av de vanliga butikerna hittade jag en röd fin ulljacka. Tycker mycket om rött jag....

Nu får Gud ta ansvaret....

Jag har gjort så här....                                                                                                                                                                              Jag la min älskade i en fin presentkartong och så gick jag upp till  Guds tron där Jesus sitter. Jag gick uppför en lång trapp och lämnade paketet vid Jesu fötter. Han tog upp paketet och öppnade det varsamt och tog så M. ömt i sina armar och  lovade att aldrig släppa taget om M, han lovade att alltid hålla honom nära sig.  Nu kan jag vila i det, att Gud har kontrollen och jag har släppt taget.

Mening...

"Det är verligen ingen vidare meningmed att uppleva saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem.
Det är bra mycket trevligare att var två" Nalle Puh


Änglarna vakar över mej.....

Somnade gott med "Ett år i Provence" i öronen och sov gott hela natten.
Efter frukost en blev jag alldeles orkeslös och slog mig ner i fåtöljen även nu lyssnande på boken. Somnade och sov fram mot lunch då telefonen ringde. Det var min goda granne som ringde och undrade hur jag mådde (visst finns det mänskliga änglar också) Hon bjöd över mig på lunch, vilket jag uppskattade mycket. Snabb dusch och på med kläderna och så bjöds jag på en underbart god fisksoppa med räkor.Glad för goda vänner . När jag gick därifrån pratade jag en stund med ett par andra trevliga grannar som höll till i sandlådan. Inne igen såg jag att lillasystern ringt så jag ringde upp henne och hon bjöd över mig på fika. Blev jag också så glad för och hos henne fick jag en jättegod rabarberpaj med cocos. Så idag har jag sprungit i och ur hus..... men det är ju inte varje dag och det är ju så trevligt. När jag kom hem från systern tog jag itu med tvättmaskinen som krånglat, spolade igenom slangen och ur kom det en massa goja och jag hoppas nu att det var den som gjorde att maskinen stoppade. Har hjälpt tidigare när det varit samma problem. På samma gång blev det ju rengjort under maskinen, bänken och avloppet också och det var ju bra. I alla fall brukar inte jag dra ut den varje vecka....
Nåt mer vettigt blev det inte gjort idag, varit trött ikväll också och blev sittande här men nu är det godnatt. Idag får några änglabilder symbolisera mänskliga änglar och även de andra som inte syns men som finns.
Kramar.

Så svårt....

Haft en lugn eftermiddag, med slipning och målning av ytterdörr och sen till kyrkan för en samtalskväll. När jag sen cyklade hem mötte jag M. och jag bara föll... Trodde kanske jag hade kommit längre... Det var ett tag sen det gjorde så ont. Nu blir det en kopp varm choklad för jag är stelfrusen, två panodil och en sovtablett å så fleecmorgonrocken och allt det andra jag behöver för att inte frysa ihjäl. Vetekudden ska också höstinvigas.


En fin helg blev det....

Jag kom iväg på "After work" i alla fall och det var trevligt. Vet ju att jag mår bättre av att träffa folk. I min kyrka var det ungdomshelg med en massa tillresta ungdomar ,så från krogen gick jag dit. När jag kom höll de som bäst på att grilla och sen blev det en härlig samling när "våra" duktiga ungdomar stod för sång och musik.
Lördagmorgon var jag ner till kyrkan och serverade frukost till de ungdomar som sovit kvar och snyggade till toaletterna  innan jag for hem igen. Det blev ett par timmars sömn för att orka med kvällen. Till  kl.18 åkte jag tillbaka och då kom jag lagom till festmiddagen som en del av ungdomarna hade lagat tillsammans med en proffskock. Menyn var följande.
Sotat fläskhare med koriander,chili och råsocker serverad med rostade rödbetor, gula,vita o röda morötter,fänkål samt fårost. till detta. hasselnötspesto och ruccolacreme. Dessert :Semi frddo med lakrits, rårörda hallon och havrecrisp. Mm.. det var gott....
Sen var det bara disken kvar å så lite cafésysslor på det. Hann också var med på kvällskonserten med jättebra band från Örebro.
Söndagmorgon satt jag igång tvättmaskinen som dock snart stannade, error...fick lämna den som den var och for på gudtjänst. Riktigt fint väder och varmare än det varit på länge. Hemma igen åt jag lunch och lyckades genom att tömma ur vattnet genom att ta bort silen ( som dock inte hade nåt skräp i sig)få maskinen att fungera igen, hurra. Begav mig sen till nära skogen. Strosade omkring lite i hopp om att hitta någon liten svamp men jag såg bara stora, röda, vackra och giftiga. Skönt var det ändå  att komma ut och 7 dl lingon fick jag  ihop.Med  fjolårets lingonskörd, som var ungefär lika stor och ligger  kvar i frysen kan det ju bli ett par burkar sylt så småningom.
På kvällen var jag på bio tillsammans med vänner och såg "Mamma Mia" och det var en film i min smak, en film man blev glad av....Man fick lust att dansa själv och att komma till solen och havet vore inte heller dumt.. Nu är det ju den tiden när jag fryser för det mesta. Har faktiskt 20 grader i sovrummet men för att inte frysa har jag nattlinne och långkalsonger, sockor, fleecemorgonrock, duntäcke och yllefilt. När jag vaknar fram på morgonsidan har jag snott in mig totalt och har fullt sjå att få att få av mig en del då jag ju förståss är svettig. Är nog dags att plocka fram vetepåsarna...
Idag har jag vaknat, ätit frukost, sovit igen och ätit lunch. Har nyss fått ny hårfärg och ska nu blåsa håret torrt och sen bege mig till mataffären för att handla matvaror så jag klarar mig i veckan som är den jobbiga (jobb 5 nätter). När jag vaknar har jag inte lust att ägna mig åt någon avancerad matlagning utan då ska det vara nåt som bara är att värma för då är jag jättehungrig.

Fredag eftermiddag.

Jobbat två nätter och är nu ledig över helgen. Ska iväg på "After work" med arbetskamraterna men känner mig mest som jag skulle vilja dra täcket över huvudet och vakna i en annan verklighet.
Håller på att baka 100 rutor till ungdomarna som kommer till kyrkan i helgen. Ska servera frukost till dem i morgon och så vara i kyrkcafét på kvällen/natten. Bäst att hålla igång, inte tänka för mycket..
Önskar att du får en trevlig och god helg.
En dikt jag läste på nätet, förf okänd
Du finns överallt Gud
till och med inne i mig själv
Jag behöver inte leta efter dig
allt jag behöver är att sitta stilla ett tag och lyssna
Du finns där
om jag är tyst kanske jag hör dig
Jag lyssnar inåt
jag lyssnar till dig Gud.

En dag i mitt liv....


  
Här är en bild på de allra första av  mina morötter som jag tog upp igår. Det kan spekuleras i om de är ömt omslingrade eller om den vita moroten håller på att kväva den orang? De andra bilderna tog jag idag när jag var på promenad till Jysk. Sådana vackra blomster pryder infarterna här i stan och nyponen är ju också så vackra nu. Den ludna larven såg riktigt söt ut men jag tror faktiskt den var död.                                                                                                 På Jysk inhandlades två helt vanliga, vita underlakan och där träffade jag också en bekant jag inte sett på länge och hon frågade vad som hänt, jag "jag höll ju på att försvinna". Så illa är det ju inte men , men.... Berättade lite och hon tyckte det var dags att bli arg men jag tror inte jag kommer att bli det. Har trott att det kanske skulle komma men det känns inte så och jag tror inte heller jag blir gladare av det....
I förrgår försvann internet och igår var det borta hela dagen så gissa om jag blev glad när det fungerade idag igen. Kvällen igår ägnade jag åt att fortsätta operation städa arbetsrum och nu är hyllorna ovanför skrivbordet nästan klara. Det blir ju lite som ett tiospel, att jag flyttar saker och flyttar igen. En hel del grejer försvinner dock och en del blir fixat på vägen men, det kommer att ta sin lilla tid innan det blir klart om det nånsin blir det..... Är dock glad att jag har inspiration att ta itu med det. Den har ju liksom inte funnits där på 1 1/2 år och på den tiden har det hunnit samlas mycket och det var redan mycket före det....
Igår hade jag goda grannar på lunch och jag bjöd på kyckling med sparris,. Trevligt med gäster mitt på vardagen, det blev lite som fest. Fick en jättefin cyklamen av dem, nu gäller det bara att ta hand om den så den lever mer än en vecka...
Har kommit in det här med ljudbok nu, lyssnade när jag var ute och gick, det är ju jättebra, tar ingen extra tid.
Nu ska jag strax cykla till jobbet och hppas att alla mina åldringar är snälla i natt som de ju brukar vara, nästan alla i alla fall. Godnatt med er

Hundhår är inte gott....

Kom ut på promenad på förmiddagen och det var skönt även om benen inte är helt är på min sida. Behövde inte regnkläder för det höll uppe. Hemma igen blev det lunch, dusch och disk. Försökte sen bjuda över parenteserna på fika men de var redan bortbjudna på surströmming. Är man pensionär och snart 80 så har man verkligen fullt upp och det är ju bra att de inte har det långsamt för deet är nog hemskt. Bjöd över en kompis och hans hund Lotta i stället och det var också trevligt förutom det där med hundhåren då. Vi åt äppelpaj som var kvar sen igår och Lotta satt sen bredvid mig i kökssoffan och när jag strök över henne lossade det en hel del hår som jag la på min assiett där pajen legat. Efter en stund blev jag sugen på lite mer vaniljssås och hällde upp den på assietten och tog en sked, ugh. Vaniljsås och hundhår är inte så gott för mig, rekommenderas inte.
Har sen pratat i telefon med dottern,systern, sjuka arbetskamraten,svägerskan och en vän som berättade att hon nu betällt biljetter till konsert med Soweto Gospel Choire, det ska bli riktigt roligt. Så var granntösen in och ville sälja jultidningar och det är klart att man måste gynna grannbarnen. Hon var dessutom så pratsam och hade åsikter om en hel masa saker så det var så trevligt. Inte mycket jag får stryka från "attgöralistan" idag förutom disken och ringa arbetskamraten. Men det är ju trevligare med fikasällskap än att putsa fönster.

Det är måndagmorgon....

.......Men mitt huvud känns inte särskilt tungt. Haft en trevlig helg med alla barnen hemma tillsammans med sina älsklingar. En älskling saknades dock, han jobbar för det mesta. Flickorna var med och spelade Fyrverkerimusik som traditionsenligt spelas här varje år i parken och trots regn hela eftermiddagen kunde konserten genomföras då det bara duggade lite när det var dags. Hurra för det! När vi kom hem var det gott med kycklingsoppa "hot" som jag hade gjort på eftermiddagen.
Igår efter lunch for alla hem till sitt igen och jag ägnade kvällen åt att se två avsnitt av Dobidoo medan jag rensade bort papper och kvitton som var mer än 10 år, det blev några pärmar färre. Städade ju skrivbordet före helgen så nu är det dags för resten här i arbetsrummet.: massor av kläder som ska ändras och lagas, fler hyllor som ska städas och rensas, saker som ska göras klara och massor av pyssel som vill göras. Nu skulle jag behöva komma igång med att gå igen men oj vad det tar emot... Dock, jag måste om jag inte ska växa ur mina kläder, ska ju aldrig mer bli så stor som jag var.. så det blir nog regnkläder på och så ut.


Städ och You tube

Vilken bra kombination, städa arbetsrummet och lyssna på en massa härlig musik på You tube (och en del hemsk men då är det ju bara att ta nåt annat) Mycket gospel förståss, just nu  är det Total Praise i ett otal variationer å nu kom "My life is in your hands" en tröstesång för mig. Har röjt här i flera timmar nu och då är det ändå bara skrivbordet som är avklarat och en hylla. Nu går det i alla fall att använda symaskinen och förhoppningsvis ska inte äldsta dottern dö av astma när hon sover här i morgon natt.
Har också idag målat två fönster och altandörren, skönt att det är gjort.
Hade väl tänkt hinna mycket mer men så blev det inte och man kan ju köpa bröd också, var bara det att det hade varit trevligt med lite hembakat när alla barnen kommer hem i morgon.Kan ju försöka komma i säng nu innan det blir alltför sent för då kanske jag kommer upp lite skapligt i morgon. Godnatt

Bok

"Fågelvägen" av Jeffrey Archer var en av de  första böcker jag läste nu sen jag kommit igång med bokläsandet igen efter ett långt  lbokuppehåll.Har inte haft  koncentration att läsa men nu börjar det alltså bli bättre vilket jag är så glad för. har en lång lista på böcker jag vill läsa så inte behöver det bli långsamt i vinter. "Fågelvägen" är ju en gammal bok, utgiven 1991 och jag hittade den i bokhyllan här hemma. Utspelar sig från 1900 och framåt och handlar om hur en man bygger upp ett stort varuhus samtidigt som en annan man försöker spoliera allt för honom. Tycker om det historiska och att det faktiskt kan ha hänt ungerfär så här.Inte otäck, passade mig perfekt.

Det blev bättre sen....

Ny dag nu, Skrev här igår kväll men som flera gånger tidigare lyckades jag klicka bort allt.
När jag skulle cykla till tandläkaren sken solen helt plötsligt upp efter att det regnat ordentligt hela morgonen, det var också riktigt varmt och skänt. Det andra braiga var att jag inte hade några hål, Hurra! Det har inte hänt på flera år. firade med at köpa en jätteblåbärsbulle.... När jag kom hem igen sken fortfarande solen så det blev lunch på altanen, var så och planterade blommor på kyrkogården och tog sen vägen om skogen hem för att plocka lite mossa. Kände att jag måste ut i skogen ordentligt nån dag, det doftade så gott. Fikade sen och åt min jättebulle också det på altanen.Fick besök av grannpojken som är i den frågvisa 3 1/2 årsåldern och mycket charmig. gjorde i ordning en blomkorg som nu står på framsidan och dekorerade ett mosshjärta som hänger på dörren. Blev fint tycker jag... Senare  på kvällen sjöng jag med min kör och det var förståss också roligt. Te och rostat bröd så jag kom hem, en med honung och en med dagsfärsk rabarbermarmelad, så gott.
Har i natt sovit så skönt och inte haft några hemska drömmar. Ska nu ut och måla fönster och försöka snygga till här då mina barn kommer hem i morgon.                             

Ingen bra start

Träffade en så vacker man och blev förälskad. Vi umgicks en helg,  jag sov på hans arm och kände mig älskad. Nästa dag ville han inte veta av mig längre, han skrattade hånfullt och sa "hur tror du att någon skulle vilja ha dig"? Så vaknade jag och jag grät.....

Myspys på altanen

Har just kommit in efter att ha suttit på altanen och pyst ett par timmar. Massor av ljus och stor kopp med te, härligt.
Har tidigare i kväll varit i kyrkanoch fixat med middag till en massa människor som var här i stan på konferens. Hade med mig två kamrater som är riktiga klippor när det gäller köksarbete så det fungerade så bra. På em var min käre far här och hjälpte mig med tvättstället som jag inte lyckades skruva ihop och få tätt. Det visade sig att jag hade helt fel packning i. Det konstiga är att det funkat jättebra i ca ett halvt år.
I morse hände något annorlunda på mitt jobb. Jag kom in till en farbror och där stod kranen på för fullt och sprutade vatten över hela golvet då han lagt en tavla över diskhon, swimmingpool kan man säga...
Nu ska jag väl snart krypa i säng. I morgon väntar tandläkaren och det är bara att hoppas att jag inte har några stora hål igen, har nyss blivit klar med en rotfyllning och blivit av med 4500 kronor, bara så där.
Ett ord på vägen: inte göra något stort Jag kan inte göra något stort men jag kan göra något litet med stor kärlek.(Moder Theresa)

RSS 2.0