Utflyktsdag

image11

Utflyktsdagen var igår men när jag skrivit klart inlägget så "svarade inte programmet" och allt försvann. Hoppas det lyckas bättre idag.
Har ju inte varit ute på några längre promenader efter jul pga. ryggen och sen en rejäl förkylning men igår packade jag ryggsäcken och gav mig ut i det vackra( men kyliga) vädret. En timmes promenad och sen varm choklad och smörgås på en brygga vid frusen sjö, kan det bli så mycket bättre? Vi har det allt väldigt fint här i min lilla stad med gott om fina promenadvägar. Lyssande sen jag kom hem på en bok, något som är nytt för mig. Har inte läst en hel bok det senaste året då jag haft svårt att koncentrera mig, inte det mest lättlästa har fungerat men att lyssna gick faktiskt bättre än jag trodde. Kunde sticka lite under tiden också, kanon! Boken jag lyssanar på kan jag rekommendera, "Arvet" av Liselotte Johansson-Andersson.
Även idag är det strålande sol och snart väntar en liten cykeltur till tandläkaren som ju inte är nån man längtar till ,framför allt inte när man ska betala.... Min tandläkare är dock världens bästa. Efter tandläkaren ska jag till mina föräldrar på lunch, hoppas jag kan äta.....Så blir det väl en liten lur på eftermiddagen för att orka arbeta i natt och även lördag, söndag. Så resten av helgen blir det mest att sova men ska försöka orka med körövningen på lördag eftermiddag för det är ju så roligt. Önskar er alla en skön och vilsam helg, Kramar

Slutpåskat

Så har påsken gått, den första utan min man och det har gått bra får jag väl säga. Har haft vänner omkring mig hela helgen och inte behövt fundera så mycket. Mina vänner är ovärdeliga och jag måste säga att jag upptäckt att jag har vänner som jag kanske inte vetat om tidigare och även några som jag trodde jag hade som inte funnits alls för mig. Jag önskar verkligen att jag kan vara en god vän när  nån behöver mig.                                                     Saknar min man så mycket dock och det lär jag väl få göra.Min man finns alltid i mitt hjärta och och i mina  böner
Idag har jag tagit det lugnt. Badade och la ansiktsmask både i ansiktet och på händerna, skötte fötterna och hade det gott. Har i kväll varit hos en av mina nya vänner som bjöd på en härlig middag och trevligt sällskap. När jag cyklade hem var det i en riktig snöyra, annars har vi inte  just någon snö här i trakten som ju många andra tydligen har.Nu är det dags att värma vetepåsarna och krypa ner i till Isidor som är sängkamraten.

Påskdagen

   Idag flaggar hela Sverige för att fira att Jesus uppstod igen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
 Tårta för att fira detsamma.

Har varit på påskdagsgudtjänst som jag tycker är den bästa gudtjänsten på hela året, så mycket glädje. Unga och äldre medverkade med sång, dans, musik mm och solen som tittade in genom de vackra kyrkfönstren, solen som ju verkligen inte skämt bort oss tidigare under helgen. Igår snöade det ordentligt och när jag kom hem i natt var det -8 grader, hua. Var på påskkalas hos goda vännerna med god mat och trevligt sällskap inklusive bäbis, 4 månader och en sån liten goding charmar ju alla.
Nu tar jag det lite lugnt ett par timmar för att i kväll åka på bjudning igen tillsammans med lillasystern. Hoppas du också har en

Glad Påsk

image5Gud älskar trasor, av dem gör han mästerverk....

Långfredag har nu blivit påskafton och det är dags att sova. Sov inte så bra efter vaknatten, 3 timmar vad var jag lyckades åstakomma så nu är jag rätt trött.
Har haft en trevlig afton här hemma tillsammans med mor far och lillasyster som jag bjöd på fisksoppa med efterföljande hallonglass(varianten: kör Vaniljvisp och hallon i mixern och servera, lätt som en plätt och gott.)
Sen föräldrarna avgått har systern och jag tittat på två konserter ( på video) med två olika körer som vi varit med i. Den ena var inspelad för 19 år sen och den andra för 11 år sen och det var väldigt roligt att se och även vemodigt för det var ju på den tiden både jag och min syster var lyckliga med våra män och de var också med och sjöng och spelade. Så mycket roligt vi har haft med dessa båda körer, musik är verkligen glädje.
Mattan på bilden knöt jag fransarna på häromdagen och det är väl fantastiskt att några tygtrasor kan bli till nåt användbart igen....och så fick den illustrera orden som jag har som trösteord dessa dagar.
Önskar er en fortsatt trevlig påsk, godnatt.

Mening?

Visst är det en mening med resten av mitt liv, det tror jag men... just nu känns det inte så. Jag går sönder

Trevlig helg

image4En mycket trevlig helg har jag haft nere på en ö utanför Göteborg. Tillsammans med bror , syster och svägerska for jag i lördags iväg för att fira en syssling och en sysslings fru som hade gemensam 50-årsfest. En mycket trevlig fest och så roligt att träffa släktingar och obekanta också. Från Småland kom äkta hemgjord ostkaka och från Bohuslän bjöds äggost som jag inte tidigare smakat. Söndag hann vi lukta lite på havet och njuta av den vackra morgonen litegrann före frukost, härligt. Njöt så en härlig frukost tillsammans med goda vänner och med den vackraste av utsikter rakt ut över öppna havet innan vi begav oss norrut igen.
Tungt att komma hem dock, ingen att berätta för om det jag varit med om, inte kunna dela det som vi alltid delat jag och min man, nämligen livet....Så tomt.
Idag har det varit riktigt tråkigt väder här hela dagen, nämligen snöblask. Var ute en halvtimme för att klippa ner en klematis och fast jag var ordentligt klädd så frös jag ordentligt innan jag var klar. Annars har jag inte fått just något gjort idag, förstår inte vad dagarna tar vägen... Förkylningen är i alla fall nästan borta så nu hoppas jag att jag snart ska orka träna och promenera igen, måste komma igång.....
Godnatt med er därute and may God bless you. Kram

Att kunna hänga tvätt ute är väl också ett vårtecken.

Dagen började ovanligt tidigt för min del då jag skulle vara på plats i min kyrka klockan 7.30 för att bra mackor åt 100 fikasugna pensionärer. När det var överstökat tyckte jag att jag gjorde ett fynd, köpte nämligen en träningsoverall för 135 kronor.De har utförsäljning på stans sportaffär...
Eftermiddagen ägnades åt att tillsammans med systern handla presenter till de två 50-åringar vi ska iväg och fira i helgen.Passade också att fika på café och idag slog vi till med en semla, det är ju näst sista veckan som sådana finns att tillgå. Har nog blivit lite för många semlor i år men å andra sidan åt jag knappt någon i fjol....
Har sen packat lite och sett på "Så ska det låta". Måste säga att ibland förundras jag över sk stjärnor, att de inte sjunger bättre än vad de gör.
Nu är jag så trött att jag helt enkelt säger godnatt och sov gott. Hoppas du får en trevlig helg, det tror jag att jag får.

Känn ingen oro...

Har känt mig orolig idag. Funderar över hur mitt liv ska te sig, det liv som blivit så annorlunda för att min man beslöt sig för att han inte längre ville leva med mig. Oroar mig för hur jag ska kunna leva utan honom, oroar mig för allt praktiskt, oroar mig för honom. Saknar honom så ...
I kväll kom så några ord från Bibeln i mina tankar "Känn ingen oro.." och så googlade jag på det och hittade bl.a sånger från Taizé, ett kloster i Frankrike. Där sjunger de:
Känn ingen oro, känn ingen ängslan
Den som har Gud kan ingenting sakna
Känn ingen oro, känn ingen ängslan
Gud, din Gud bär allt.
Med den trösten tänker jag nu gå och sova och vila i att Gud bär mig.
Du kanske också är orolig över saker i ditt liv, ta till dig de här trösteorden du också.
Hoppas du kan sova gott inatt.

Förkylt

Har inte blivit något skrivet på ett tag, inpirationen har inte infunnit sig trots att jag haft flera bra dagar. I helgen hade jag besök av sonen med flickvän och det är ju alltid kära besök. De bor i huvudstaden  och  sonen är den av mina tre barn som bor närmast mig. Till min stora glädje kommer nu även  min äldsta dotter efter många år i exil i övre Norrland ner till huvudstaden till sommaren. Vi får 75 mil närmare varann, hurra. Så är det då bara mellandottern som är lite för långt iväg, hon bor i Småland.
I helgen var jag också på en elevföreställnning på ett musikgymnasium i grannstaden. De hade satt ihop en musical med mycket sång  och dans, jätteduktiga var de.
Har åkt på en riktig förkylning och igår gjorde jag inte mycket annat än torkade näsan och smorde densamma. Det är dock inte synd om mig för det är flera år sen jag sist var förkyld, dessutom rinner det inte så farligt idag . Ska dessutom strax iväg för att få lite massage hos min sjukgymnast och det blir nog sista gången på ett tag för nu är min rygg alldeles bra igen vilket jag är så glad och tacksam för. På eftermiddagen väntar frissan då jag börjar se alldeles förskräcklig ut i håret. Till helgen ska jag ner till Västkusten på 50-årskalas och då vill jag ju se så bra ut som möjligt i alla fall.
Ute är det riktigt grått och trist men tittar man ner i rabatten så finns det lite solsken där i form av snödroppar, krokus och julrosor som börjar knoppas,

RSS 2.0