Funderingar om ....

Om jag låter badvattnet kallna innan jag tappar ur det, liksom diskvatten och kokvatten, påverkar det min innetemperatur och spar jag någon energi genom detta? Kan tänka mig att det inte är mätbart i mitt lilla hushåll men om alla hushåll i Sverige gjorde så skulle det då märkas?
Har de  sista dagarna funderat över om jag gjort rätt som bundit elavtalet i 10 år??? Det var dyrare än 3-årsavtalet  men idag säger de på "nyheterna" att elen stigit en massa på bara en vecka så det är kanske ändå inte så tokigt....
Sovit endast tre timmar idag och de timmarna var inte helt sovoptimala. Försökte sova igen på efermidagen men det lyckades inget vidare, nu känner jag mig trött men det är bara att bita ihop och hoppas att natten blir lugn.
Ute sjunker temperaturen, det blåser och snöar, hoppas cykelföret är ok.





Snart blir det sommar igen...Denna bild rån Gullbranna i Halland juli 2010.

Har fyllt 38 igen.....






Igår fyllde jag 38 för fjärde gången, jag har liksom stannat där....Lite fånigt javisst men det låter mycket bättre än 53..... Lite kalas för familjen som inte är så stor. Mamma, pappa, syster, svåger, bror, svägerska och två syskonbarn.(två syskonbarn till finns) Glad att de finns nära. Bjöd på kyckling med basilika och tomater med sås av grädde creme fraiche, dijonsenap och vitlök. Å så ost uppepå och in i ugnen. Efteråt blev det en kladdkaka med fudgekladd uppepå, gott och mäktigt. Fina blommor fick jag och slantar att handla något roligt för, blir nog en bok som jag önskat mig. Fick också en bok av en kär vän i ett paket på posten  och mitt i natten strax efter tolvslaget gratulerade arbetskamraten med juligt te och choklad. Hade med smörgåstårta som vi smaskade på vid 1-tiden.  Fina svärdotten hade smusslat ner ett fint paket med fin tvål och hjärta i min väska när jag åkte från dem på Gotland här om sistens. En jättesöt akvarellmålning med en ängel och texten "Dammtussarna under sängen är änglarnas tofflor" Har en liten vurm för änglar, samlar lite på dem och tror att jag har änglar här som ser till mig lite extra....särskilt när jag är ledsen. Ska nog tända ängeln i fönstret i kväll, det var längesen. Behöver påminna mig om att jag inte är ensam, både Gud och änglarna omsluter mig och dig, om du vill det.

"If you want to make the world  a better place, take a look at you self and then make tha´t change" sjunger just nu M Jackson, så sant....

För många tankar...

Dagens datum gör att de ledsna tankarna får extra fart....Undrar om jag blir hel någon gång????

Trevlig lunch, god vän, lite snö....saker att glädjas åt denna dag.



Lunchat med min goda vän sen 100 år idag. Vi ses alltför sällan men är glad att hon finns i  mitt liv, hon är en pärla. Pannbiff med lök åt vi och det var sååå jättegott. Lite stros i några affärer, köpte bl.a ett jularmband och 45 kr, gick det kalaset på....
Förrådet där allt skräp samlas är nu röjt någorlunda, dammsuget och torkat, så skönt.
På förmiddagen snöade det men det var milt så det mesta smälte lika fort som det kom ner. Så småningom frös det på och nu är det ett tunt lager med vitt, så mycket att det blir lite ljusare.
Igår var det en härlig rimfrost och jag var ut på täppan och tog några bilder som ni här under har några exempel på. Visst kan även det som syns dött vara vackert.















Egenodlad chili, vita azaleor, telefonsamtal, vacker musik.....

Allt det är sånt jag är glad för den här dagen....
Chilin såddes på försommaren men hann inte mogna ute trots den varma sommaren. Kanske brist på näring, för små krukor eller något annat som blev fel men nu har de stått inne några veckor och frukterna är nästan helt röda.
Två azaleor har inhandlats för slantar jag fick av en vän och uppmaningen att köpa mig en blomma. Jag förstår att hon skickade pengarna för att glädja mig och det gjorde hon verkligen, framför allt med sin omtanke. Nu kan jag fortsätta att glädjas så länge blommorna blommar.
Telefonsamtal från min fina smålandstös gladde mig mycket. Glad att hon har det bra därnere trots att det är långt härifrån.
När jag var på Gotland hos sonen tipsade han om en skiva med Bo Sundström och Frida Örn. Lyssnar på sångerna och njuter av skönheten i texterna i kombination med de vackra melodierna och de fina rösterna.
Medan jag försöker ladda upp en bild på min chili här så målar jag lite på mina blivande julkort. Får väl se om jag håller mig till en variant eller om jag ledsnar och gör något annat också.
Bilden vill inte in här så idag blir det bildfritt...


Semester, julkort, snö....


Smält riktig choklad i varm mjölk, lite vaniljsocker å så grädde uppepå...
En sann njutning.

Höstsemester nu igen, denna gång några soliga, härliga dagar på Gotland hos sonen och hans fina flicka.
13 år sedan jag var på Gotland sist och jag undrar varför jag dröjt så länge med att åka dit igen.....
Gotland och Visby är ju alldeles fantstiskt vackert och mysigt. Till våren blir det säkert en tur dit igen.
Vad kan väl passa bättre en solig höstdag än en dag på stranden med soppa i termosen och kameran i högsta hugg, en alldeles  oförglömlig eftermiddag blev det att få uppleva havet på "fel årstid" tillsammans med sonen.
Att tillsammans med pojkens flickvän strosa runt i  ett nästan folktomt och helgstängt Visby, besöka Gotlands muséum, fika gott medan 4 glada musiker bjöd på lättsam jazz, se vackra bilder från Venedig, räfsa löv, sitta framför en sprakande kamin i en liten stuga och få bli serverad underbar vam choklad i vackra koppar gjorde att mina semesterdagar blev dagar att länge glädjas åt.
Dagen efter min hemresa var Gotlandsfärjorna inställda pga ovädret och här hemma var det snökaos med 30 bilar som åkte av vägen, just nu regnar snön bort och jag är inte ledsen för det....gillar snö men inte riktigt så tidigt.
Årets julkort har jag börja med så smått...Målet är att ha dem klara lite tidigare än i fjol......60 kort görs dock inte i en handvändning.
Nu väntar städning  av kyrkans toaletter och inhandling av farsdagspresent. I kväll blir det rolighetr så jag ska träffa mina kära "gospeldamer". Det blir med all säkerhet god mat, champange, många skratt och en hel del sång




Gillar hjärtan.....

Öppna ditt hjärta för det som får själen att sjunga och dansa.



En vacker höstdag på Hötorget.


Att bara strosa omkring med kameran en vacker höstdag gör min själ glad. Att glädjas åt färgprakten i stånden på torget får mig nästan att dansa....Att sjunga gospel är också något som gör såå gott... Förra helgen deltog jag och mina "Gosplande ladiesar" i Uppsala gospelfestival för första gången  men förmodligen inte sista. Vi lärde oss 6-7 sånger från fredag kväll till konserten på lördag kväll. Härligt!
På söndagen var jag bjuden av min äldsta dotter till Fashing med konsert av The Real Group. Underbart, roligt,vackert, ja allt man kan önska av en konsert. Dessutom åt vi god italiensk mat före konserten och på kvällen hann vi umgås lite hemma hos barnet som då bjöd på jättegod thaimat.
I veckan har yngste sonen varit hemma, också så roligt även om vi inte hann ses så jättemycket. I morgon åker jag till Gotland för att besöka sonen och hans flicka. Ser fram mot att komma till havet och Visby och naturligtvis blir det roligt att se hur de har det där i ingenting....Förhoppningsvis blir det också några fina foton.
Härom dagen frågade en granne om jag ville ha lite svamp. In kom han med 2 fulla kassar med jättefina trattisar, sånt blir jag också glad över.Dels den snälle grannen och glädjen att ha svamp att njuta åt under vintern.
Idag hade jag planerat att städa och packa men har mest ägnat mig åt lite kortpyssel vilket kändes mycket roligare. Förhoppningsvis blir de som får korten med posten om ett par dagar också lite glada....



RSS 2.0