Ledig

Gick av helgpasset i  morse och det känns skönt att vara ledig nu. Det har varit  lite dåligt med sömnen och jobbigt i själen så jag är trött...
Dagen i dag har varit god, solen sken när jag vaknade och bara det gör livet lite lättare.
Diskade och snyggade till lite i köket, disken blir gärna stående när jag arbetar hela helgen men nu är det fint igen. Var så till stan några ärenden och när jag kom hem ringde lillasyster och bjöd över mig, vilket  gladde mig . Cyklade iväg dit och bjöds på god toast, prat och lite sång.Ute var det klart och kallt, risk för frost i natt....I morgon kommer sonen hem och av honom brukar jag få goa kramar så han är mycket välkommen. Godnatt med er alla där ute.

Lördag

Sovdag idag och i brist på fungerande väckarklocka bad jag mina föräldrar att ringa och väcka mig vilket ju medförde att jag var nödgad att ha telefonen placerad bredvid sängen och förståss...Den ringde ett par, tre gånger under dagen och väckte mig då jag inte alls behövde vakna. Klockan 14.30 klev jag dock upp för att till klockan 16 befinna mig på torget med min glada kör. Vi tjuvstartade lite med sången "September" och det isade sig att ljudet var helt felställt, var bara jag som hördes... jättekul. Tills det vr dag igen blev det dock tydligen bättre.Lite höstruggit var det men ändå trevligt med lilte folkliv på stan å så en massa tända marschaller till förmån för bröstcancerforskningen.
Fick reda på att i morgon blir det ett pass med "ragga" (afrikansk dans) och då vill jag förståss var med. Några glada kvinnor till hänger på, ska blil kul men är lite rädd att jag inte orkar lika bra som sist, kondisen har försämrats. Hemma igen sov jag en stund  till ,denna gången med en lånad väckarklocka som väckte mig när den skulle.
Innan jag for till jobbet smsade arbets- och klubbkamraten om att hon  ville  att jag skulle titta in där på vägen för att få en för tidig födelsedagspresent. och det var en jättefin svart gammal hederlig klocka som tickar och skräller ordentligt när det är uppdags. Hon är allten riktig pärla, klubbkamraten.... Nu är det dags att få något i magen.

Blir jag riktigt glad igen?

Nöjd och glad köpte jag ju en ny klockradio igår men får jag den att fungera? Nej just det , ingenting fungerar längre, känns som allt är trasigt.Jag klarar inte av nånting . Känner mig så utlämnad och ensam, det är inget roligt längre, vill inte må så här.... Vill inte vara ensam, vill inte sitta själv hela helgerna, vill dela livet med någon, vill vara behövd, vara älskad. Jag är inte gjord för att vara själv, det var ju meningen att jag skulle haft min man hela livet.....Nu är det bara tomhet.

Lite bättre idag igen...

När jag väl somnat igår sov jag som klubbad, det var skönt. Kamraten ringde och väckte mig och jag for till Västerås med mor och fars bil. Roligt att köra bil, har inte kört sen jag var sist i Västerås och det var 2 månader sen.Soligt och fint och det gör det ju alltid en bilresa trevligare. Var till "samtalsdamen" som tyckte att jag skulle ta ett eget intiativ för att komma vidare i livet. Var sen och åt på resturang Spicy and Hot som brorsdottern alltid talar om och det förstår jag för  maten smakade mycket bra och det till bra pris.Fick så tag i en klockradio med Cd som jag nu hoppas jag begriper mig på och att den sätter igång när jag vill. Så blev det en grå tunika och på   det kaffe innan jag begav mig hemåt. Hade tänkt göra lite mer men jag var alldeles slut så det fick vara nog därmed. I kväll var goda vännen och arbetskamraten över på kaffe, vilket jag uppskattade, hon är en klippa. Nu ska jag sova tills jag vaknar av mig själv, känner mig utmattad.


Vågar jag lägga mig????

Väckarklockan  trasig,  lyckas inte med att ställa mobilen på väckning och har en tid att passa i Västerås i morgon.... Allt bara faller, apparaterna fungerar inte eller så begriper jag mig inte på dem och själv faller  jag bara djupare och djupare 
Ledsen att det inte blev muntrare än så här i kväll.

Höstrusk

Skrev här i natt men något blev fel och det försvann igen....
Hade en bra söndag då jag var på gudtjänst på förmiddagen. Skönt att bara kunna sitta ner och vila inför Gud. Jag tycker verkligen om att komma till kyrkan.
Åt en god lunch bestående av cocoskyckling och ris och intog kaffe och smågodis i min sköna fåtölj där jag sen satt och smålurade en stund, så skönt. Gick sen till nära skogen där jag plockade en kasse med mossa och en! kantarell. Så skönt att strosa i skogen lite, solen var på väg ner och det doftar ju så gott. Hemma igen slog jag in en sten i tidningspapper, al.folie och mossa, det blev en "moss-sten". Ni ska få se senare.....tror jag. Gjorde inget vettigt på kvällen, satt här vid datorn till alldeles för sent. Talade föresten med båda mina flickor och det är alltid roligt. Stockolmsdottern är i behov av lägenhet och hade just nu en förhoppning om en lösning och jag hoppas jag med.
Idag är det höstruskigt här och jag känner mig lika ruskig jag, får se vad det kan bli av denna dag??

Härlig musikkväll



Ett halsband till dörren, kändes som dörren ville ha det. Lite bling-bling livar alltid upp.

Min härliga kör sjöng i kväll på Kulturnatta (som faktiskt höll på hela dagen) och det var kanon. Mycket folk , vi gav järnet, vi var glada och publikenoch var glad, alltså mycket lyckat. Å några sa efteråt att se var sugna på att var med, jättekul. Mycket folk i publiken jag inte sett tidigare också. Så lyssnade jag på blåsorkestern och storbandet som ju är jätteduktiga. I storbandet hade de en vikarie på trombon som var 9 år, han måste väl vara ett underbarn?
Tidigare idag var jag till stan och köpte en kjol, mycket folk på stan trots tiden i månaden, gallerian drar, roligt.´
Så hängde jag upp nyponbandet jag trädde igår,på dörren så länge. Jag har en annan tanke med det men det kommer kanske senare.
Nu blir det nog en kopp choklad innan jag hoppar i säng

Fredag igen

Sov på förmiddagen och var sen och hämtade granris hos en kompis som fällt tre stora granar på sin tomt. Nu har jag ris både till graven, rosorna och att sätta i kruka. Var sen bort till mor och far med dahliaknölarna och bjöds också på fika. Har ikväll tittat på Doobidoo och trätt nypon på en tråd. Vad jag ska med den till? Ja det vet jag väl inte riktigt men någon utomhusdekoration blir det nog så småningom.
Är lessen för att min fina telefon inte fungerar  som den ska. Var in på Expert och de var jättesnällaoch hjälpte mig både med "Walkmannen" och mms-funktionen å så fungerar det inte i alla fall. Var dit igen och killen jag pratade med tyckte jag skulle lämna in den för genomgång innan garantin går ut....Det är bara det att jag inte har någon garantisedel, jag hoppas den som gav mig telefonen har den. Har ju börjat lyssna på böcker och jag saknar det redan, det är bara det att allting är huller om buller....spår 4, spår 43, spår 19 osv. det blir inte så lättförståeligt om man säger så.
Sonen är i Schweiz och spelar, lite oroligt när de är ute på vägarna och far
När jag tittade ut genom fönstret såg jag en kommungubbe som höll på att snygga på lekplatsen härute, blev så fint så.... Bara det att jag tror han jobbade med fel lekplats, just den här är inte kommunens utan samfällighetens som vi sköter själva. Kommunens lekplats är på andra sidan om mitt hus....
I morgon är det lördag och kulturdag och natt här i stan, en massa trevligheter hela dagen. Ska nog försöka bege mig ner och i alla fall se nån utställning på förmiddagen. På kvällen ska ju min härliga kör sjunga och det ska bli riktigt roligt. När vi har sjungit blir det två konserter med blåsorkester och storband som jag också tänker höra.
Ska försöka städa undan på altan också sen är det mesta av sommaren borta.
Längtar efter mina barn, längtar efter att höra ihop med någon, längtar efter att älska och var älskad. Så här vill jag inte att livet ska vara, det känns inte meningsfullt alls just nu.
Får nog bli ett litet piller nu å så en vetekudde o Isidor förståss.

Lästa böcker

Har ju haft många böcker på gång ett tag men nu börjar fler av dem vara utlästa och det känns bra. Har ju också lyssnat på flera böcker och det är ju underbart att kunna lyssna medan man diskar, städar eller promenerar.

"Konsten att vara snäll"  av Stefan Einhorn. pga av vad någon sa till mig om "att vara snäll" har jag känt som att det skulle vara något dåligt men efter att ha läst den här boken känner jag nog att det är bra att vara snäll och jag vill fortsätta att försöka vara det och behöver inte skämmas för det. Kommer nog att glutta i den här boken flera gånger.

"Barnabasfaktorn" av Derek Wood. Handlar om betydelsen av uppmuntran. Vill gärna vara en som kan vara till uppmuntran, det behövs ofta inte så mycket för att kanske göra skillnad för någon å så blir man ju glad själv när man märker att man kunnat glädja någon annan.
 
"I denna stilla natt" av Marie Ljingstedt . Den tredje boken   jag lyssnat på  av denna författare.    Det är  är en "mordbok" som utspelar sig på Gotland. Börjar bli bekant med poliserna som jobbar i Visby och även journalisten Johan m.fl. Har inte läst så mycket i den här genren tidigare men visst är det spännande.
Har ju också nyss läst två av C. Läckbergs böcker som utspelar sig i Fjällbacka och jag gillar dem också.

Festlig helg....

Trots två nätters jobb så har det varit ett väldigt festande (å då menar jag festande i ordets rätta bemärkelse) hela helgen. Började ju i fredags före jobbet med fest med arbetskamraterna. Härlig mat, bingo! och nån slags karaoketävling hanns med innan  jag och kollegan var tvungna att avgå för att tjäna kommunen. Sov väl sisådär på lördagen, fick ta till hörboken flera gånger under dagen vilket jag kommit på fungerar riktigt bra. Cyklade sen till goda vännerna där B. fyllde jämna 53 år. Där bjöds härlig älggryta och chokladbollar al la tennisbollar i storlek.(nej, nej jag åt inte en hel men en sjättedel kanske)Lugn och skön gemenskap med gamla kära vänner sen mer än 30 år tillbaka. Glad för dem. Så en natts jobb till och därifrån kan en liten historia berättas. "Nina" 95 år har teven på för det mesta men tyckte att "det är alldeles för lite hångel på teven, det borde vara mer hångel så det var nåt att titta på" När jag föreslog en egen liten gubbe i sängen såg log hon glatt och  jag förstod att hon inte alls skulle inte ha nåt emot det. Det är inte lätt att vara så gammal och inte ha så många vänner kvar i livet och lever de så har de kanske inte orka att gå och besöka sina vänner.Förtår mycket väl att det skulle vara mysigt med lite sällskap.
När jag vaknade igår gjorde jag ett snabbkort till min syster som fyllde år häromdagen och så for jag dit på kalas. Vi bjöds på "jägargryta" och så chokladtårta med vit chokladtryffel, härligt. Hemma igen så plockade jag lite mer i arbetsrummet och sicksackade de sista "blöjorna" jag hittade. (= bitar av gamla lakan som jag lämnar till Röda Korset som använder dem i "babypaket") Har haft en massa såna tygbitar legat men nu är de sicksakade och ihopvikta och det blev en hel papperskasse full. Blev dessutom av med en massa tråd i konstiga färger....Känns bra att  inte bara slänga gammalt, mycket på ett slitet lakan är  det ju inget fel på.Blev alldeles försent innan jag kom i säng men sovit gott har jag gjort.
Har idag efter frukost gjort ett träningsprogram för ryggen och ska försöka köra det regelbundet får vi se om de bakre delarna av kroppen kan tänkas kännas lite bättre eller lite mindre i alla fall.
Nu dags för dusch och efter lunch ska jag tillsammans med mamma bese den nya gallerian där hon ännu inte varit. I kväll blir det konsert tillsammans med Gospelladisarna, vi ska höra och se Soweto Gospel choire det ska bli riktigt roligt.

Fredag

Får inte mycket gjort på dagarna. Tyckte det ju var bättre ett tag men är nu återigen ganska oföretagsam. Har i alla fall varit ute på täppan en stund och fortsatt med att gräva i rabatterna och även räfsat lite löv och äpplen på den allmänna gräsmattan bredvid huset. Pratade lite med en av mina kära grannar och det visade sig så att hon liksom jag har varit anställd i kommunen i 25 år och ska belönas för det i december. Så trevligt för då får jag ju sällskap till högtidligheten.
Har även idag lagat redig husmanskost, nämligen stuvade morötter, (från den egna skörden) potatis och prinskorv.
På em. har jag lyxat med spa och det betyder; levande ljus i badrummet, lavendelolja i badvattnet, havremask i ansiktet och saltolja från Döda havet på händerna. Nu är jag så len och go, bara så ni vet.... å luktar så gott och dansar bra, det gör jag ju.....Somnade gjorde jag också en stund, skönt så.
Nu ska jag snart piffa till mig för jag ska på fest med mina arbetskamrater. Sen väntar jobb både i natt och i morgon natt.
Önskar er alla en riktig fin helg å ni som har nån att pussa på, gör det, lite extra.
Dagens ord. Fördelar med att bli äldre: I ett kidnappningsdrama är det troligt att du blir den första som släpps


Trevligt och lesset.

Förmiddagen försvann... men till lunch lagades riktig mat....Kotlett med löksås, kokt potatis grönsaker gurka och lingon och det var såå gott. Bjöd hit systern på fika men hon hade annat för sig så jag bestämde mig för att "fingå" och fika på stan. Dock var inte vädret så superbt som igår men det regnade inte i alla fall och ganska varmt var det också. Hade diverse kuponger som jag utnyttjade: På Lindex blev det underkläder och ett "rosa band", på Hälsokost, ett par glasögon och en tvål och på KappAhl en mössa och ett par vantar. Köpte också present till lillasystern som fyllde år i måndags men ska ha kalas på söndag. När jag stod utanför  KappAhl träffade jag en av de gosplande ladiesarna och hon ville också gärna fika så efter ett beök på Kicks där jag köpte en tvålkopp och ännu ett rosa band, ett i starkare rosa färg den här gången, begav vi oss till café J.Där hade de extraerbjudande på kaffe och kronprinstårta så det beställde vi båda två. 39 kronor kostade kalaset och då drack jag en latte, det var väl billigt.  Så mycket trevligare att ha fikasällskap än att vara ensam.Min kamrat skulle sen vidare mot Jysk och jag följde med henne dit i hennes lilla röda sportbil och inhandlade två kuddar och en pläd. Är kallt här, behöver plädar var jag är....
Bestämde mig för att titta på tv ikväll och virka under tiden (håller ju på med min virkade korg) men det jag såg gjorde mig lessen, så många tankar och minnen och önskningar och varför. Vad jag önskar att jag får känna mig riktigt hel och lycklig igen.
Nu blir det vetepåsen och John Blund

Höstskörd





En bild från den fina allén ner mot centrum och så en skördad majskolv och några fler nyupptagna morötter. Till sist den nykokta majskolven som avnjöts med smör och salt, den var så god.

Har ägnat en del av dagen till trädgårdarbete. Har tagit bort rabarberna, som nu mer liknade slemmiga maskar än rabarber, andra ettåringar och så skördat morötterna och majskolven. Var ute ett par timmar i det fina brittsommarvädret. Tänk om det kunde få vara sånt här fint väder här fram till december, vore väl härligt.
Har också haft ett mycket glädjande telefonsamtal med arbetskamraten som legat på intensiven en månad och varit jättedålig. Hon mår nu mycket bättre och var flyttad till en vanlig avdelnng. Tänk så skört livet är, ena stunden är man frisk och nästa kan man vara döende. Man borde vara mycket mer tacksam för varje dag man är frisk och inte har ont.
Har i kväll ägnat mig åt tv-tittande vilket ju inte är så vanligt "Oskyldigt dömd" med Micke Persbrant, riktigt bra tycker jag.
Nu har  "Last night of the Proms" börjat så jag tar mig nog en titt på det med fast det är lite sent. Det är en favorit och jag och mannen hade en dröm att få åka till London och åtminstone se och höra konserten i Hyde Park men nu får jag väl åka ensam....Sen somnar jag till boken "Tyskungen" i öronenGodnatt ni alla.

En bra lördag....



Funderar om det ska öppnas några dörrar för mig.......?
Det är så tomt utan kärlek, vill vara älskad och älska.
Annars har det varit en bra lördag då vi haft körövning och det är det roligaste jag vet. Under övningarna tänker jag inte på några ledsamheter utan koncentrerar mig bara på sången och hur härligt det är att göra något tillsammans. Det går så lätt att lära sig, alla är så duktiga. Vi ska sjunga på Kulturnatta om två veckor, ska bli riktigt roligt. Bjöd med mig två tjejer hem efter övningen. Hade förberett lite kycklingsoppa som smakade gott efter den regniga promenaden hem. Har nu skött om fötterna och nu är det sovdags.

Vaknade nykär...

Det gjorde jag idag och hela dagen blev så mycket bättre än när jag vaknade av att en person  sa till mig att "det fattar du väl att ingen vill ha dig". I morse   var det  en alldeles väldigt vacker man som  kysste mig för allra första gången och kärleken lyste ur hans ögon....Här om dagen föll en stjärna och då får man ju önska någonting..... jag önskar att det var sant.... För det gäller väl även om det var en av de självlysande stjärnorna som sitter i taket?
Tillbaks till verkligheten... städade toaletterna i kyrkan och köpte ett par nya glasögon. Har också städat nedre regionerna av huset, dammsugit och torkat och också tvättat köksfönstret.
Lagat mat och haft en väninna med hunden Bella på besök.
Bella har tidigare levt vind för våg på Spaniens gator men nu fått det gott här i Sverige.
Här i arbetsrummet är det kaos igen. Städar ju garderoberna och det blir som ett tio-spel, man flyttar och flyttar....
Nu är klockan alldeles försent igen, närmare bestämt 01.03.
Önskar er alla en god och glad helg.

Inte mycket idag...

Inte sovit mycket och inte fått mycket gjort, det kan väl sammanfatta denna dag.
En bild av några skor kan symbolisera dagens ord.
Min bitterhet var stor för jag hade inga skor,
                                           tills jag på gatan mötte en man utan fötter.

RSS 2.0