Mycket festligheter



Vigsel i advent , så vackert, så roligt och så sorgligt....Bruden var så söt och glad, brudgummen såg jag inte mycket av och prästen var  varm och lite fnittrig.  Så många tankar och varför, blir det nån gång bättre?
Så i kväll en sån fin fest med min älskade församling. maten var god och uppskattad, dukning och dekorationer var så fina och det var positivt och fint allting.

Födelsedagskalas och presenter igen...

Idag var det gospelladiesarna som var här och gratulerade och åt fisksoppa,  äppelpaj med kallvispad vaniljsås med citron, gott så. Kan inte hjälpas att jag älskar att få presenter. Idag fick jag  lite julrelaterade grejer: kula med belysning, tomte som man kan lägga godis i magen på (frågan är nu om jag redan nu ska ställa fram den? Principen är ju att inga tomtar ska fram förrän dagen före julafton???? Givaren tyckte den skulle fram nu och fyllas med den blåbärstryffel från Åre som jag också fick) Detta problem tål att tänkas på.... Fick också en jättefin kruka med en vit Amaryllis och lite annat smått. Små ljuslyktor med virkad spets fick jag också och de kommer att passa bra på skänken.
Lyssnar just nu på "Dont you cry" från You tube, en ny favoritsång, en påskdagssång faktiskt och en tröstesång.
I morgon ska jag ner till min kyrka och laga mat till drygt 100 personer som ska ätas på lördag då församlingen firar att den funnits i 90 år.Hurra, hurra! Så hoppas jag att det inte tar hela dagen utan att jag också hinner byta gardiner i köket och tvätta fönstret och i alla fall få fram adventsstaken i köket. Får hem smålandsdottern med pojkvän och Stockholmssonen och det blir trevligt att få sällskap när vi ska tända det första ljuset.
Har inte fått besked om jag får ledigt i helgen som jag ansökte om för flera veckor sedan men hör jag inget så är jag hemma. Ibland har man nästan rätt att bli lite upprörd tycker jag....
Nu blir det sängen så jag kommer upp skapligt i morgon och ev. hinner få något gjort här hemma innan klockan 10.
Hälsning idag blir, Gråt inte torka dina tårar....

Kaos....

.... är det i mig,magen värker,tankarna snurrar. livet är bara FEL....Kan inte se framåt, finns det nåt framåt????

Det bara försvann....

Inlägget jag skrev sent i natt vet jag då inte var det tog vägen så jag gör väl ett nytt försök och skjuter en liten stund till upp att jag måste gå iväg med sopor och skotta utanför. Ja, det snöar här också och blåser och har så gjort större delen av dagen.
Har haft en sån trevlig födelsedagshelg med middagsgäster både i fredags och lördags och dessutom besök av Stockolmsdottern. Mysiga fina presenter har jag också fått. t.ex. skål i smide, en ängel (till min samling) hudvårdsprodukter, badskum både med choklad och med glitter, sånt gillas mycket, slant att köpa en skål från Bruka mm.
Tyckte jag lyckades bra med maten i fredags som bestod av ytterfilé, ugnstekta rotsaker, senapsmarienerad broccoli och kantarellsås till dessert bjöds kolaäppelpaj med vaniljsås. Roligt att laga mat åt nån annan än   sig själv när man har tid och planeringen är god.
Igår kväll var jag på en jättefin konsert där Mozarts requim framfördes av musiker härifrån och från grannstaden tillsammans med förträffliga Akademiska kören från Stockholm., så vacker musik.
Idag har jag inte fått mycket gjort alls trots en lång lista på "görasaker" dock tog jag mig upp på vinden och fick ner de tjocka vinterkläderna och adventskartongen. Har haft besök där uppe av små gnagare som ätit av en del "flugsvampar", det var bara ståltrådarna kvar, jag hoppas de dog av svampförgiftning.
Nu jobbar jag två nätter och sen är det fullt upp hela veckan, får se om jag hinner fixa nåt adventsfint här annars blir det väl advent i alla fall.... I fjol blev inga gardiner bytta och jag överlevde det också (man är starkare än man tror)
Nu, på med överdragsbyxorna och ut i snön.....
Ett ord på vägen: Dela med dig av de rika tillgångar du välsignats med: gör varje dag allt du kan för att visa vänlighet mot någon.

Inte bara regn....

Vaknade till regn, så fortsatte det med snöblandat regn och sen kom det inte ner nånting alls. När jag cyklade hem i kväll var det isgata...
Målat första lagret med den riktiga färgen på golvlisten, det kommer att bli så fint när det blir klart. Måste dessvärre spackla lite mer kring fönstren, när jag målat med vitt ser jag hål som inte syntes i det bruna. Brorsdottern gjorde en liten visit, mycket trevligt. I kväll var jag så ner till kyrkan och lagade lite mat, limekyckling blev det och det var väldigt gott.
Kom mig så äntligen för att ringa vårdcentralen och har nu fått tid för att få influensavaccin ( kommunen bjuder) och tid för att prata med någon vis(hoppas jag ) man som förhoppningsvis kan få mig på lite gladare tankar. Å så fick jag nya sovtabletter utskrivna. Jag behöver dem dessbättre inte så ofta nu somnar till en bok istället. På det viset hör jag nog varje bok ca en och en halv gång eftersom jag måste backa tillbaks lite varje gång. Lyssnar nu på en bok som heter "Innan jag dör".
I morgon fyller mannen år och det blir första gången på 33 år som vi inte firar den dagen tillsammans, svårt.

Ledsen vacker vinterdag....

                                                                                                                                  

En jättevacker vinterdag som innehållit skön promenad, målning, bowling med arbetskamrterna, fika med klubbkamraten och många tårar.

En sån trevlig söndag



Dagens bilder illustrerar konsertbesök i Danderyds kyrka där Danderyds vokalensemble sjöng tillsammans med en barockensemle. Efteråt blev det ett beök på Café 60 på Sveavägen, där det fanns såå mycket gott att välja på. Maränger a la jätte.... och de bruna, runda är biskvier, större än tennisbollar. Jag valde dock en Wraps idag och den var mycket god. Vi var 8 stycken från klanen som var ut tillsammans, mycket trevligt. Dessutom överaskade den ene svärsonen med att dyka upp, mycket roligt.Systern tog oss hem lugnt och säkert i fars och mors bil. Isigt och lite snö här hemma, när jag vaknade var det som ett julkort men nu är det inte så mycket snö kvar.
Dags att sova, i morgon ska det målas.

Två böcker utlästa idag

"Den stora kärleken" av Arne Dahl .Nio lektioner i konsten att älska. Skulle väl ha läst den tidigare kanske..

" I denna ljuva sommartid" av Mari Jungstedt . Det här var den fjärde av hennes böcker jag läste även om det här tydligen ver den femte i serien. Kriminalromaner är det i alla fall som utspelar sig på Gotland och jag gillar dem mycket.

På jakt efter färg...

Efter att ha sovit bort förmiddagen i sköna fåtöljen kom jag i alla fall ut en sväng efter lunch. Tänkte jag skulle hitta nåt med färg mitt i det grå och se... I min rabatt blommar ju julrosorna, de är visserligen mest vita men de är mycket vackra.Både gröna och röda äpplen lyste också upp och fin ljusgrön mossa syntes bra i den mörka grå skogen. På kyrkogården var det så vackert med en massa vackra blommor och det visar ju att det finns kärlek,  vänskap och saknad.En hackspett satt högst upp i en tall och det ekade mellan stammarna och en massa talgoxar flög ovanför mitt huvud, vad de har förs sig vet jag inte,vinterboar kanske? Mitt liv känns ju också så där grått nu men gläder mig åt de färgklickar jag har.
Har fortsatt med målandet och det visar sig att jag lär grundmåla tre gånger innan det täcker. Försökte komma på hur man tar bort persiennerna men där gick jag bet. I morgon kommer pappa och hjälper mig med det och jag  behöver inte bekymra mig om hur man får upp dem igen för jag tänker inte ha några persienner där .Brukar aldrig använda dem och dessutom är de bruna och fula...Det ska bli roligt att få sätta upp gardiner när det är färdigt i alla fall. När jag pratade med Smålandsdottern igår kväll föreslog hon att vi tillsammans skulle försöka få upp tapeten när de kommer hem första advent. När jag var till färgaffären idag och frågade om råd lät det som om färgkvinnan trodde vi skulle klara det så vi försöker väl.
Nu ska jag så fort som möjligt försöka komma i säng så den  ialla fall inte blir mer än 00.30.
Ett tips till slut: Det är bara två saker du ska undvika om du vill gå ner i vikt, mat och dryck!

Skuld

Har idag läst ut boken "Skuld" av Karin Alvtegen. Faccinerande men hemsk.

Biscotti

Har nyss avsmakat de små italienska nöt och mandelskorpor jag bakat ochde smakade förträffligt. Känner mig så glad att jag bakat nåt åt mig själv, bara för att jag ville och inte för att jag var tvungen.
Var till matbutiken i närheten där de hade en massa varor till 50% rabatt, plastfolie, aprikoser i amaretto, trosor, folieformar, nötter mm. Jag sparade 380 kronor, kanon.Häromdagen köpte jag kaffe,choklad, våffelmix mm och sparade även då en hel del. Bra inför julbaket.. Lite målning blev det i morse men arbetsställningen efter golvet är inte den bästa så det får bli lite i taget med tanke på ryggen. Stickat lite på sockan idag med, skaftet är det ju inga problem med...skulle rentav kunna hålla på med det ett tag.
Har talat med mina flickor i telefonen, försökte även få tag i sonen men där var ingen hemma.
På söndag ska jag tillsammans med systern och ev. föräldrarna åka till Danderyds kyrka för att höra en konsert med Danderyds vokalensemble där äldsta dottern är med. Har ju inte kunnat bevista några av de konserter hon deltagit i under sina 7 år i Norrland och det var en del då hon en tid var med i tre körer samtidigt , en orkester och ett rockband...därför ska det bli extra roligt.
Nu är hon bara med i en kör, får se hur länge det varar?
Nu är klockan alldeles för mycket igen, lägger mig si sällskap med "I denna ljuva sommartid" av Marie Ljungstedt å så Isidor förståss.

Äntligen...

Äntligen har jag börjat med målningsarbetet som är kvar i vardagsrummet. Det är golvlister, altandörren,  fönstren och dess karmar. Allt ska bli vitt och sen är det bara fondtapeten kvar men det klarar jag inte av ensam så jag får se när det kan bli. Snart är det juletider och det är svårt att be om hjälp när man vet att alla har så mycket att göra.
Var längesen det blev nåt skrivet här, inspirationen till det mesta tryter. Läser dock en hel, både talböcker , vanliga på papper och diverse tidningar. Bra att tänka på annat än det man inte vill tänka på....Har också stickat lite på en socka ikväll. Den första sockan är färdig fram till hälen där det tog stopp, så den vilar sig lite. Har  blivid lovad lite hjälp när det blir dags för  hälen igen.
Glädjande idag var att jag talade med en vän som var så lycklig för ett hennes missbrukande son har varit ren än längre tid och också fått fast jobb.Hurra!
Nu sovdags.

Mycket trevligt har det varit....



Bilden är från igår kväll då jag var på Sätrabrunn och fick ett härligt örtbad och till det massage, skulle man kunna ägna sig åt lite mer faktiskt. Det var en present från mina barn på födelsedagen för nästan ett år sedan.
Söndag till måndag befann jag mig på Ålands hav tillsammans med bästa arbetskamraten och det är nästan ett under att vi kom både dit och hem....Trevligt var det i alla fall med bra musik och god mat.
Hela förra veckan var full av trevligheter, hade gäster  och var även borta  nån dag. Dessemellan är det dock så tungt, så svårt att mannen inte finns kvar i mitt liv alls, saknar honom....
Alldeles nyss räddade jag huset från att fatta eld då jag började känna att det luktade eld. Hade disktrasan (en dyr en) på kokning vilket jag helt glömde bort och när jag kom ner var det helt torrt i kastrullen och trasan var helt svart. Hoppas kastrullen fortfarande går att använda... förra veckan hade jag också en brandincident då jag skulle fylla på en tändare och det läckte. När jag tände den så slog det upp stora lågor och jag var rädd det skulle ta eld i köksskåpet innan det slocknade men det gick bra. Lite svedd i håret bara.
Nu måste jag duscha och göra mig i ordning för att fara och jobba.
Kram mina vänner.

RSS 2.0