En sån trevlig helg.

I strålande sommarväder kom äldsta dottern hem i fredags em för att tillsammans med mig inhandla diverse matvaror som man kan behöva för att tillreda mat åt en liten kör som ska ha övningsweekend här i dotterns hemstad. Hade fixat soppa och bakat bröd som Stockholmarna bjöds på när de anlände. La mig skapligt och det för första gången på en spikamatta ( med linne emallan) Började bli dåsig och tog bort mattan men sov sen som en kratta....Lördagen ägnades åt att fixa lunch till de övande körmedlemmarna. Ganska trevligt att laga mat och samtidigt lyssna på Bach och Mendehlson. Lunchen intogs utomhus i ett strålande sommarväder i en härlig äppelträdgård, kunde inte ha varit bättre, maten var god också...På eftermiddagen var det så första övningen för den ena av de två gospelkörer jag är med i, mycket trevligt att komma igång igen. For sen till  Västerås Kulturnatt med gospelbrudarna och där valde vi att lyssna på 4 gospelkörer i ett svep, mycket roligt. Var hemma igen vid 1.30 och sov sen till klockan 6, sen var det tji. For iväg för att hjälpa kören med lite ihoppackning och gjorde sen mackor som sångarna skulle få som lunch. Högmässa blev det idag och jag fick nåden att vara barnvakt åt en liten Sara,6 månader då hennes mor sjöng. Så ljuvlig liten tjej, skulle ha kunnat sitta med henne hela dagen, alldeles för få bebisar i mitt liv.Har dock några goa smågrannar som ofta förgyller min dag. Lilla Isak drygt två år har hjälp mig att plantera en höstaster och jag håller på att lära honom att det är en perenn växt, alltså flerårig. Om det är en ettårig växt är den anuell. Till nästa sommar kan han det säkert.
Efter högmässan åts det mackor i parken och vår lilla stad visade sig från sin allra bästa sida.
Träffade min f.d. man som hastigast och någon frågade vem det var och jag sa " min dotters far". Kändes mycket konstigt. Blev som vanligt så ledsen sen jag träffat honom, det är bar så fel att han inte längre är min man.
Kan tillägga att jag idag testade spikmattan utan något tyg emallan coh det var inte allas skönt. Stod ut 4 minuter sen gick det inte mer...

Klockan är 05.00

Två timmar tills jag får gå hem och sova men innan dess väntar morgonruchen.
Helgen är fullbokad och det är bra, mindre tid att tänka. I morgon blir det toastädning i kyrkan och så div inhandling, soppkokning och kladdkakebakning. Kladdkaka med blåbär i, ett recept jag testade häromdagen och det var mycket gott och kladdigt. På fredag blir det mer inhandling tillsammans med dottern och så lite servering på kvällen. Det är dotterns kör från Danderyd som har övningshelg här och de behöver lite i magarna man kan inte allena leva av sång ( men nästan) Lördag fm går åt till matlagning och servering och på eftermiddagen är det första körövningen för hösten för den ena av de två gospelkörer jag är med i och den är mycket efterlängtad.
Efter övningen far jag och några vänner till Västerås där det kommer att vara Kulturnatt. Utbudet är enormt men man kan ju bara vara på ett ställe i taget tyvärr. Vi kommer att ägna oss åt att lyssna på flera gospelkörer och det ska bli riktigt roligt. Söndag ska jag höra dotterns kör sjunga och sen är det snart dags att komma hit igen.
 Önskar er alla en trevlig helg.

Att gå till månen...

"Jag går till månen om du vill"  sa jag... Det hjälpte inte, jag kämpade men han lämnade mig ändå. Förbrukad oduglig....

Man har det inte roligare än man gör sig....

När man kör över lindarnas frön som ligger på gatan smäller det som knallpulver. Jag cyklar över så många frön som möjligt.....Tycker det är jätteroligt.

Utan trosor...

Häromdagen när jag var till matbutiken gick en tant framför mig med ett sånt stort hål i byxbaken att hela rumpan syntes. Funderade om hon hade stringtrosor... Knackade henne på axeln och upplyste henne försiktigt om att byxorna var trasiga och att jag faktiskt såg hela stjärten, svaret blev "å jag som inte har några trosor, jag hade inte några rena" Hjälpte henne att knyta koftan runt magen och såg henne sen inte mer.  Tänk vad man får vara med om...
När jag skulle hem från affären och skulle kliva på cykeln ställde sig framhjulet så konstigt och jag funderade på om kassen på styret kom in i hjulet på något vis. Klev av cykeln och upptäckte att ena staget som sitter i framhjulet mot framstången eller vad det nu heter helt enkelt hade gått av. Hade jag cyklat hade hjulet ställt sig på tvären och jag hade ju kunnat slagit ihjäl mig vilket jag är glad för att jag inte gjorde. För bara några dagar sedan var jag ute på en längre cykelrunda där jag hade en rikitg utförslöpa då farten blev riktigt hög, tänk om cykeln rasat då!
Kan också meddela att jag nu har tak över min altan, hurra. Tack snälla O. som hjälpt mig och pappa och E och D. Ni är guld värda allihop.
Min dator är fortfarande inte fullt användbar men nästa helg ska det nog bli fixat , ser jag fram mot.

RSS 2.0