Minnen....

Så många härliga, goda , glada minnen från mitt långa äktenskap. Så många lyckliga stunder och tider men också de gör ont ibland. Idag i gudtjänsten sjöng vi en sång som vi sjöng i en fyrstämmig sats för längesen och helt utan förvarnig så saknade jag basstämman där bredvid mig. Jag hörde den inom mig men bredvid mig var den borta....
Ledsen.

Slottsbesök mm.

Klockanär 7 och jag har varit vaken över en timme, högst ofrivilligt. Klockan skulle väcka mig 9.30 var det tänkt....
Lyssnade klart på boken "Hon älskade" av Helena Henschen i förrgår och utan Cd-bok har jag svårt att somna  nu för tiden.  Jag ska ju inte iväg och jobba eller göra något annat viktigt idag så det gör inte så mycket, kan vila lite på efermiddagen om jag vill.
Sen i fredags har jag haft så mycket trevligheter för mig. I fredags eftermidag var jag , syster och pappa och fikade på ett av stans cafeér och jag begick semmelpremiär, gott så. På kvällen var jag tillsammans med mina kära "sjungande damer" hos A. på middag och trevligt umgänge. Mycket skratt och mycket mat , sånt som jag gillar.
Igår var jag, syster och A till Eskilstuna. Började med lite shopping inne i stan. För min del blev de en svart  tunika med lite asymetrisk nederdel, nytt stort minneskort till kameran, brödpensel i silikon och muffinsformar. På eftermiddagen åkte vi ut till Sundbyholms slott för att inta "Afternoos tea" Det var en orgie i scones,marmelad, ost och massor av goda kakaor och praliner. Störta problemet var att välja vilka godbitar man skulle hugga in på, en ren omöjlighet att kunna amaka på allt. Denna trevliga upplevelse fick jag i födelsedagspresent av sys och A. Må säga att jag gillar sådana presenter som dessutom blir så extra trevliga av att man gör något  tillsammans, rekommenderas.
Idag har jag tänkt gå till kyrkan, annars är inget inplanerat. ute är det -10 grader och lite snöfall.
Önskar dig en trevlig, välsignad och glad dag.






Lax me gorgonsola och G-klav, passande sjungande damer.




Sundbyholms slott.



Godsaker



Flera....



Å ännu fler.

Shopping, choklad, sällskap och Samuel Ljungblad....

Var en del av ingredienserna den gångna helgen. I julklappa av äldsta dottern fick jag ett kort med delvis följande text:"Den 23/1 är du välkommen till Stockholm i stiligt och hungrigt tillstånd" Jag åkte redan dagen innan och träffade först en god vän som jag lunchade med, mycket trevligt. Strosade sen lite i centrum, diverse pysselmaterial inhandlades på Panduro för presentkort jag fick i somras. Väldigt trevligt sätt att handla....rekommenderas.
Lördagen började med sovmorgon och sen bar det av mot Söder där vi bl.a besökte Söderhallarna där "The english shop" besöktes. Handlade kristyr med glitter i, ska bli spännande att prova. Får försöka baka några muffins i morgon. I "Chokladfabriken" intogs kaffe och fiiina kakor. På dotterns var det t.om guld....
På kvällen bar det av in till centrum och det visade sig att det var Fasching vi skulle till  där  Samuel Ljungblad med band spelade. Hade inte kunnat bli bättre, hela kvällen var kanon. Så mycket spelglädje och härligheter runt både Samuel och resten av killarna. Körkillarna sjöng dessutom lika bra som Samuel och oj vad det svängde.Dessutom intogs en superb middag, lammfilé med rostad potatis, chevre mm och till dessert chokladtryffel med rom. Mmmmm.
Nu blir det sängläge med hopp om att magen som inte mått bra på flera dagar kommer att göra det i morgon.
Några bilder från helgen visar jag idag.








Hurra....

Var tillbaks till Gallerian idag och de butiker jag besökte härom dagen, när jag förlorade min fina mössa.  De hade inte hittat någon mössa dock en massa vantar.... Frågade så i cafét som ligger mitt i hela alltet och se där var min mössa som en av personalen där hade tagit reda på. Hurra, vad glad jag blev.
Glad också för i natt sov jag gott och länge och drömlöst.
Nu bär det snart av till jobbet. Ute är det ett lätt snöfall och ett par grader kallt,så det är inte svårcyklat idag.
Här hemma är julen borta men något annat har inte kommit fram än utom ett par vita blommor i köksfönstret.Tog ett par nya tårtkort i morse som ni får se i dag.




Jag förstår inte riktigt hur bilderna hamnar här, det blir lite hur som helst...
Idén med istårtorna har jag snott av plateofcupcakes.wordpress.com


Förvirrad....

Såg att jag lagt in samma bild två gånger, ja vad säger man....
Idag blir det ingen bild men snart hoppas jag få visa er fina bilder tagna med min nya fina kamera, den är blå föresten. Min gamla kamera har jag gett till föräldrarna och hoppas de kommer att ha glädje av den.
Pojken har åkte hem i kväll, det var nära att han missade bussen men fick låna min racer så han hann. Jag tog en promenad och hämtade den och det var skönt att komma ut en sväng. Inget problem med halka idag, broddarna skötte sig.
Har sett på detektiven i Botswana i kväll, hon är underbar. Hur ska man kunna var utan henne när serien är slut?
Är så trött, så trött men så rädd att inte kunna sova. Var trött igår också och somnade och vaknade och så höll det på och blandades med mardrömmar. Nu hoppas jag på det bästa. Godnatt mina vänner därute.

Chans att vinna




Hos beaswebshop.blogspot.com kan du vinna en sån här fin vimpelrad.
Så somrig och härlig.

Det kommer att bli bättre, det kommer att bli.......

Får påminna mig mer en del dagar än andra om att det inte kommer att vara så här för alltid men just nu är inte hoppet stort....
Inte fått något vettigt gjort de senaste dagarna men granen är ute och julkorten nerplockade i alla fall.
Köpte skidor häromdagen och fick ett verkligt bra pris som jag är tacksam för. Även investerat i en ny kamera som jag dock inte provat så mycket än.... Den gamla har varit med i 6 1/2 år och har tagit en massa bilder som jag varit nöjd med men det har ju hänt en hel del med kamerautvecklingen sen jag köpte den och kraven blir större. Blir jag bara lite piggare igen så vet jag att jag kommer att ha mycket roligt med den nya kameran och jag hopps jag får visa det här.
En annan sak jag blev glad för är att skrivaren fungerar igen. Sonen fixade den genom att sätta i sladden....Hurra!
Kan konstatera att bland julkorten var det i år bara ett fotografi av ett baran och det visar väl att bara att det inte är så många barn i vänkretsen nu. En familj vi fått fotografier från i all år sen 1978 skickade i år ett köpt kort, kanske det blir foton på barnbarnen när de kommer. 5 hemgjorda kort damp också ner, de är alltid x-tra roligt att få och korten med änglar förståss.
Är så trött, så trött att nu tänker jag ta mig en chokladdrink och sen försöka sova.







Ibland får man säga nej till något för att kunna säga ja till något annat.....

I morse under några sömnlösa timmar bestämde jag mig så till slut för att sluta i den kör jag varit med längst. Kören har betytt så mycket för mig, särskilt när livet bara var tårar. Så många roliga minnen, så många trevliga människor och så mycket härlig musik. Under hösten har det inte känts lika roligt av olika anledningar, har ibland gått från en övning och känt mig ledsen istället för glad. Känns nu både skönt och ledsamt att jag  har bestämt mig.Det bästa har jag dock kvar och det är mina kära, goda vänner som jag ju träffat genom kören.
Pga av det tidiga uppvaknandet la jag mig igen sen jag ätit frukost och sen var det eftermiddag och fikadags med goda vänner. Mysigt med fika, har ännu saffransbröd, pepparkakor och choklad och mandelkakor kvar, gott så!
Nu ska jag strax lägga mig och hoppas sova hela denna natt så jag kommer ut i ljuset en stund i morgon. I morgon är det ju tjugondag Knut så då har nog granen tjänat färdigt.
Goodnight Sweden where ever you are.

Att man kan bli glad......

När jag berättade om min trasiga cykel för min far sa han: men kanske det går att svetsa. Idag ringde han och sa: Jag hämtar cykeln , LillSven har lovat att hjälpa dig. Det gjorde han och efter en timme var han tillbaka, hurra. Tack pappa och LillSven, jag som var beredd  att köpa en ny cykel. Nu kan jag vänta till våren och så kan jag ha en vinter - och en sommarcykel. Men nog är det konstigt att en svensk cykel går av i ramen nu och i september gick framgafffeln av på samma sätt. Det blir inte en Skeppshult nästa gång.
Dammsuget har det också blivit idag och torkat så fint nu så men julen är ännu kvar....
I kväll var så "gospelbrudarna " här och vi övade de 12 sånger som ska sitta som berget till den 5 februari. Det blir till att nöta....Bjöd på fruktsallad som jag inte ätit någon gång under julen, lite julgransplundringskänsla. Gott i alla fall.
Nu godnatt alla and may God bles you all.

Snart dags att plocka ner julkorten.


Vådan av att äga en förstoringsspegel....

I höstas införskaffades en förstoringsspegel då synen inte riktigt räckte till att plocka ögonbrynen. Det fungerade jättebra och ögonbrynen blir såå fina. Dock, när jag studerar mig i ansiktet upptäcker jag att jag har hårstrån både här och där (jo, jag har sett en del förut men inte så många)både på hakan och i näsan och så massor av andra små skavanker här och där. Nu funderar jag, hur mycket ser min omgivning? Ser de, de tunnaste hårstråna eller är det bara när man har den kraftiga förstoringsspegeln som de syns? Ja, vad spelar det för roll egentligen, det är ett fånigt i-landsproblem... Jag vet ju att "jag är snygg, sexig OCH snäll" (det kallas för att affirmera, men jag tycker  inte det verkar hjälpa)
Till något roligare. Har varit på rea i en klädaffär idag, clubkunder endast idag. Köpte en svart spetsklänning för 250, ett cerist linne och en cerise kofta. Känner mig mycket nöjd. Var sen med hem till systern och fikade. I kväll dracks glögg och åts havrekex med Brie medan jag avnjöt "den kvinnliga detektiven i Botswana" Tror jag flyttar dit förresten, där skulle jag vara "traditionellt byggd" i stället för tjock.
I morgon kväll kommer 8 gospelbrudar hit så i morgon måste jag faktiskt dammsuga.....
Godnatt mina vänner och må guds änglar vaka över er.

Fredagsmys vad är det?

Funderar om jag ska ta in cykeln så att kanske kedjan i alla fall går runt en bit på vägen till jobbet.
Igår var en fin dag med promenad i parken och fika med god vän på café.






Hotellfrukost

Startade denna fruktansvärt kalla (-30gr) trettondag med "hotellfrukost" vilket jag unnar mig allt emellanåt. Hotellfrukost innebär att det ska finnas ägg och juice utöver det vanliga. Idag hade äggen formen av äggröra som serverades med prinskorv och senap. Juicen var färskpressad apelsin, så ljuvligt gott. Tyvärr hade jag inga färska grönsaker hemma, det tar emot att cykla till affären i kylan och dessutom är jag rädd att eventuella tomater kanske fryser innan jag kommit hem igen. Dagen fortsatte sen med rena limousinservicen då jag blev upp-plockad utanför dörren och körd till kyrkan där jag sen tillbringade nästan hela dagen. Gudtjänst, middag, årsmöte och fina vänner....
Fortsatte sen med juligt fika hos goda vänner och grannar, mysigt.
I kväll tittade jag på ett tv-program på svt-play medan jag började rensa klipp och andra papper. Tror inte jag behöver fler recept men det är så svårt att låta bli... Nu gäller det bara att försöka göra en fin matsedel och i den få med en massa nya recept som helst ska vara goda och lagom nyttiga.
Nu ska jag värma vetepåsarna och så blir det CD-bok tills John Blund kommer.
May God bless you all.





Det behövs inte så mycket....

Tänk att något så enkelt som att sjunga några sånger kan bli till stor glädje. Idag var jag och sex goda vänner som tycker om att sjunga (ingen skönsång direkt, vi är bara glada för att få sjunga) på tre olika äldreboenden och sjöng lite julsånger. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser hur uppskattat det är. Många dementa som har tappat talet och möjligheten att kommunicera har ju ofta kvar sånt som det lärt tidigt i livet t.ex sånger och ramsor. Vi såg fler som vanligtsvis inte säger något sjunga med i sångerna och se ut att må bra, så roligt.
Att glädja andra är ju verkligen någonting som slår tillbak på en själv på ett positivt sätt, man blir själv glad.
Här där jag bor är det ca-25 grader, det är lite olika bud från vänner och bekanta runt omkring. Det känns lite föör kallt men vackert är det, nästan så det nästan gör ont.
I kväll är det ju trettondagsafton och jag bär på nåt slags hemlig dröm att få gå på trettondagsbal. Vet inte om sådana verkligen existerar men det låter så tjusigt. Dansa kan jag ju inte heller så det kanske inte spelar någon roll.
Jo, det spelar nog roll, vill verkligen på bal och en röd svepande klänning ska jag ha på mig, någon gång....




Bilden är tagen när jag cyklade hem från jobbet igår morse.

Dag tre....

Hade cafét i kyrkan idag och vägen dit var både plogad och sandad så det gick galant att cykla. Alltid skönt att komma till kyrkan, det behöver jag.
Hemma igen sov jag en stund för att sova och sov väl lite också men mesta tiden frös jag.... Så fort jag kommer i sängen slutar visst blodet att rinna i mina händer , de blir som isbitar. Sen jag ätit och druckit varm glögg med smak av choklad och chili tinade jag upp igen, skönt.
Njuter ännu av mitt julpyntade hus. Läser på flera bloggar att julpyntet plockas bort men här julen varar i allafall till trettonhelgen och kanske ända till tjugondag Knut.





Den här duken hittade jag på Hemtex, ser handbroderad ut. Jättefin


80-talsmat

Här har det fortsatt att snöa större delen av dagen och jag säger som Kajsa Kavat, "hela trädgården är full av änglar" Det är så vackert och rent. Att cykla går dessvärre inte speciellt bra. Det blir till att dra fordonet som mestadels går på tvären, men cykeln är bra att lasta matkassarna på därför väljer jag att ta med mig den. Kanske skulle leta på en gammal pulka efter barnen att ställa kassarna på i stället.
Haft syster med älskling och dotter här i kväll och beslöt mig för ett gammalt beprövat recept, nämligen Scampi India. Det var något vi ofta  gjorde när vi var nygifta i slutet av 70-talet och början på 80. När så småningom barnen anlände hörde inte rätten till deras favoriter så den försvann från vår meny. Under många år var den helt bortglömd men sen barnen började bli äldre så återupptäcktes den och nu är den väl ganska lik någon av alla thai och indiskinspirerade rätter jag gör nu. Det har alltid varit mannen som skött flamberingen här i huset men eftersom jag inte längre är begåvad med en sådan får jag nu ta hand om konjaken själv och det gick så galant så. Till dessert hade jag planerat en annan klassiker, nämligen ananas med toscatäcke men det bar sig inte bättre än att den färska ananasen var slut i butiken. De hade visserligen miniananas men den kostar alldeles för många pengar må jag säga.
Men 80-tals klassiker finns det fler av så det blev i stället Glace au four med havre- botten, vaniljglass, jordgubbar, blåbär och maräng. tyvärr blev den lite bränd men det går ju att peta bort. Tyckte själv att det var gott i alla fall.
Dag två det här året har just nått sin ände och blivit dag tre, dags att sova. Godnatt och may God bless you all.


Nytt år men inga nya föresatser.

Ett år ligger bakom igen och det gör det ju hela tiden. .. så jag lovar inget just idag. Vill jag lova något kan jag ju göra det vilken dag som helst.Förra året lovade jag att jag skulle skratta mer, dansa mer, och bada mera skumbad.Jag har nog i allafall skrattat mer än jag gjorde året innan och gråtit mindre. Har haft så mycket att glädjas åt under året. Så glad för mina härliga barn, mina föräldrar och syskon och deras barn. Glad för gamla vänner och nya, glad för att jag får sjunga i två körer, glad för min församling. Också väldigt glad för semestern med syster då vi var på körläger i Halmstad, besökte Ven och Köpenhamn. Vädret var strålande hela tiden. Andra höjdpunkter under år 2009 var gospelfestivalen i Gävle, medverkan i gospelkör med framträdande på Dalhalla och Stockholms konserthus och övningshelgen med min ena kör i Rättvik var också underbar.En helg i oktober vandrade jag med en barndomsvän i en mycket speciell natur utanför Nora, jätteroligt och mysigt. Att få nåden att ha en lite nyfödd  i famnen har också varit små stunder av en mycket speciell glädje.Min dotters bröllop var förståss en av höjdpunkterna i år och jag är nog lite stolt över att jag fixade det jag skulle.  Känner mig också glad för att jag vågat saker som jag aldrig tidigare vågat. Jag höll ett tal inför ca 100 personer vilket jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle våga för bara något år sen. Jag klättrade högt på en byggnadsställning för att måla huset och jag har rappat på min ena körs julkonsert. Före jul så blev jag intervjuad i radio.... Blir spännande att se vad jag kommer att våga år 2010????
Önskningar och drömmar inför det nya året då? Önskar att jag får betyda något för någon, att få glädja någon, att få någon att skratta eller att kunna finnas för någon som behöver mig. Hoppas kroppen håller och hoppas på att kärlek och närhet ska komma in i mitt liv.Så hoppas jag få mycket tid  och gemenskap med em jag älskar, mycket sång och glada skratt.
Gjorde en en snöängel idag. Tror det är nyttigt att göra åtminstone en varje vinter.....













RSS 2.0