En tragisk historia...



Idag visar jag bilder på inbjudningskorten jag gjort till min dotters bröllop och så ett kort på bästa sängkamraten, Isidor.

Hörde om en familj som köpt en en liten hund (den ras som stavas så konstigt att jag inte ens hittar på den i SAOL, vet ju inte vad ordet börjar med för bokstav). Små är de och mycket dyra per kilo, de väger ca. 7 hg när de är 8 veckor och kostar ca 16-22000 kronor. Nåväl, familjen lämnade den lilla valpen hemma en stund och när de kom hem kunde de inte finna hunden. Så småningom hittade de svansen, resten hade katten satt i sig.... En mycket dyr måltid för den katten och för familjen.
Har idag haft pysseldag med brorsdottern. Blev inte så mycket gjort men stökigt blev det, hela vardagsrummet är fullt av papper och stämplar. Nu får gejerna vara framme några dagar så kanske det blir några kort till gjorda så småningom och förhoppningsvis även lite sorterat och ordnat när jag plockat ihop allt igen.
Försöker även få det lite städat och röjt här i arbetsrummet men det lär ta sin lilla tid.
Önskar er en god natt och kom ihåg att just du är så värdefull.

En glad lördag...

Har sonen och hans flickvän här idag, vi har inte setts sen i julas så det är så roligt. Så har sonen på nåt märkligt sett efter mycket bråk med den här apparaten (eller om det var med lock och pock) lyckats fixa det som var problemet så nu kan jag visa bilder igen. Dessutom har han installerat Fotoshop Elements nr   5 som legat här över ett år så nu ska jag försöka ta tag i detta att lära mig lite mer om fotobehandling.Om det lyckas kommer det nog att visa sig här.
Har idag ännu en gång försökt göra vit chokladmousse som vid förra försöket blev grynig, denna gång blev den inte hård utan gick att dricka. Kan bero på att jag inte använde riktig grädde, få försöka igen. Hade i rivet apelsinskal i moussen  och det tyckte jag blev väldigt lyckat.
Sonen A och flickvän C. har också bytt plats på den fula musikmöbeln med det fina skrivbordet och dessutom monterat en andra Cd-pelare och på det burit in den första pelaren som stått i köket en tid till vardagsrummet. Det blev jättebra och alla skivor har de också sorterat ., är jättenöjd.
Idag visar jag en av bilderna jag tog när jag var i Jönköping förra helgen.
En god söndag änskar jag er alla.


Mår alla människor bra eller?

Har varit ett par gånger hos en KBT-man och det var väl inget fel på honom men jag tyckte inte att han kom med något som jag inte redan visste. Så, jag bestämde mig för att avboka tiden men efter några dagar kom ett brev med en ny tid. Ringde ännu en gång och påpekade att jag inte ville ha någon ny tid och att jag ju sagt till om det redan förra gången jag ringde. Sköterkskan jag talade med skulle på nytt meddela KBT-mannen att jag inte ville ha någon ny tid... Men han verkar ha bestämt sig för att jag nog behöver honom eller är det kanske så att han behöver mig? Mår mänskligheten så bra att inga terapeuter längre behövs och han håller på att bli arbetslös? Man kan ju undra för häromdagen kom  så ytterligare ett brev om en ny tid och ett hot om att "om jag inte avbeställde tiden så får jag ändå betala om jag inte kommer på utsatt tid" Ringde igen och nu hotade jag med att KBT-mannen själv får betala om han skickar mig en ny tid. Tänker inte ta tid att ringa en telefonsvarare, knappa in en massa siffror och så passa tiden som det behagar dem att ringa. Lite arg tror jag visst att jag är...
Fö har jag varit på en jättefin begravningsgudtjänst och serverat kaffe på efterföljande minnesstund och allt flöt på så fint och bra och de anhöriga var så nöjda.
En fin vinterdag har vi haft här
Skulle lyssna en stund på en bok men somnade skönt i fåtöljen en stund, riktigt mysigt.
Ugnstekt en karrébit som blev riktigt god, ska jag bjuda sonen och hans flickvän på i morgon.
Å så tittat på Let´s dance och tycker Morgan är så duktig.
Titta där, jag fick ihop fem braiga saker med den här dagen.
Fortfarande kan jag inte få in några bilder i den här apparaten vilket känns väldigt frustrerande och sidan blir ju väldigt blek utan sådana.
Godnatt och trevlig helg önskar jag just dig.

VG och IG

Goda vännen fick VG på sin C-uppsats själv känner jag mig som ett enda stort IG.

Visst finns det mycket godhet....

Här har det snöat hela dagen och nu har vi faktiskt snödrivor, det är så fint. Får nu se hur det går att cykla till jobbet om en stund????
Kände rätt igår, en förkylning är på väg att inta min kropp men ingen feber än så länge och om jag sällan är förkyld så är det ännu mer sällan jag har feber så jag hoppas jag klarar mig. Huvudet känns dock som det är dubbelt så stort som vanligt.
Vaknade tidigt, gick upp och drack varm honungsmjölk och kröp sen ner i sängen igen och sov till 13! Det var skönt och behövdes säkert. Har sen bakat mina baguetter som blev jättebra. Kanon med fördeg, konsistensen blir så bra och det utan en gnutta fett. En baguett med lökkeso, skinka och grönsaker blir nattens måltid, ser jag fram mot.
Var över till goda grannar med en blomma som en liten uppmuntran. Jag blev själv uppmuntrad och glad för nånting hade hänt i ögonen på mannen, ett nytt liv som inte funnits på länge, hurra.
Så fick jag ett litet sms från en av mannens kollegor som jag knappt känner men som visar att han tänker på mig. Jag blir alldeles varm när jag tänker på att det finns så mycket kärlek och värme som det gör trots allt.
Fick så till slut ett mail av det väntade beöket som ju lämnade återbud igår att hon kommer trots allt. Jag som alldeles kom av mig med städning och planering men vi ska nog få det trevligt ändå.
Önskar er alla en god och glad helg med mycket kärlek och värme.

Färskt hembakt är såå gott.

Varför bakar jag inte matbröd oftare? Det tänker jag varje gång jag äntligen gör det. Har  bakat limpa med fil och en massa gryner,  fröer och nötter och det blev så gott. I morgon blir det painriche, har gjort en fördeg i kväll.
Man blir på bättre humör bara av att känna doften.
Det som inte gör mig på bra humör är att jag inte kan lägga in foton i datorn,  kommer inte in den externa datorn eller  skrivaren. Detta oroar mig och gör mig otroligt frustrerad och handikappad. Förskräckligt vad beroende man blivit av denna apparat och så tråkigt att inte kunna lägga in några bilder här heller.
Känns som en förkylning är i antågande och det är väl inget konstigt med det när nästan varje människa har influensa eller nåt åt det hållet. Jag har säkert inte varit sjuk med feber på 15 år så jag ska inte klaga, det är bara det att jag ska jobba tre nätter i helgen och det är jobbigt om man inte är pigg. Hoppas det inte blir så farligt.
På måndag skulle jag få besök av "min estniska dotter"  som jag inte sett på nästan 2 år men idag lämnade hon återbud pga skolan. De verkar inte ha någon framförhållning i Tallin... Hade sett fram mot beöket så jag känner mig lite lessen pga av det.
Var till stan idag och köpte hårprodukter, volymmousse och saltvatten. Mitt hår vill inte alls det som jag vill och jag har väl inga större förhoppningar om dessa produkter men man måste ju försöka. Ska meddela hur det går.
Nästa helg ska jag åka till Småland och hälsa på mellanflickan och hennes pojkvän, ser jag fram mot. Ska också träffa dotterns blivande svärföräldrar för första gången, i påsk blir det nämligen bröllop! Tänkte visa en bild av inbjudningskorten som jag pysslat med men det gick som sagt var inte men jag hoppas på bättre tider.
Godnatt alla glada, ledsna, ensamma, trötta, pigga and my god bless you all.

Varför????

Är lessen och funderar varför mitt liv har blivit som blivit? Har jag ju gjort många gånger under de sista två åren men nåt svar får jag aldrig. Varför dög jag inte? Var jag inte värd mer? Gör jag någon skillnad? Är det någon som behöver mig?

Vilken kanonhelg

Finns inget bättre än att sjunga gospel och att få göra det under ledning av de allra bästa tillsammans med 340 andra gospeldiggare är nästan himlen. Att sen få vara tillsammans med ett gäng kalspinglor, mysa med hotellfrukost och äta gott  gör ju inte saken sämre. Helgen avslutades med en härlig konsert i Gävle konserthus igår kväll och hemma var vi vid 23-tiden. Somnade ovaggad  och sov till 11 idag! Har sen varit ute i det härliga vintervädret där solen riktigt värmde i ansiktet. Sen bar det sig inte bättre att jag somnade igen och nu ska jag snart arbeta så det gick väl åt.

RSS 2.0